reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Martolinka moje wiedzą co zrobić z myszą i zapewne Twoje tez by wiedziały - bawić się z nimi aż mysz padnie na zawał ;D
Ja mieszkam w domu, osiedle, koło mojej ulicy jest lasek, kiedyś naprzeciwko mojego domu był plac i tutaj było pole ze zbożem-teraz są domy mieszkalne. Nawet u nas w domu teraz są myszy, bo do garażu się wprowadziły, włażą do domu a koty mamy dwa - nic się ich nie boją. Czasami kot jak zostanie wpuszczony do domu, wleci do kuchni i gdzieś mysz drapnie, która akurat wyszła sobie ale łapie ją w zęby i leci do balkonu, wypuszczamy go a on na dwór i bawi się nią w ogródku. Może i coś kiedyś zje ale pfrzeważnie wywalam z balkonu zdechłe te myszy-nietknięte, za to ptaszki a i owszem, tylko pióra z balkonu zmiatam ;/
Teściów kot na działce łapie myszy i wcina wszytsko z nich a zostawia jeden organ, zawsze ten sam ;P nie smakuje mu ;D

Oj ja dziś na spacerku z małym nie byłam ;/ Przeważnie wychodzę ok 10-12 ale teraz już szaro buro i ponuro więc daruję sobie.
Mały pospał od 12.30 do 15 więc tylko dziś jedna drzemka była.
Remontujemy się nadal- eh chyba na nowy rok się wprowadzimy dopiero albo na swieta bo majster różnie przychodzi ;/
Już nie mogę się doczekać!!! ;D

Miłego dziewczynki ;D

reklama
xxxklaudziaxxx ja jestem jak najbardziej za :-) Szkoda, że nie wiedziałam, że wczoraj byłaś w Leicester, siedziałam w domu i mogłaś spokojnie wpaść na kawkę :-)

Pianistka jesli chodzi o nasz slub to jest to teraz tylko cywilny, kościelny i wesele mamy zaplanowane na maj 2011 :-) no ale jakieś dwa miesiące temu stwierdziliśmy, że jednak już chcemy być małżenstwem i bierzemy cywilny, przy okazji robimy roczek Małemu - takie małe przyjęcie a weselicho w maju :)

wyjatkowaonaa - tak jak poprzedniczki, uważam że kwiaty i kartka wystarczą ;) ale jeśli chcesz oprócz tego coś kupić to może komplet ładnych ręczników (podobno to teraz modne- zestaw ręczników - kąpielowy, do rąk, do twarzy czy jakoś tak:), jest ich w zestawie kilka sztuk i bardzo ładnie się prezentują)

xxxklaudziaxxx ja jestem jak najbardziej za :-) Szkoda, że nie wiedziałam, że wczoraj byłaś w Leicester, siedziałam w domu i mogłaś spokojnie wpaść na kawkę :-)

Pianistka jesli chodzi o nasz slub to jest to teraz tylko cywilny, kościelny i wesele mamy zaplanowane na maj 2011 :-) no ale jakieś dwa miesiące temu stwierdziliśmy, że jednak już chcemy być małżenstwem i bierzemy cywilny, przy okazji robimy roczek Małemu - takie małe przyjęcie a weselicho w maju :)

wyjatkowaonaa - tak jak poprzedniczki, uważam że kwiaty i kartka wystarczą ;) ale jeśli chcesz oprócz tego coś kupić to może komplet ładnych ręczników (podobno to teraz modne- zestaw ręczników - kąpielowy, do rąk, do twarzy czy jakoś tak:), jest ich w zestawie kilka sztuk i bardzo ładnie się prezentują)

No szkoda, nastepnym razem ;-) ja czesto jestem w Leicester na zakupach albo po prostu jak nam sie nudzi w weekend to jedziemy sobie pospacerowac po parku czy nad jeziorko ;-)

Dlugo juz mieszkasz w UK?

Slub tutaj czy w PL ?

(...)Pianistka jesli chodzi o nasz slub to jest to teraz tylko cywilny, kościelny i wesele mamy zaplanowane na maj 2011 :-) no ale jakieś dwa miesiące temu stwierdziliśmy, że jednak już chcemy być małżenstwem i bierzemy cywilny, przy okazji robimy roczek Małemu - takie małe przyjęcie a weselicho w maju :)(...)

Nie mogliscie sie juz doczekac hehe, ale dobrze, ze macie juz zaplanowany koscielny i wesele, bo niektorzy biora cywilny i potem czekaja latami na koscielny, bo zwyczajnie sie nie chce, nie ma kasy itd. ciezko sie potem zebrac.
Gratuluje w takim razie z powodu zblizajacego sie slubu:)

U mnie dzien leci sielankowo - moj poszedl z tesciem kupowac ostatnie prezenty do PL (tesc jutro wraca), mama z mala spaceruja pod blokiem (u nas dzis takie wygwizdowo, ze strach bylo wyjsc wczesniej zeby nie zwialo) a ja sobie siedze na necie, pije kawke z bita smietana i zajadam ciasto i ciasteczka:) krotko: zycie jak w Madrycie hehe.

U mnie dzien leci sielankowo - moj poszedl z tesciem kupowac ostatnie prezenty do PL (tesc jutro wraca), mama z mala spaceruja pod blokiem (u nas dzis takie wygwizdowo, ze strach bylo wyjsc wczesniej zeby nie zwialo) a ja sobie siedze na necie, pije kawke z bita smietana i zajadam ciasto i ciasteczka:) krotko: zycie jak w Madrycie hehe.
eh ale mi smaka zrobilas !! mmmmmmmm

xxxklaudziaxxx - w Leicester mieszkam już ponad dwa lata. Slub pierwsze mial byc w konsulacie w Londynie ale po zastanowieni stwierdzilismy, ze jednak w Polsce bo robimy, jak juz wczesniej wspomnialam, roczek Kubie i chcemy zeby mial jak najwiecej gości a nie wszyscy mogliby do nas przyleciec.

Pianistka - dziekuję :) no tak nie moglismy się doczekać, to jest nasz prezent dla synka na roczek:) hehe...

oh jak zazdroszczę :)

u mnie mama byla 3 dni, potem na weekend bylismy u rodziców a od dziś znowu stara bida.W dodatku rzucam dziś słodycze... buuu....

kilolek my naszym kotom dajemy puszki kite kat i karme purina dla kastratów. Ta są koty "bez jaj"- dosłownie i w przenośni;-)żadnego surowego miesa , ryb nie ruszą.
Ciekwe jest to , ze puszek np. whiskas , czy z rossmana nie ruszą . Poszczególne firmy mają uzależniacze w swoich produktach , jednym słowem uzależniaja naszych pupili od swoich produktów. Czy u Waszych kociaków też cos takiego widzicie?

my już po spacerze, młody śpi, ja zjadlam naleśniki i chwilke sie polozyłam:tak:

gieoska wiem o co Ci chodzi z tym przegladem;-)ale pomimo to nie jezdzij nim bez pieczatki

moje koty kupowalyby whiskas :)))) wiec wydaje mi sie,ze cos w nim jest. mowie o suchej karmie, onne marki w zeby kluja, nawet takie uznawane tu za dobre i drozsze, np iams. za to puszki jak leci, ostatnio kitekat, bo jest promocja :)))

moje wychodzace i polujace. tak jak u uli, i myszy i ptaki, co rusz jakies piora,albo nawet pol golebia pol godz przed impreza urodzinowa mojej siostry :)))) w takich chwilach ciesze sie,ze mieszkaja u niej, bo musialabym to sprzatac.

Hah, co do kotow: moja ciocia od ponad roku ma kota - Czesia, ktorego swoja droga dostala od znajomej pani (zoolog z wyksztalcenia, ale nie pracuje w zawodzie). I teraz (po roku) Czesio okazal sie...Czesia hehe, Czesio zaszedl w ciaze i spodziewa sie potomstwa:) Wyobrazcie sobie co to bylo za zdziwienie (no i co to za pani zoolog) hehehe.

niezle:)))) u mojego jest kilka kotow i juz kilka razy zdarzyly sie takie pomylki, ale on nie jest zoologiem :)))

pianistka, podziel sie mama!

Hej u mnie tez humorek ok :) Paweł łobuzuje :) a jeszcze dostałam telefon ze na 80% w złobku miejsce .... i teraz normalnie zgłupiałam !! bo jak pomysle ze Pawełek tylko czasu dziennie bedzie bez mamy :o .... ciekawe czy dam rade ... eh ;P

aaa Martuśka :D chcialabym sie pochwalic ze poznałam Twojego Meza hahahah w snie ;P sniło mi sie ze byłam u Ciebie i Twoj maz przyszedl :D ;P i Etna tez byla haha

miłego dnia :)
To super wiadomosc z tym zlobkiem
jesli chodzi o sen to moze proroczy i wpadniesz do nas na kawe :))))))
Wyjatkowa - to zależy jaka ta koleżanka jest... jeśli normalna i można z nią pogadać na temat prezentu to bym się spytała, poza tym jeśli Ci nie za bardzo pasuje, to możesz odmówić... nie powinna się obrazić...
ja tez chcialam od kolezanek i dostalam kieliszki do wina
oh jak zazdroszczę :)

u mnie mama byla 3 dni, potem na weekend bylismy u rodziców a od dziś znowu stara bida.W dodatku rzucam dziś słodycze... buuu....
Trzymam kciuki!!!!

Mmartolinka gratuluje ładnie polecialas z ta waga nonono i wystarczylo tylko zmienic diete i chyba sie nie glodzisz?

Dziunka trzymaj sie laska!, po deszczu zawsze wychodzi tecza, zobaczysz twoj a cos wymysli i stanie na wysokosci zadania

reklama
Cały dzień wrzało :d to na noc cisza ;-) ide sie położyc ...sama :D bo meza wygnałam do salonu :D nie nie ... nei było wojny hahaha :d poszedł ugodowo :) dzis przechodze na 2 miarki mleka i boje sie ze mały bedzie wył w nocy ... a chce byc twarda i conajmnije co 2-2.5h dawac mleko :) ... i z dobrym sercem chce aby sie meżus wyspał ;-)

Pola Anawawka zapraszam na watek https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-listopadzie-2009-f289/zapoznajmy-sie-24543/ :)

Do góry