reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Hej dziewczynki u nas już po urodzinkach;D Goscie przyszli ok 17 a ostatni wyszli po 22 ;D
Było dwoje dzieci jedno z 8 lat drugie 4 i mały swietnie sie z nimi bawił, był w swoim żywiole ;D
Goscie dzielnie zajmowali się małym bo tylko wtedy sie ładnie bawił, ja musiałam chować się po kątach ;/ Kiedy mnie nie było widac Oli pięknie bawił się z dziecmi, klockami, zabawkami. Podpatrywał co i jak. Kiedy tylko mnie widział zaczynał skiełczeć i nici były z zabawy. Mi kręgosłup padł i jak goscie przyszli czułam się fatalnie, jakby mnie grypa rozbierała, ręce, plecy itd, wzięłam Ibuprom i przeszło. Jestem dumna z Olinka bo tak pięknie się bawił, on uwielbia dzieci, biegał za nimi, gonił ich, piszczał, piał z zachwytu. Usnął po 22.30 w sekundę.

Antybiotyk dałam w koncu bo mały cały czas sie za uszka łapie, wczesniej tez to robił ale teraz robi to np. kiedy głosno płacze, moze cos mu tam dokucza. Nie dałabym mu go gdyby nie katar który siedzi bardzo głęboko i jest słyszany tylko podczas nocy, mały chrapie przez niego itd, nic nie wylatuje, w dzien nic nie słychać. Moze dzięki lekarstwom i nosek się poprawi.
Nie wiem do konca czy dobrze robię ale mały nie powie mi czy go boli uszko czy nie a cos tam złego się dzieje. eh...pierwszy raz antybiotyk bierzemy, nawet mielismy 2 razy katar i obyło się bez antybiotyku ale katarek wtedy można było wyciągnąć.
W sobotę idziemy na kontrolę.

Tort był przepyszny moze uda mi się dzis wstawic zdjęcia ;D

Dobrej nocki!!!

no to nieźle z tymi uszami. Pediatra się nie zorientował? i co w końcu dajesz czy nie?

Nie orientujecie się czy do okulisty na nfz to ze skierowaniem czy bez? A z dzieckiem to trzeba do jakiegos specjalnego czy normalny taki sam jak dla dorosłych?
to tak jak u mnie lekarka na nfz mowi ze przeziebienie a prywanie zbadala i zapalenie zatok i obustronne ucha ...

ja do okulisty zapisałam bez skierowania i zapisywalam do dziecinnego ... w czerwcu na 15 grudnia

juz po imprezie było fajnie Pawełek był grzeczny i bawił gosci :) pozniej wkleje kilka fotek a no i tort zaraz wkleje na pierwszych urodzinach

Wyjatkowa widzisz juz po wszystkim!!!! nie trzeba było się tak stresować!!!!
Kasiula jak na wzorowa pania domu wszuystko musiało sie udać!!!!!
Ula jak Oli? trzymam kciuki !!!! :)
Młody zasnał , maz robi swoje papiery- niedzielna sielanka!!! udanego dnia laseczki!!!!:)

U nas tez niedzielna sielanka pod tytułem przeprowadzka!! haha dzisiaj sie przenosimy do Raciborza na stałe, nic juz u rodziców nie zostaje...my tez nie :-D pierwsza tura juz pojechalam czyli lozeczko, stół, wanienka, wozek, worki z ciuchami i zabawkami, wszystko do kuchni....potem pojedziemy my z innymi drobiazgami a chyba jutro z rana tata przywiezie stolik z tv i satelita, takze wyobrazam sobie ze poki nie dojde do ładu i składu z kartonami i workami to bedzie zycie na wariackich papierach przez pare dni na pewno. Moze mnie nie byc pare dni bo dopiero jutro bede dzwonic o internet wiec nie wiem jak szybko Was znów odwiedze :-(

My po spacerku, przepiekna dzis pogoda, maz spi po nocce, a mi pozostaje sie przy kawce zrelaksowac :))) Milego popoludnia! :)

u nas dziś tez pięknie. Bylismy na krótkim spacerku. Potem godizna uspypiania :/ eh
a teraz trzeba sie troche ogarnąć, zorientowac co i jak, bo jutro wreszcie do pracy niestety :(((

Witam, nawet nie staram się nadrabiac...

U nas generalnie dobrze, mam bardzo duzo pracy (stad taka cisza), sporo nauki do tego przeprowadzke na glowie.
Ida rosnie zdrowo :) obecnie ma kolo 86 cm wysokosci.
Jak juz sie ogarne to na pewno do Was powroce z nowyipomyslamina "awanturki".

Smoczyca ;)

reklama
Do góry