reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

U nas wszystko ok, od 3 dni nie karmie piersia wiec w koncu odzylam (wiecej na watku o spaniu), teraz moge sobie pozwolic na wieczorne wyjscie z domu, drineczka, mysle tez o krotkiej diecie (chcialabym zrzucic kilka kilo do swiat, zeby potem moc znow przytyc hehe). Mala zniosla to dzielnie i nawet juz nie szuka cyca, a ja pozostalam wciaz jej najblizsza osoba heh. Mala jest calkiem inna jak zostaje z moja mama i mezem, bawi sie sama slicznie, jest pogodna itp. a jak jestem ja, to zamienia sie w rzep, chodzi za mna nawet do lazienki i wola ''maaamaaaa'' pod drzwiami hehe. No ale to znak, ze pora wracac do pracy, mala sobie poradzi z moja mama.
Po odstawieniu zaczela mi duuzo wiecej jesc, co jest ogromnym plusem, no i bardziej roznorodnie, je prawie wszystko co jej dam, moje zupki wcina az sie uszy trzesa, je w kawalkach, swierze owoce tez polubila niektore, wczesniej nie moglam nijak przemycic, tylko musy. Pije tez wiecej. Zaczelo sie wiec wszystko ukladac.

Pianistka
gratulacje - cieszę się, że szybko poszło i już po bólu :)
U mnie weekend "szoków".

W piątek szok nr 1 - Alicja zasnęła w dzień 2 razy w wózku, szok nr 2 - wieczorem possała chwilę cycka, potem zaczęła po mnie skakać, siadłam obok łóżeczka, ona połaziła powstawała parę minut, zaryła głową w miękki róg - i zasnęła. Budziła sie standardowo :)

Wczoraj/dziś szok nr 3: spała w nocy 7 godzin bez przerwy !!! Takie coś zdarzyło się tylko raz jak miała 2 miesiące, musiałam się obłożyć pieluchą tak mi się lało z piersi.

Teraz śpi w wózku.

Mam wrażenie, że Alusia już nie potrzebuje tak bardzo piersi. Nie będę jeszcze ostawiać, daję jej kiedy chce sobie possać, ale to, że zasypia w wózku bez cycka - REWELACJA. NAstępnym razem jak będziemy u rodziców zostawiam ją z mamą i NA ZAKUPY !! Jupi!!

Jakiś mały smuteczek mam dziś poza tym, jakaś taka samotna się czuję - ale trudno minie. Nie pada więc pojedziemy w ramach spaceru zobaczyć do sklepu ten stolik Chicco.

Pozdrówki dla was.

reklama
Kilolku przeszliście masakre na pewno, najwazniejsze, że mają diagnozę, że Go wyleczą i będzie wszystko dobrze. odpukać po zapaleniu płuc Patryk ani razu nam nie chorował, tzn. w czercu z alergii miał kaszelek i lekki katarek. U Was tez będzie wszystko dobrze, a Michaś nawet nie będzie pamiętał, że był chory.

Spóźnione ale szczre życzenia urdzinowe dla naszych listopadowych dzieciaczków!!!!!!!!!!!!! 100 lat 100 lat ....... buziaki:*:*:*

Pianistka fajnie, że sobie tak super wszystko w domku zorganizowałaś i możesz iść do pracy :-) u mnie lipa, bo nie mam jeszcze niani :-( szukam szukam i nic :-( a do pracy wracam od 1 grudnia.

Kasia duzo zdrówka!

Witajcie!!!
Pianistka ogromne gratulacje!!!!!

Siostra zajęła się wczoraj młodym a my poszliśmy sobie do kina :) chciałam zobaczyc "Chrzest " ale nie było juz seansu. Poszliśmy na amerkańska komedie " Zanim odejda wody" . Powiem Wam , ze jest to jeden z nielicznych filmów z Hollywood , na którym mozna było sie pośmiać . Polecam!!!!! :)

Pianistko a poszliśmy , spóźniliśmy się , kupiliśmy kwiatki i daliśmy koprtę ale niewiele ,bo 200zł chociaż uważam ,że to tylko dobra znajoma nie żadna rodzina więc więcej nie dałabym.Wróciliśmy po 1 i nie było źle.

A my z B pokłóceni, więc nie nowośc. Gdzieś wyszedł ale gdzie tego nie wiem.I dobrze. Chociaż patrzeć nie muszę na niego . :)

Dzieki...
lepiej :/ tzn te mocne leki dzialaja bo widze ulge w oddychaniu i cos w uchu tak dziwie jakby powoli ta ropa zlatywała wiec mam nadzieje ze do poniedziałku bedzie ok:)

To dobrze że już lepiej!

a potem uratowal nas nocnik - siedzial sobie na nim 15 min

Wow, moja to 15 też wysiedzi, ale SEKUND :D

Pianistka
gratulacje - cieszę się, że szybko poszło i już po bólu :)
U mnie weekend "szoków".

W piątek szok nr 1 - Alicja zasnęła w dzień 2 razy w wózku, szok nr 2 - wieczorem possała chwilę cycka, potem zaczęła po mnie skakać, siadłam obok łóżeczka, ona połaziła powstawała parę minut, zaryła głową w miękki róg - i zasnęła. Budziła sie standardowo :)

Wczoraj/dziś szok nr 3: spała w nocy 7 godzin bez przerwy !!! Takie coś zdarzyło się tylko raz jak miała 2 miesiące, musiałam się obłożyć pieluchą tak mi się lało z piersi.

Teraz śpi w wózku.

Mam wrażenie, że Alusia już nie potrzebuje tak bardzo piersi. Nie będę jeszcze ostawiać, daję jej kiedy chce sobie possać, ale to, że zasypia w wózku bez cycka - REWELACJA. NAstępnym razem jak będziemy u rodziców zostawiam ją z mamą i NA ZAKUPY !! Jupi!!

Jakiś mały smuteczek mam dziś poza tym, jakaś taka samotna się czuję - ale trudno minie. Nie pada więc pojedziemy w ramach spaceru zobaczyć do sklepu ten stolik Chicco.

Pozdrówki dla was.

Gratuluję postępów w zasypianiu! :) A czemu samotna?

Asia dziś troszkę marudna, chyba te dwójki jeszcze bolą, chociaż przebite już dawno, nie wiem... kupy typowe zębowe :/

pianistka, uper wam sie poukladalo, zazdroszcze :) a z czego ty sie chcesz odchudzac??? przeciez ty taka chudzinka jestes!

dzis ostatni dzien w pracy i miesiac urlopu, yupiiii

hej laseczki
u nas już posprzatane po roczku :D ale masakra była oj była.Tłum ludzi, prezentów fura. Naprawde ostara przesada. Ja w kuchni byłam jak przychodzili goście więc nie widziałam jak dawali a jak wyszłam toaż mnie w podlogę wcieło. Ja nie wiem ale kazdy musiał więcej jak jeden prezent przynieść. Wszystko świecącę, grające i potwornie hałasujące :/

pianistka, uper wam sie poukladalo, zazdroszcze :) a z czego ty sie chcesz odchudzac??? przeciez ty taka chudzinka jestes!

dzis ostatni dzien w pracy i miesiac urlopu, yupiiii

Hah, a przydaloby sie kilka kilo, musze najpierw baterie do wagi wymienic i sie zwazyc i wtedy zadecyduje, ale ledwo juz sie mieszcze w stare dzinsy:) no i wole teraz zrzucic te 3-5kg niz pozniej 10:) w ogole ostatnio jem strasznie duzo ciast i ciasteczek, z mama pieczemy raz lub dwa w tyg. i ciacho znika w 2 dni, do tego kupuje ciagle jakies slodycze, nalezaloby sie w koncu opamietac.
Banana - co bedziesz caly miesiac robila? Jedziesz do Polski? Wyobrazam sobie, jak sie musisz dzis cieszyc po pracy haha.

U nas dzionek minal milutko i beztrosko, mama wlasnie usypia mala a ja sobie na necie siedze. Zupka dla malej na jutro gotowa, dzis jadla moje pulpeciki z buraczkami i ziemniaczkami az jej sie uszy trzesly, a ja jestem mega szczesliwa, ze jej smakuje to co sama zrobie, czasem mialam dosc jak sie napracowalam i potem musialam wyrzucac... jeszcze tylko prace musze znalezc, bo oszczednosci schodza do zera i zaraz sie skonczy kasa, wtedy juz sie wszystko ulozy:)
Zycze wszystkim spokojnej nocki.

hej laseczki
u nas już posprzatane po roczku :D ale masakra była oj była.Tłum ludzi, prezentów fura. Naprawde ostara przesada. Ja w kuchni byłam jak przychodzili goście więc nie widziałam jak dawali a jak wyszłam toaż mnie w podlogę wcieło. Ja nie wiem ale kazdy musiał więcej jak jeden prezent przynieść. Wszystko świecącę, grające i potwornie hałasujące :/
hehehehe :d niezle :D:D a jakies fajne prezenty byly ? :)

reklama
hehehehe :d niezle :D:D a jakies fajne prezenty byly ? :)
w sumie nie wiem kto co dostał ale dostali:
Kuba:
klocki duplo (zwykłe w wiaderku)
tory do rozbudowy "Tomek i przyjaciele" oraz łdowarke do wegla z tej serii
kosz do koszykówki
pietrowy parking na samochody
tablica
konstrukcyjne autko

Michał:
zestaw "Tomek i przyjaciele. Niebezpieczna"
duplo samolot
piesek pluszowy
parowóz
ciuchcia interaktywna (z klocuszkami i jakimis melodyjkami)
pianinko
budzik z melodyjkami

dodatkowo obaj dostali po misiu i wieliej lawecie z 10 sporymi autami kazda i troszkę kasy

Do góry