reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

No witam i ja!
Zombie dziś nie jestem, więc się cieszę...:-D
Anadri - i jak nocka?
Etna - dochodźcie szybko do zdrowia! A co z tym serduchem?? Bo ja jakoś albo przegapiłam, albo ... skleroza dopadła... ja też idę z Gochą do kardiologa 29 i już mam stresa....
Pianistka - fantazja ułańska naszych dzieci mnie po prostu czasami szokuje...
Ilona - oby pomogło nałożenie sztucznych ;-) paznokci.
Dziunka - zazdroszczę basenu, ja chyba w końcu się kopnę i od stycznia zacznę łazić...
Nocka bosska, Gośka coraz bardziej kontaktowa, wczoraj z Hanką jeździły sobie wózeczkami między pokojami.... :-D Muszę im kiedyś zamontować jakiś licznik kroków, ciekawe ile km robią dziennie? ;-)

reklama
KASIU oby wszystko było dobrze. Matko pod narkozą to brzmi strasznie.

PIAISTKA ale masz agentkę. Jasiek też broi przełącza pralkę i telewizor śmiejemy się że mały elektryk rośnie. Cierpliwości :)

ANAWAWKA licznik kroków dobre :) U nas też nocka ok.

Dzieki dziewczyny
Ach duzo by pisac Pawel ma wykryta małą wadę serca i musimy byc na bacznosc i to systematycznie kontrolowac, ale przeplacilam to chyba nerwami i zdrowiem. Juz jest lepiej, trzymam sie i byle do swiat, bo dusze to w sobie, a po swietach powiemy w rodzince to bedzie wieksze wsparcie. Osoby ktore opiekuja sie Pawelkiem musza o tym wiedziec wiec musimy powiedziec, ale po swietach postanowilam to zrobic.

Dziunka my tez zapisalismy sie na basen od stycznia, moje problemy sie skonczyly wiec bedziemy plywac z Pawlem

Kasiula oj znowu cos do was sie przyplatalo, grrrrrrrrr
ty to musisz byc dzielna babka podziwiam cie i biore z ciebie przyklad, ale moze z tym wzrokiem nie bedzie tak zle oby, trzymam kciuki

Etna - ufff dobrze, że mała wada serca, ja już myślałam, że serducho do wymiany... ja od razu mam czarne myśli. Wolę wszystko widzieć jak najgorzej, by potem łatwiej to przyjmować , zdaje się... a u nas szmery w sercu zostały przez pediatrę ostatnio odkryte i idziemy do kardiologa - mąż miał "dziurę w sercu" , a ja mam minimalną niedomykalność zastawki i więcej tkanki w jednym miejscu niż inni... , więc się nie zdziwię jak u Gośki coś co powinno zarosnąć nie zarosło - zdaje się, że się to to nazywa struna...
Kasiiula - oby badanie pod narkozą nie było potrzebne, a wzrok Pawełka był ok.

Dzieki dziewczyny
Ach duzo by pisac Pawel ma wykryta małą wadę serca i musimy byc na bacznosc i to systematycznie kontrolowac, ale przeplacilam to chyba nerwami i zdrowiem. Juz jest lepiej, trzymam sie i byle do swiat, bo dusze to w sobie, a po swietach powiemy w rodzince to bedzie wieksze wsparcie. Osoby ktore opiekuja sie Pawelkiem musza o tym wiedziec wiec musimy powiedziec, ale po swietach postanowilam to zrobic.

Dziunka my tez zapisalismy sie na basen od stycznia, moje problemy sie skonczyly wiec bedziemy plywac z Pawlem

Kasiula oj znowu cos do was sie przyplatalo, grrrrrrrrr
ty to musisz byc dzielna babka podziwiam cie i biore z ciebie przyklad, ale moze z tym wzrokiem nie bedzie tak zle oby, trzymam kciuki

My jednak na basen jutro, dziś zarezerwował ktoś cały basen akurat wtedy gdy chcieliśmy iść:-( potem po 17 już Asia spiąca będzie:-(

Najważniejsze że to mała wada, da się wyleczyć i że mozecie żyć jak do tej pory :tak: A jak to się stało że trafiliście na to echo?

Kasiu mam nadzieję że to nic poważnego!

czesc mamuski,
nocka minęła bez zarzutu. nawet o dziwo sie wyspałam :D
zrobiłam małe przemeblowanie w sypialnio-salonie i teraz maly ma duzo miejsca do zabawy. najbardziej obawialam sie o choinke bo musialam ja postawic na ziemi, ale maly tylko podchodzi co jakis czas, dotyka delikatnie bobmkę i sie śmieje jak głupi do sera :D
nagrałabym te jego przygody ale maz zabral aparat do parcy, bo swoj służbowy zagubił... faceci.. ehhh..

wiecie, że juz za tydzien swieta?? ale zleciało ..

My jednak na basen jutro, dziś zarezerwował ktoś cały basen akurat wtedy gdy chcieliśmy iść:-( potem po 17 już Asia spiąca będzie:-(

Najważniejsze że to mała wada, da się wyleczyć i że mozecie żyć jak do tej pory :tak: A jak to się stało że trafiliście na to echo?

Kasiu mam nadzieję że to nic poważnego!

Pawel ma szmery na sercu przy kazdym osluchaniu slyszalne i przez kazdego lekarza, echo serca ma juz drugi raz robione i ekg tez i wada sie potwierdzila. Teraz musimy byc pod kontrola kardiologa do ktorego probojemy sie dostac i co roku robic to echo serca najzadziej.
Jesli wada sama sie nie cofnie to bedzie musial miec w przyszlosci zabieg bo to bardzo zadka wada u takich malych dzieci, ajjjj moze juz zmienmy temat co?

martolinka jak tam twoja kolezanka bo wogole sie nie odzywasz? zasprzatalyscie sie czy zapilyscie hihihihi

nieciekawie... bardzo mi przykro, ale mam wielka nadzieje ze pawełkowi nic nie bedzie i wada sie cofnie !! zobaczycie!!

a ja pomarudze .. kolejny dzien zmagam sie z astma. juz nie mam siły. inhalatory nie działaja i jestem przekonana, że mam zapalenie oskrzeli, ale te angielskie konowały i tak powiedza ze to normalne, wiec siedze w domu. juz mnie plecy bola od kaszlu ... buuu

reklama
dzieki dziewczyny yh...

Etna bedzie dobrze :* Paweł tez miał podejrzenia z serduszkiem bylismy na echo serca ale wyszło wsyztsko ok ale tez sie bałam yh... mam kolege teraz ma 19 lat i tez mial powazna wade serca ... robili mu opercaje/zabieg cos w stylu wpuszczania balonika w serducho zeby jakas tam dziurke zakryc wszyscy siedzili jak wryci jak opercja byla naszczescie jest ok i nawet gra w piłke :)

aa zapomnialam powiedziec nawiedzila nas tez przepuchlina ;/ ok 1cm w okolicy pępka i tyle wiem nie bylo mojej doktorki tylko jakas inna :/ i malo cos ie dowiedzialam moze ktos z was tez ma? i mi napisze wiecej? eh

pozatym zdrzemnelam sie troche teraz <1.5h> i głowa boli ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh a zimnooo :( chora chyba bede yh

Do góry