reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ja nie oglądalam, ale Asia właśnie będzie chodzić bez pieluchy, jak inaczej sobie to wyobrażacie? Tak nauczyliśmy Julkę właśnie i owszem, sik się zdarzył, tragedii nie było , a kupa zawsze jakoś w nocnik lądowała. Miała półtora roku jak pieluch już nie używała nawet do spania.
Asia tez chodzi bez pieluchy po domu godzinę przed kąpiela, na początku się zdaarzało nasikanie ale już daaawno nie. Ewentualnie ze szczęścia jak już na wannę się drapuje :D

Z Asią zaczynamy od stycznia.

zgadzam sie a na dupke majteczki i latem mozna dac rade ;P ciepło to jak siknie w majtki to przeprac recznie mona i na balkon a dzieckos zybko sie nauczy ja bylam akurat u siostry latem jak oduczala syna :) zdarzało sie i kupka na ziemi z 2 razy ale pozniej szybko robil na nocnik czasem zdarzało sie nie zdaarzyc ale z kazdym dniem lepiej az ktoregos dnia sam na kibelek chcial :) i tak zostało

reklama
tez uwazam ze zima to nie czas na oduczania pieluch takie rzeczy robi sie jak jest cieplo wiosna-lato.poza tym dziecko 1,5roczke dopiero kuma o co chodzi z sikaniem na nocnik.Majka zaczla sama robic na nocnik jak miala 2lata i 3mce.

Ja zaczne nauke z nocnikiem na wiosne/lato. Jak zrobi sie cieplej, ubiore malej majteczki , nocnik w widocznym miejscu i mam nadzieje ze szybko zalapie o co chodzi.

Niby najlepiej, ale jak zatrzymać dziecko które non stop kolor kursuje między pokojami i nie usiedzi na tyłku przez 3 min.?? tego już w tych mądrych poradnikach nie ma.... niby jest napisane książeczki, obrazki, ale jak dziecko to olewa? przywiązać dzieciaka do nocniczka?

Poczekać na TEN moment, kiedy będize gotowe :) Nie zmuszać. Pokazać , zobacz mama też robi siusiu na toaletę, Ty obok mnie na nocnik.
Czasem pomaga ominięcie nocnika a zastosowanie nakładki na toaletę.

Hanka patrzy, niby jest zainteresowana, ale jak zdjęłam jej pieluchę to zapomniała się i zrobiła siusiu na ... krzesło, a potem nie zdążyła z sikaniem do nicnika i się zniechęciła, więc czekam momentu..... myślę, że Gośka załapie to szybciej, bo będzie chciała dorównać siostrze... i upiekę dwie pieczenie na jednym ogniu ;) , ale to dopiero koło marca...

mały zasnął a ja sciagam sobie Paranormal Activity 2 i juz zaczynam sie bac. hehehe. ostatnio obejrzałam cześc 1 i nie moglam zasnac. już dawno nie oglądałam tak dobrego horroru. ale do kina bym na niego nie poszla - ze strachu :D

reklama
Do góry