reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej laski!

U mnie humor do bani wrocilam z bachorami od lekarza i oboje maja antybiotyki Majka na 4dni a Kacper na 7:-(

Kilolku zdrowka dla Michasia...

Z tego co wiem to KaskaK udziela sie na listopadowkach bis zamknietych...

Pass chyba wrociła do pracy i nie pisała na BB od jakiegoś msc, a szkoda ze do nas nie zagląda, mądrze pisała :tak:
Kaska K (nie jestem na listopadówkach bis i nie wiem czy tautaj pisze czy nie) ale na BB nie pisała już od dawna. Ciekawa jestem co tam u niej i jak jej chorowitki :-( ???
Ja jeszcze ciekawa jestem co u Miran i jej egzotyczne miejsce zamieszkania ;-)
Natalunia też pewnie zapracowana :-(

itd. itp.

Swoją drogą jestem pewna gdybym pracowała okno BB miałabym otwarte na komputzerze w pracy 8h dziennie i byłabym bardziej aktywna niż teraz :-D:-D:-D Taką mam podzielną uwagę a i tak siedziałabym na kompie i pracowała :tak:

reklama
cześć laseczki!!!
u nas wiejjjjjjjjje i 5 stopni więc znów na spacer nie pójdziemy a buuuuuuu już mi brzydnie to siedzenie w domu

martolinka opluła bym tą sąsiadkę przy najbliższej okazji

hej
pogoda do bani ,a miałam iść na dalsze zakupy urodzinowe :-( @ mnie dopadło dzięęęęęki BOGUUUUUUUU i zdycham jak pies,Igor maruda marudzi, w domu tajfun, jedynie pranie wstawione i tyle....dół dół dół

Ktoras pisala, ze jej maluchowi wychodza czworki i widzialam na suwaczku ze jeszcze dolnych dwojek nie ma...Moj Alan ma u gory jedynkji i dwojki, na dole jedynki i ostatnio znowu niespokojny jak na zeby. Zastanawiam sie wlasnmie co bedzie|: dwojki czworki czy trojki...
YHY U Mnie widzialas heheh zdziwilam sie sama no coz ...i fakt mega maruda ... ide spac z nim moze pospi dłuzej eh ...

hej
pogoda do bani ,a miałam iść na dalsze zakupy urodzinowe :-( @ mnie dopadło dzięęęęęki BOGUUUUUUUU i zdycham jak pies,Igor maruda marudzi, w domu tajfun, jedynie pranie wstawione i tyle....dół dół dół

Haha, a jednak było podejrzenie ciąży :D

Jestem mega wściekła i mega zadowolona :D Wściekła, bo Dziennik Bałtycki zrobił artykuł o marszu na orientację i w tym art jest moja wypowiedź. Tzn nie moja, bo ja czegoś takiego w życiu nie powiedziałam, a podpisali to moim nazwiskiem!!! Nie dość tego okazuje się że nie mam córeczki a synka. MASAKRA, jestem mega wściekła, zastanawiam się czy wystąpić o sprostowanie.

A zadowolona bo Asia zaczęła od dziś poruszać się po domu w większości na nóżkach :D Teraz już z górki :) A tak się martwiłam że max 3-5 kroki, a i tak w większości przy jeżdziku czy na raczkach.

Moje dziecko od 8 jeszcze nie drzemalo. JA POTZREBUJĘ TEJ DRZEMKI!!! nic o matce nie mysli ten nicpon
Kilolku ciesze sie ze to nie astma, co do zapalenia płuc...tez sie nie ciesze no ale to bynajmniej mozna wyleczyc i nie bedzie po tym ani sladu. Takze kurujcie małego, niech dochodzi do zdrowia jak najszybciej bez problemów. A zapalenie zachłystowe to od czego? Od tego ze sie wody opił podczas nurkowania? czy jak????
no najprawdopodobniej musiał się zachlysnąć woda na basenie.Tylko, ze ja nic takiego nie zauwazylam, więc musiał być to doslownie odrobina, bo nawet nie zakaszlal.

kilolku duzo, duzo zdrowka, powiedz czym rozni sie to zapalenie pluc zachlystowe od normalnego? Biedne dziecko, Wam duzo siły i wytrwałosci w opiece nad dziecmi, dobrze ze masz chociaz wolne od pracy

Martolinka wej podluz tej babie co go do schroniska wywiozla troche tych robakow

migam do roboty papapa
normalne zapalenei pluc rozwija sie od dłuższe infekcji. Zwykle zaczyna się od gardla, potem oskrzela i dopiero płuca. Jakiś czas to trwa. Zachłystowe jest natomiast wtedy dy jakis płyn dostanie sie do płuc. Jedno ma odczyn kwasowy, drugie zasadowy, jedno z drugim tworzy stan zapalny, który powstaje natychmiast, do tego czesto trudno je wykryc, bo nie daje na początku typowych ojawów osluchowych, czasem nawet dzieci nie goraczkują. Jak mój Kuba miał zapaleni płuc zachłystowe po urodzeniu (zachłysnąl się wodami plodowymi) to wykryto je dopiero 2 tygodnie później jak zacząl już sinieć. Nie mial temperatury, kaszlu ani żadnych innych objawów choroby. Dlatego to zapalenie jest tak groźne. Michał na szczęście zaczał kaszleć i gorączkować.

Kira jest na GG wiec pewnie nas podczytuje :) Bura u nas nie siedzi tylko na bliźniakach bodajże o KasiK wielka niewiadomo i tu pytanie KTOS MOZE MA Z NIA KONTAKT ?? pisała do mnie jakis czas temu mama z forum jej starszej córki z pytaniem czy pojawia sie u nas itp ... bo sie zastanawiaja co z nia bo ma nieciekawy opis na GG :| ...
Mary chyba zalatana jest za praca i przygotowaniem na przyjazd przyjaciółki :) Iza pewnie na Warszawie siedzi a Passi czeka na odpowiedni czas aby wyskoczyc znienacka :D ;) zartuje ;P Dziunka miala pisac do niej maila ;]

powiem wam ze dzis zerknełam w "paszcze" dla mojego Lwa :D i są dwie czwórki !! :)
super! gratuluję!

Hejka
A Ty Kira nie pracujesz?
Ja też chyba zacznę włączać laptopa później bo czas mi zabiera a oderwać się nie mogę ;D
Zamiast np. ugotować mężowi obiad siedzę sobie ;/ całe szczescie ze znalazłam czas na poranną kapiel bo do niedawna jeszcze w szlafroku siedziałam ;/
Muszę śmignąć do lekarza po receptę na mleko, bo pół puszki mi zostało. Ostatnio zwrócił mi uwagę ze za często recepty biorę ale co ja mam zrobić jak nawet mały już deserków i owoców odmówił ;/ zje tyle co kot napłakał. Osttanio hit jajo na miękko tzn. prawie dwa ;d
U Was też tak zimno dziś, brrrr
a nie możesz wziąć na raz więcej sztuk na jedną receptę? Ja dla Kuby biorę po 8 sztuk bo mi się latać nie chce

Kilolek ja biorę po 8 sztuk jednorazowo ;d i wykupuję, po prostu mi się skonczyły puszki. Ale mama do babci pojechała i zachaczy o lekarza.

Oliwier siedzi w kojcu 5 minut i jęczy. Dziś dałam mu jak Cleo Igorkowi garnek i pokrywki i tak się tym zajął, ze wsadziłam do kojca obok kuchni na korytarzu z tym całym bałaganem i siedział z 30-40 minut a ja zrobiłam ciasto!!!!!! SZOK!!!!!!!!!!
Dłuzej by siędział pewnie ale jak zrobiłam nie chciałam przeginać pały i go wyciągnęłam - ja to w szoku jestem!!!!!
Mój mały soał od 11-12.40 i nie wiem czy jeszcze usnie bo ja bardzo chętnie. Jak nie to bedzie mega maruda do wieczora.

My z mężem mamy plan na wieczór sushi, czyli dobrze by było gdyby mały usnął ok 19-20 ale jak zaliczy druga drzemkę to nici z wczesniejszego spania.

Dziewczyny czy Wy też ciągle pierzecie maluchów rzeczy? Ja wyjść z prania nie mogę, dziś już pralkę wsadziłam, wczoraj dwie. Całe szczesie ze małego szybko się prasuje. Ale może za syzbko mu zmieniam ciuszki, bo on czysciutki no ale zmieniam na swierze np. bodziaki i rajtki.

edit. Aha zapomniałąm napisać ze u nas ostatnie zęby wyszły prawie 4 msc temu ale coś się dzieje bo górna lewa dwójka jest zabielona i coraz niżej tą biel widac. W nocy u nas mały od jakiegoś czasu popłakuje, trze nos, buzię, tak ze wywala smoka itd. więc wyraźnie coś mu tam przeszkadza i swędzi. Dziś zapoowiedziałm mężowi ze jak bedzie przychodził z drugim mleczkiem do nas ok 3 w nocy już zostaje z małym a ja idę do jego łóżka. Niech śpią oboje bo ja się wykonczę. Mam nadzieje ze go nie przygniecie...bo obwarowanie łóżka zeby mały nie spadł zrobię sama ;D

Ostatnia edycja:
Dziunka :D a jest ten artykuł w necie ?:)
Gratulacje kroków Asiulki

ja zaliczyłam drzemke z synem ... uwaga .... całe 30 minut !! szok :) ot dał sie wyspać matce... i jeszcze cos mu nie pasuje ... chodzi i marudzi :( TATO !!!!! WRACAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ula ja piore codziennie, 7 dni w tygodniu, czasem 2 pralki dziennie. z tego oczywiście większość to są ubrania dzieci. Na 10 wsadów 3 są nasze, reszta dzieci.

Moje dziecko łaskawie o 15 usnęło na 1 drzemkę :/ i spało 20 minut. Zaraz wyjdę z siebie, a teraz jęczy i jęczy...

reklama
Dziunka popros o sprostowanie twojej wypowiedzi. Gratulacje chodzenia ;-)
Ula ja piore max 1-2 razy w tygodniu. Mam tyle ciuchów.
Cleo gratulacje @ ;-) Jednak było coś na rzeczy. No ale najwazniejsze ze jest po twojej myśli. Ja czekam na relacje z przygotowan do urodzin-szczególowych.

Do góry