reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ŻYJEMY ;D
Dobrze ze wczoraj sie nie powiesiłam bo bym żałowała ;D
Olis dziś o niebo lepiej chociaż też popłakuje i jest niecierpliwy. Ale już nie spazmuje, nie płacze w głos itd. Matko przez co ja przeszłam przez te ostatnie dni, masakra. Dzis juz nie dałam Ibum bo widziałam ze jest lepiej, wkraplam Nasivin, nie wiem czy mam inhalować czy nie bo ten katar jest niesłyszalny w dzien, w nocy pochrapuje jedynie i charczy. Pojechałam z nim do teściów i zostawiłam go na godzinkę, poleciałam po zakupy na jutro, do lekarza po skierowanie do laryngologa, wracam dziecko zajęte, nie płacze, chodzi sobie to tu i tam a ja z ukrycia go obserwowałam, tylko mnie zobaczył i jęk ;D Podobno był cudowny, jednak przy mamie dziecko się rozpuszcza, i piesci.
Jutro idziemy do laryngologa sprawdzić co i jak.
Moje dziecko dziś łądnie spało, miało dwie drzemki gdzie ostatnia trwała 2h-, nikt nam nie przeszkadzał itd i dziecko sie wyspało. Od tesciów wróciłam po 18 i Oli usypiał w aucie, myslalam ze usnie ok 20 a on sie tak rozbrykał, bo a to tata prztyszedł a to dziadki z imienim cioci ze do teraz nie spi.................a słaniał się o 20 a po daniu butli ożywił się - w tym mleku to chyba cos jest....;P

KASIIULA STO LATEK DLA PAWCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Boże dziękuję ze małemu już lepiej!!!!!!

Kilolek super ze mały zdrowiutki!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kilolek dzieki, już zrobiłam z pamieci i o dziwo dobre składniki użyłam hehe. A link nie działa ;-(
Madziek a kto to jest GosiaLew

Świnka a'la Kilolek jest świetna. Co prawda ja za kukurydza nie przepadam, ale jest oki. Zagesciłam maka bo strasznie rzadkie mi wyszło. Kilolek a z czym oprócz bułki moge to podać?? Makaron bedzie pasował??
GosiaLew byla z nami na Listopadzie, ale poronila...
i rowniez sie ciesze, oby miala szybkie rozwiazanie w tym lutym :))

dziewczyny nawet nie bede probowac nadrabiac......

kilolek mam nadzieje, bo wiem, ze u was lepiej!!!
my dzis bylismy w parku rozrywki dla maluszkow, mala najpier przerazona byla, ale potem troche sie rozluznila i troche sie nawet pobawila :-)
w niedziele imprezka...jutro czeka mnie ciezki dzien i duzo pracy!!!

no Michas zdrowy ale Kuba za to chory! ja juz nie wiem ocb. Dziś wcale na dwor nie wychodzil, bo nie było jak a tu nagle cieply taki, pokasłuje, wypieki nosz w morde jeza!! Jak nie chorowal wcale 3 lata tak teraz od wrzesnia nadrabia

kilolek,ty to sie masz z tymi chorobskami!
katrenki,dasz rade :) mnie za tydz czeka zrobienie dwoch imprez: w sob i poniedzialek

Katrenki u mnie tez w niedziele imperezka ale ja już polowe zrobiłam dziś, jutro tylko 1 danie i w niedziele przygotuje 2 sałatki. Ciasto robia babcie a tort kupuje gotowy. Dziś nogi mi wchodza w xxxx, tyle czasu przy garach stac-skandal.

Nasz mały też w domu siedział i nagle przeziębienie... Przeszłoo po tygodniu. Zdrówa życzę Michasiowi :)

Kupiłam buty ale wam nie pokaże ,bo już siły nie mam na robienie zdjęć.Małemu kupiłam body pod koszulę chciałam białą stałam w kolejca i nagle przypomniałam sobie,że parasolkę zostawiłam przy bodziakach.No to poleciałam i zauważyłam pięknie body z napisem" SZEF piaskownicy" no i mu taką wzięłam :p

Z chęcią pomogłabym Ci Ilonko :p ja juz wole siedzieć w kuchni i gotować itp niż słuchać marudzenia moich panów :/

reklama
Kilolku ten link ze smakami nie dziala..a tez chcialam te siwnki looknac:-(
sory, naprawdę nie wiem jak ja to zrobiłam, ze ttylko ja widze ten temat. Nawet inni moderatorzy nie widzą :((( a admina żadnego nie ma, by mi pomógł :(((( wczoraj robiłam tam porządki i taki klops :(
gie-oska chodzi o te świnki lukrowe?
Miałam wstawic na 1 urodzinkach ale to dopiero nieśmiałe próby rzeźbienia w lukrze plastycznym :D Wczoraj upieklam ciacho, nie jest to typowy tort bo nie mialam czasu kręcić kremu, wiec na szybko poszlo, jako ze motywem przewodnim byly figurki. Lukier robi się dosyć prosto ale tworzenie zwierzakow juz nie tak łatwo :/ A oto moje "świnki w błocie":
Zobacz załącznik 285090 Zobacz załącznik 285091 Zobacz załącznik 285094 Zobacz załącznik 285095
moj K podjaral sie i ukleil "konika" :D
Zobacz załącznik 285093

Przepis na lukier z opakowania glukozy Delecty:)

2 łyżeczki galaretki wiśniowej
1 łyżka glukozy
3 łyżki wody
cukier puder - dużo

Galaretkę trzeba zamoczyć w wodzie, żeby żelatyna spęczniała. Nastęnie podgrzewać, aż się rozpuści, pilnując, żeby się nie zagotowało. Dodać glukozę i wsypywać cukier puder, aż masa przestanie się lepić. Potem można lepić prosiaki.

edit: TAM TARA RAM!!!! udalo się uffff (chyba, sprawdźcie czy działa) oczywiście bylo to banalnie proste hehe

Ostatnia edycja:
Do góry