reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
bylismy dzisiaj z mala w bibliotece, tam jest taki kacik dla maluszkow,ale miala frajde!

a ja wypozyczylam 4 ksiazki o dekorowaniu tortow i normalnie czuje sie jakbym umarla i poszla do nieba (torty to takie moje male hobby)
u nas goraczka dalej nie puszcza,ale widze,ze to gorna jedynka wylazi

bylismy dzisiaj z mala w bibliotece, tam jest taki kacik dla maluszkow,ale miala frajde!

a ja wypozyczylam 4 ksiazki o dekorowaniu tortow i normalnie czuje sie jakbym umarla i poszla do nieba (torty to takie moje male hobby)
u nas goraczka dalej nie puszcza,ale widze,ze to gorna jedynka wylazi

Czyli jednak goraczka od zebów. Bedzie dobrze ;-)

Witajcie,
złota, polska jesień za oknem. Wczorak zarezerwowaliśmy sobie domek w Borach Tucholskich na weekend pod koniec października. To może być ostatniaszansa na wyjazd przed zimą. Kominek , drewno , las , , jeziorko :) i do tego niedrogo :) bierzemy znajomych i jedziemy :)
Młody dziś od 6 już wojuje i pewnie za jakieś poł godziny pójdzie aśku.
wczoraj po raz kolejny poczułam , ze zyje w swiecie absurdu . W woj. pomorskim obowiazuja tzw. ksiazeczki RUM. Takioe biełe ,długie , z wyrywanymi kartkami- zupełnie nie wiedziałam , ze tylko u nas takie coś jest. No , ale nie o tym. Lerkarka oswiadczyla mi , ze od nastepnej wzyty musze przedstwaiac dowód ubezpieczenia małego. Byłąm zaskoczona , bo do tej pory nic takiego nie było potrzebne. Nie to jest problemem, a fakt , ze kazde dziecko do 18 roku zycia jest ubezpieczone przz panstwo . Nie rozumiem wiec po co takie ceregiele. a jak dziecko nie jest ubezpieczone to co?? nie przyjma??

Witajcie,
złota, polska jesień za oknem. Wczorak zarezerwowaliśmy sobie domek w Borach Tucholskich na weekend pod koniec października. To może być ostatniaszansa na wyjazd przed zimą. Kominek , drewno , las , , jeziorko :) i do tego niedrogo :) bierzemy znajomych i jedziemy :)
Młody dziś od 6 już wojuje i pewnie za jakieś poł godziny pójdzie aśku.
wczoraj po raz kolejny poczułam , ze zyje w swiecie absurdu . W woj. pomorskim obowiazuja tzw. ksiazeczki RUM. Takioe biełe ,długie , z wyrywanymi kartkami- zupełnie nie wiedziałam , ze tylko u nas takie coś jest. No , ale nie o tym. Lerkarka oswiadczyla mi , ze od nastepnej wzyty musze przedstwaiac dowód ubezpieczenia małego. Byłąm zaskoczona , bo do tej pory nic takiego nie było potrzebne. Nie to jest problemem, a fakt , ze kazde dziecko do 18 roku zycia jest ubezpieczone przz panstwo . Nie rozumiem wiec po co takie ceregiele. a jak dziecko nie jest ubezpieczone to co?? nie przyjma??

Kochana ja czesto tak czuje. Bedac w ciazy co miesiac KAZANO mi przedstawiac dowód ubezpieczenia, a de facto kazda kobieta w ciazy jest objeta ubezpieczeniem przez panstwo. Sytuacja z wczoraj: w przychodni, mnóstwo ludzi a lekarz + pielegniarki wyszły sobie do pokoju socjalnego na kawe i ciasto bo ktoras miała urodziny-slyszalam jak spiewały. No kurde , male dzieci sie niecierpliwia itp a one maja to w nosie. Przede mna było góra 4 pacjentów a siedziałam w przychodzni ok 2,5h .

reklama
Do góry