reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

No tak...rozglądamy się za kociakiem ale to ma być ten jedyny, wyjątkowy, wiem bezduszna jestem, może powinnam na ślepo wziąć jakiegoś potrzebującego, ale nie chcę...szukam wyjątkowego okazu, też zresztą potrzebującego ;)
szukaj szukaj,a wlasciwy kociak i tak sam Cie znajdzie :-)

u mnie na to gryzienie i drapanie pomoglo delikatne psikanie woda - mialam taki spryskiwacz jak do szyb i jak Lotka atakowala, to ją pryskalam. albo glosne i stanowcze "psssiiiik!" (kurcze, mam nadzieje ze rozumiesz, nie umiem opisywac dzwiekow hehe). z czasem to "psik" dzialalo jak cokolwiek kombinowala, lazila po blacie itp do dzis zreszta tesciowa uzywa do niej tego ;-)

reklama
dzieki dziewczyny, ja wlasnie myslalam dac mniej wiecej 500 zl. I do tego jakas pamiatke typu Aniolek Stroz z dzieciatkiem ( Kubus taka dostal i bardzo mi się podoba, powiesilam mu nad lozeczkiem).
Ale sie dzisiaj zle czuje :( najgorsze jest to, ze brzuch mnie tak boli, ze Mlodego nie dam rady wziasc na rece:( masakra;/ Bylismy u fryzjera, Kuba siedzial grzecznie i bardzo sie zmienil:) taki powazniejszy

Mąż zaszalał!!!! (...)

No to rzeczywiscie zaszalal:)

(...)
Mam dość teściowej i A. Niech pakuje manatki(...)

Kurde, musisz jakos mezowi wytlumaczyc, kto teraz dla niego najwazniejszy i kto rzadzi! Nie pozwol, zeby tesciowa miedzy wami stawala, moze jeszcze sie zmieni?
Wspolczuje, ja mam zaje... tesciowke:)

(...) Mój B dziś stwierdził,że może bysmy na tydzień gdzieś sami bez małego pojechali (a mi się od zawsze śni Paryż:tak:) (...)

O taaak! Paryz jest piekny, wyciagaj meza:) ja bylam w lutym (kilka lat temu) i wtedy trafilam na snieg (ludzie mowili ze po raz pierwszy od 10 lat taki obfity:), mimo to i tak bylo slicznie, mam super zdjecia miasta w sniegu (rzadko spotykane, bo na wszystkich pocztowkach jest zielono i slonecznie:)
Co do kolczyka w brwi to nie ma znaczenia, mozesz miec.

U nas ok, ja dzis bylam u kolezanki a maz siedzial z mala cale popoludnie, za to wieczorem mi dala popalic, usypialam ja od 22 do 23.40, masakra. Jutro chyba maz wroci do usypiania hehe.
Pozdrowka dla was.

Witam. Coś cienko pisałyście wczoraj. Mslalam ze kilkanascie stron bedzie do nadrobienia a tu nic. Wczoraj byla u nas znajoma z prawie 3 miesiecznym dzieckiem. Ja juz nie pamiatam jak takie dziecko trzymac itp. Strasznie szybko sie zapomina. Ono takie malenkie. Dziś wybywam na zakupy z kolezanka, mala z babcia zostanie. Troche sie wyluzuje. Nie wiem co z tym jej spaniem, kurcze, wczoraj tez kilkanascie razy wstawalam zeby dac smoka. Moze to zeby co?? Wyszla jej prawa gorna 4 i 3 juz prawie przebita hmmm
Dziunka i jak z A?? Lepiej??

Witajcie z rana!
U mnie noc masakra... nie dość, że Hanka zaczęła od 00:00 nie spać, a ok. 3 dołączyła się Gośka... zęby jej lezą to rozumiem, ale miałam dość, w pracy dziś znów zombie ze mnie, ale.. nie mogę gdzieś przekimać, bo zastępuję kolegów urlopujących..
Wyjatkowa - rozmarzyłam się tym Paryżem... fajne miasto.
Pianistka - nasze szkraby są za nami stęsknione jak wracamy i niestety dają wtedy popalić.
Ilona - niestety szybko się wychodzi z wprawy przy takich maluchach, dlatego ja szybko poleciałam z drugim,by kompletnie od początku się nie uczyć ;-), a tak na serio chciałam szybko drugie dziecko, bo stara już jestem , a i o Hankę staraliśmy się 7 lat...
Znikam choć trochę popracować, póki kawa działa,:-D

hejka
ja mam tylko2 lata róznicy a i tak wiele zapomnialam. A powiem Wam, ze zachciało mi się kolejnego dziecka. Sąsiadka teraz sie stara i tak mi jakoś się zatęskniło. Męzowi nic nie powiedzialam, bo wariat by nie odpuścił :/

hejka
ja mam tylko2 lata róznicy a i tak wiele zapomnialam. A powiem Wam, ze zachciało mi się kolejnego dziecka. Sąsiadka teraz sie stara i tak mi jakoś się zatęskniło. Męzowi nic nie powiedzialam, bo wariat by nie odpuścił :/

by nie odpuscil bo chce czy nie chce dziecka trzeciego??Ilona do roboty:-)

Dziunka i jak z A?? Lepiej??

No niestety. I co ja na to poradzę że seks mamy tak udany że się nigdy oprzeć nie mogę:-D

Ja z kolei nie lubię jak mój A rzuca tekstu pozornie zachęcające do seksu. Od razu mi się odechciewa. Lubię spontan.

We wtorek (bo wtedy czynne jest biuro) idę załatwić żłobek, miejsca sa, opinie o żłobku rewelacyjne (dwie koleżanki prowadzą dzieci),cena , hmm, "super" 580 zł. Trudno, ale jak trzeba to trzeba. Pierwszy miesiąc jest adaptacyjny - mam już koleżankę która zajmie się Asią poza pobytem w żłobku.Ale mi się udało! Sama nie mogę w to uwierzyć. :-)

reklama
Witajcie!!!
jak dobrze, że jutro weekend :)
Przygotowuję zadania dla ucznia , Antek bawi się klockami , ale zaraz go poloze.
Wyjatkowa powodzenia na pozostałych egzaminach!!!

Do góry