reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

My w domu!!!

Pawlowi wychodzi zabek, jakis tylni moze 4 / 5 nie mam pojecia, ale daje nam popalic grrrrrrrrrrr. Przez ostatnie dni chyba mi dziecko podmienili, ale jak dzisiaj zrobilam przeglad calej jamy ustnej to prawie zawalu dostalam jak zobaczylam tego zeba: fioletowy, siny, zakrwiony, spuchniety, maly buzkie juz mial spuchnieta, stan podgoraczkowy. szybko wsadzilam go do samochodu i wepchnelam sie do naszej lekarki, w poczekalni i u pielegniarek to jeszcze pewnie o mnie glosno, nawet ksiazeczki nie mialam. Wtedy nawet nie wiedzilam czy to w 100% od zeba, ale lekarka mnie uspokoila. Mam dawac przeciwbolowe i zimne oklady plus masc na zabki i czekac az sie przebije i krew wyplynie. Ale ja panikara - sama sie dzisiaj tego dowiedzialam. No a jak krew nie wypynie przy wybiciu sie zeba to lepiej nie pisze jak to moze sie skonczyc. Taki numer przed roczkiem

O rety, ale przygoda! Też bym spanikowała!!!:szok: Mam nadzieję że szybko się przebije i krew wypłynie!

Ja dzis malej tez zajrzałam do buzki i zauwaylam gorne i dolne przebijajace sie 3-jki. Jeju ida te zeby hurtowo.

Ooo a 3-ki to nie kły? A kły na końcu wychodzą czy jak?

a ja dzis mialam kiepski dzień :( ...

No faktycznie, masakra:eek:

Hej dziewczyny:-)
ale naskrobałyscie:) tak mniej wiecej przeczytalam co i jak...

kilolek - trzymam kciuki, powodzonka!
martolinka - zdolnego masz synka, nie ma co :)
Kasiiula - biedulka:( oby Ci przeszło w końcu!
ilona212 - gratuluję kolejnych ząbków!

A ja już po wszystkim, nie było tak żle;) slub i roczek się udał!
Miłej nocki :-)

Gratuluję!!! I sto lat dla synka!:-) Fotki wstaw jakieś!

nie lubie tego "wciagania pępusia" - zawsze wtedy marudzi, jęczy a ja nie moge go nawet dotknąc bo krzyk od razu ... na szczescie trwa to tylko z dwie minutki

A co to?

Taaaak. Dużo się programów na ten temat naoglądałam na zone club.
Takie lalki robią sobie na zamówienie kobiety nie mogące mieć dzieci, "projektują" maleństwo i firma im robi. Mają dla nich pokoje - normalne pokoje dziecięce.
Była też babcia której dzieci z wnuczkiem są za granicą, na innym kontynencie, nie widują się z wnukiem wcale więc na jego wzór zamówili lalkę. I "mają" wnuczka w domu:sorry:
Zamawiają lalki mamy które chcą mieć pamiątkę po okresie niemowlęctwa swojego dziecka.

Niektóre kobiety to troche przeginały;-) nosiły te dzieci, przebierały, przewijały itp. itd.

Ale lalki cudowne!!!

NIE MAMY KANALIZACJI. Nie można nawet kupy zrobić - sorki za dosłowność. Od wczoraj. Mam ochotę zabić właściciela. Teraz zabrał się za wymianę rur:wściekła/y:

reklama
Kasiula kiedyś był program w ddtvn wlasnie o tych lalkach. Babki chyba w Anglii zamawiały te lalki i opiekowały sie jak prawdziwym dzieckiem. Mowili ze czesto dotyczy to kobiet samotnych na wysokich stanowiskach, zajetych praca na maxa i nie majacych czasu na prawdziwe dzieci. Jak dla mnie takie postepowanie to jakach choroba psychiczna. Rozumiem jesli ktos ma kase i robi sobie wizerunek swojego dziecka to oki-niech ma na pamiatke.

Dziunka mojej najpierw wyszły dolne 1, pozniej gorne 2, pozniej gorne 1, pozniej dolne 2 wiec nic mnie juz nie zdziwi

tak z tymi lalkami to tragedia :o pomyslalam odrazu o tym programie bo tez go widzialam eh ... masakra a ja dzis ugotowałam góre ziemniaków :d jutro mam zamiar robic pyzy <z gotowanych ziemniaków> :D jak wyjda dam wam przepis :D

z tymi lalkami, to co ludzie wyprawiają, to już przesada, według mnie! Może to jakaś choroba psychiczna?

Kasiula, takie pyzy to chyba pracochłonne, co?

z tymi lalkami, to co ludzie wyprawiają, to już przesada, według mnie! Może to jakaś choroba psychiczna?

Kasiula, takie pyzy to chyba pracochłonne, co?
wlasnie nie :) temu robie w skrócie : gotujesz ziemniaki najlepiej dzien wczesniej zimne mielisz przez maszynke w misce dzielisz na 4 czesci wyjmujesz jedna i sypiesz maki ziemniaczanej w to miejsce i pozniej dodajesz jajko i mieszasz te 4 czesci maka i jajko ... mieso mozna robic albo surowe <jak na kotlety> albo podgotowac wtedy mniej sie je gotuje i ja bede gotowała wiec zobacze co i jak :D no i pozniej lepisz i wrzucasz na wrzatek :D

czesc laseczki!
ja zapracowana, sily nie mam na nic.....dziecko, praca i obowiazki domowe....no i jak juz sie ze wszystkim uporam to juz spac trzeba....a w weekend to wiadomo chce sie speedzic troszke czasu z rodzina....czas leci jak z bicza...w niedziele robimy roczek:-) no a piatek wzielam urlop zeby spedzic calyy dzien z mala :-) moja mala duza dziewczynka :-)

dziunka24 - nie wiesz co to "wciaganie pępusia"? to jest wtedy kiedy dziecko budzi sie po drzemce lub śnie nocnym i przez pierwszych kilka minut jest "nie w sosie", lekko rozdrażnione, jakby ciagle zmęczone. musi się po porstu dobudzic :)

cały dzień mam zgagę :( chyba zrobię test ciążowy, bo tylko w ciązy miałam zgagę.

reklama
Do góry