reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witam sie poznym wieczorem, ja od godziny probuje uspic mala, niestety slania sie, ledwo juz na oczy patrzy ale wstaje co chwila od cyca i szuka czegos do zabawy. Zaliczyla dzis jede upadek - stala sobie przy stole i nagle huk, poleciala do tylu, chyba zapomniala, ze stac sama nie umie bez trzymanki. A co placzu bylo to ho ho. Ale pozalowal niuni tata, pozalowala mama, wycalowalismy i juz bylo ok.
Poza tym jakas mnie deprecha na wieczor dopadla, siedze i mysle... zaczelam rozpamietywac jak mala byla maluska, i nie moge uwierzyc ze mija tak szybko rok, ze juz nigdy nie wrocimy do tych czasow... poza tym tyle nas czeka do zalatwienia, ja musze znalezc nowa prace, musimy tez w koncu o jakims swoim wlasnym kacie pomyslec, zeby Marysia miala swoj prawdziwy pokoj, swoje mebelki... eee tam, lepiej czasem sie nie zaglebiac w tematy...
Buziaki dla was i spokojnej, przespanej nocki:)

reklama
u nas noc ciezka pawel budzil sie dosłowanie co pol godziny :| spał z nami wiec jestem cała połamana .... nie wiem co mu bo jak wstal po 7 to wogole inne dziecko szczesliwe itp ... eh ... Pogoda okropna !!! eh

ULA moze przywrócic watek pokojowy ???? wtedy bedziesz miala odpowiedzi w 1 watku a nie tu wertowac wszytskie odpowiedzi ?

Hej.

Nie mam normalnie czasu dla siebie. MAły nadal katar ma ale jest o niebo lepiej , bo całą noc już prześpi bez budzenia przez katarek.

My planujemy jakiś remont. Tzn. boimi się ładnie wszystko wyszykować sobie a Ci co u nich wynajmujemy jeszcze za 2-3 m-ce nam powiedzą ,że coś im nie halo i będziemy musieli sie wyprowadzić a oni sobie innym wynajmą drożej.
Sami nie wiemy co teraz zrobić w sensie remontu i ogólnie wystroju , bo wiadomo przecież jak kupię fieranki to mi ich nie zabiorą heh.

Witajcie u nas wciaz sztorm , ale na razie nie pada :) pralky wyprała , pora sie ruszyc :)

Pianistka uszy do góry:) pomyśl ile jeszcze pięknych rzeczy przed Wami, smiem twierdzic , ze nawet ciekawszych niz z okresu noworodkowego :)

u nas noc ciezka pawel budzil sie dosłowanie co pol godziny :| spał z nami wiec jestem cała połamana .... nie wiem co mu bo jak wstal po 7 to wogole inne dziecko szczesliwe itp ... eh ... Pogoda okropna !!! eh

ULA moze przywrócic watek pokojowy ???? wtedy bedziesz miala odpowiedzi w 1 watku a nie tu wertowac wszytskie odpowiedzi ?

Tak też zrobię jeżli mogę ;P ale wrzucę zdjęcia jak pokój bedzie zrobiony tzn podłogi i ściany i zostanie tylko pomalować i przystroić. Sypialnię tak samo, nie mówiąc nic o pokoju dziennym ;D

Dziewczyny pare dni do konca konkursu i ktos goni szybko !!! prosimy o wsparcie :) dla Ani tej co narzeczonego straciła i jest w ciazy ! bedzie miala melebki dla dziecka do pokoju !!

TWOJE PUDEŁKO

O kurczę a ja myślalam ze to już się skonczyło ;/

Czesc Laseczki. Troszke ponad dzien mnie nie bylo i tyle naskrobalyscie ze nie nadrobie wszystkiego. Moze jutro na ktores z drzemek Oliverka.

My dzis mielismy bardzo zajety dzien ;)
Rano na basenie godzinke. Maly tak szaleje ze az sie wierzyc nie chce. Nurkuje i plywa pod woda no i nauczyl sie plywac w lotkach przez chwilke w pozycji pionowej :-) Ubaw ma przy tym ogromny. Z calej grupy jest chyba najglosniejszy ;-)
Pozniej bylam z kolezanka i jej synkiem na lunchu w restauracji, a co, tez mi sie od zycia cos nalezy ;) a pozniej zabralysmy chlopcow do "swiata dziecka" takie centrum dla dzieci do zabawy od najmlodszych do okolo 5 lat ;) a my kawka i pelen relaks bo dzieci sa bezpieczne same w specjalnie odzielonym dla nich miejscu ;-)
Pozniej zakupy na miachu, gotowanie obiadku itp
Pozne popoludnie spedzilam na jezdzeniu i cykaniu fotek na kurs fotografii.... zadanie domowe "fotografia drzwi i wejsc" hehe niezle sie najezdzilam zeby znalezc cos konkretnego. Padam z nog teraz ;-)

JAK MOGLAS!!!! hehehe ;-) Oli popiernicza juz od miesiaca... teraz uczy sie dolslownie biegac hehe Nie ma mocnych na niego ;-)

GRATULUJE kolejnego syneczka ;-) Moja kolezanka jest takze w drugiej ciazy, okolo 22 tydzien, a jej pierwsza coreczka ma teraz 8 miesiecy ;) Jest przeszczesliwa ;-)

Klaudzia a to nie Ty narzekałaś kilka miesięcy temu że Oli nie robi dużo postępów? A teraz już śmiga :)

Klaudzia a to nie Ty narzekałaś kilka miesięcy temu że Oli nie robi dużo postępów? A teraz już śmiga :)

Mozliwe hehe... ;-)

Ja tez sie witam z rana z zamknietymi oczami. Jestem wykonczona pomimo ze Oli w miare ladnie spal. Pogoda tragiczna i to cisnienie chyba tak na mnie dziala.
Oli po sniadanku, bawi sie w namiocie ;-)
Ja siedze i mysle od czego zaczac sprzatanie! przeciez to tragedia... musze nauczyc sie chyba sprzatac na biezaco bo nigdy nie bede miec w tym domku czysto ;-)

reklama
Do góry