reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Dziewczyny Masakra !! nic nie słysze na drugie ucho !!!!!!!! zaraz jade do lekarza prywatnie :/ ;(
biedna ty! A co z tym badaniem sluchu?

Kikolek - tylko jak leży .... albo znów się nam lekko podziębiła , bo rzeźbi jej w gardle..:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Kasiiula - a nie masz kataru? Bo mi zawsze zatyka uszy jak mam tego wstręciucha. Oby prywatny przegonił głuchotę na 4 wiatry.
Martolinka - może on z tych, którzy lubią dużo ....;-) , poza tym co niektórzy traktują sex jako rozrywkę:szok::baffled:

Moja właśnie żre Danonka... nic nie mówcie, wiem , że to świństwo, ale babcia nas "obdażyła dobrodziejstwem" i cholera szkoda wywalić, a sama takich ilości nie przejem:zawstydzona/y:
to zapewne cos w oskrzelach siedzi i ja "przytyka" jak się kładzie. U mojego ostatnie zapalenie oskrzeli zaczęło się od pokasływania tylko w nocy

wyjątkowaona mój mial do chrztu bialo-żółta bluze od dresu i było ok. Pod spodem mial wlasciwe ubranko.

reklama
Kilolek mi się wydaję ,że będzie mu zimno w kościele tak ubranym .Każdy w płaszczach i kurtkach a ja młodego w bluzę? Troche dziwnie by było.

Ciekawe czy musimy iść do spowiedzi i ile bedzie totrwało bez mszy ?

Boję się strasznie tego dnia... ;/Dobrze,że teściowa robi impreze u siebie i ona gotuje :) , bo na 100% nie dałabym rady usiadłabym i w płacz. NO i wtedy B musiałby organizować to w lokalu :p

ZNÓW ŚPICIE JUŻ???

(od kiedy nie birę anty nie mogę zasnąć znaczy spać mi się nie chce tak jak wcześniej, nie jstem aż tak zmęczona ale .. hmm.... mój B mówił ze to wina anty ze mi sie nie chce tego i owego a jednak nadal nie mam chęci i do tego dziwnie się czuję i ten lęk i myśli :a może ja w ciąży jestem..?" MAtko. Muszę iść do gina , bo chyba nie wytrzymam tsak bez anty .Jedno dziecko mi wystarczy. ...)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kikolek - trochę mnie przestraszyłaś..., będę to moje dziecię obserwować...
Wyjatkowa - my mieliśmy chrzest bez mszy, ksiądz po udzieleniu chrztu powiedział, że udzieli komunii tym co chcą ... czyli mogą... trwało to z kwadrans..
Tak z innej beczki znacie jakiegoś dobrego kardiologa dziecięcego? na nfz mam termin na 29 grudnia, a chciałabym wcześniej się dowiedzieć co to za szmery w serduchu Gośki uslyszała pediatra..

Kilolek mi się wydaję ,że będzie mu zimno w kościele tak ubranym .Każdy w płaszczach i kurtkach a ja młodego w bluzę? Troche dziwnie by było.

Ciekawe czy musimy iść do spowiedzi i ile bedzie totrwało bez mszy ?

Boję się strasznie tego dnia... ;/Dobrze,że teściowa robi impreze u siebie i ona gotuje :) , bo na 100% nie dałabym rady usiadłabym i w płacz. NO i wtedy B musiałby organizować to w lokalu :p

ZNÓW ŚPICIE JUŻ???

(od kiedy nie birę anty nie mogę zasnąć znaczy spać mi się nie chce tak jak wcześniej, nie jstem aż tak zmęczona ale .. hmm.... mój B mówił ze to wina anty ze mi sie nie chce tego i owego a jednak nadal nie mam chęci i do tego dziwnie się czuję i ten lęk i myśli :a może ja w ciąży jestem..?" MAtko. Muszę iść do gina , bo chyba nie wytrzymam tsak bez anty .Jedno dziecko mi wystarczy. ...)
wyjątkowaona ja nie miałam na mysli, ze masz synka tylko w bluze ubrac tylko żebys się nie przejmowala tym co na wierzchu, bo to nie jest takie wazne, przeciez wiadomo że nie kazdy kupi kombinezon bialy czy niebieski żeby ładnie w kościele bylo

zapomnialam napisać, ze od rana jakaś jelitówka mnie męczy. Żygam dalej niż widzę. Teraz juz trochę lepiej. Ale niestety pod wieczór wzięlo też Kubę. Jego to naprawde strasznie. Męczy się chlopak okropnie. Eh mam nadzieję, że jutro będzie lepiej

Ostatnia edycja:
Nas będzie 9 osób w kościele .Mamy kombinezon ale on jeszcze chyba za duży na niego i jest brązowy ale mu kurtke kupiłam 2 dni temu drugą i myslę,że w to go ubiorę.

Hehe Kilolek nie zrozumiałam Cie ale teraz już wiem co chciałaś mi przetłumaczyć w sumie to masz rację ważne by ładnie na zdjęciu wyszedł :p

No i szukam bluzki i butóew w jednym kolorku. Wczoraj szukałam i aż po powrocie miałam łzy w oczach , bo nic nie znalazłam i nie wiem co zeobić . Szkoda,że już za późno, bo pewnie na allegro zamówiłabym. ...

moje dziecko przed chwilą zanosiło się od śmiechu przez sen :)) ciekawe co mu się śniło ?? :)
wogóle w środe wyszła mu prawa dolna dwójka a dzisiaj lewa górna heheh strasznie śmiesznie to teraz wygląda :)
ciekawe jaka jutro będzie u mnie pogoda bo leje już chyba ze 3 czy 4 dni z rzędu
martolinka współczuje sprawy z kotkiem , u mojej mamy też był kiedyś taki malutki kotek i nagle zniknął no i szukaliśmy go wszędzie ,w końcu napisałam ogłoszenie i wtedy dzieci z bloku przyszły i powiedziały że zakopały go ,bo nie żył a znalazły go pod balkonami i wtedy się zorientowaliśmy że jak się wietrzyło w pokoju musiał tam wejść jak ktoś z nas wchodził albo wychodził , no a że to 11 piętro to niestety :(
Kasia ,etna zdrówka
wyjątkowa ja kupiłam małemu do chrztu za duże buty i spod nich wystawały mu niebieskie skarpety ,hehe nie wyglądało to rewelacyjnie ale ważne że małemu było ciepło w nogi ;)
miłej nocki

U nas na razie 4 zęby jedyneczki, ale ... czuję pod paluchem idącą trójkę... a i ją nawet widać, reszta niby pod dziąsłami blisko, ale do wyjścia daleko... U Hanki było jeszcze gorzej... później jej zaczęły wychodzić .

eH dziewczyny ... Poleciałam do lekarza laryngologa prywatnie choc bylam wczoraj na NFZ ten z NFZ przepisał mi antybiotyk alergiczne no i wapno ... <mam katar i to mega mocny > no i ok ... kazała jeszcze robic cwiczenia ze biore powietrze w usta i wydmu****e uszami ... no ok ... robilam tak dzis od rana ... ok 14 jak to robilam to tak mi gwizdneło w uszach ze szok !!! do tego odrazu lewe sie zatkało i mialam wrazenie ze mdleje ;/ mega cisnienei poszło do głowy pewnie temu te zawroty :| przestraszona ze uszkodzilam se ucho zaczełam dzownic to do tej lekarki mojej pozneij na pogotowie i na koniec do mojej rodzinnej ... końcowy efekt był taki ze mam nie jechac na pogotowie bo nie ma tam laryngologa ... jedynie po 18 moze mnie wysłac do Szpitala ... rodzinna lekarz mowila zebym wziela tabletki <podala nazwe> aby mi szybciej oczysciło sie w nosie i NIE DMUCHAC wiecej .... przerazona nie wiedzialam co dalej ;/ szwagierka znaalazła numer do prywatnej lekarki i pojechałam ... a tam pani mnie zdabala i wogole... "przedmuchiwała" uszy jednak zero efektu ... i powiedziała mi ze te cwiczenia nie mozna robic jak ma sie zawalony nos bo prosto mowiac wdmuchałam se smarki w uszy :| ... gardło zawalone i wogole ... mam ostre zapalenie zatok oraz obustronne zapalenie ucha ... zmieniała mi wszytskie leki dała silniejszy antybiotyk silniejsze alergiczne cos do nosa itp ... wzielam leki i po jakims czasie odczułam roznice czuje jak w gardle ta ropa co sie zbiera w zatokach spływa mi z gardła i jakos dziwnie w prawym uchu jakby robaczek był jakis ;/ moze odtyka sie eh .. zobaczymy z rana ... tym samym stałam sie biedniejsza o 140 zł !! 60 wizyta i 80 leki !! szok ;/

Kilolku Gratuluje zabka!!
Martolina Podziwiam siostre !!

reklama
Kasiiula - współczuję takiego choróbska... najważniejsze, że już masz ( mam nadzieję ) z górki... tylko dlaczego jak się idzie prywatnie to przeważnie jest się lepiej załatwionym ?? To takie moje pytanie retoryczne... mam matkę ze służby zdrowia i wiem co się wyprawia tam z pierwszej ręki... ehhh
A my wczoraj dokonaliśmy zakupu łóżka do pokoju dziewczyn... - ale o tym w innym wątku ;)

Do góry