reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

cześć dziewczyny :) mamy już 8 ząbków :)))
Olaf troszkę chorował w tamtym tygodniu, ale to pewnie przez zęby, bo na raz dwa wyszły!

Jesień zawitała chyba na dobre :( czas się przyzwyczaić!
Mnie brzuch rośnie i coraz wolniejsza się robię, ale ganiam za Olafem i w sumie przytyłam dopiero 4,5 kg a to już 21 tydz. W czwratek mam usg połówkowe i nie mogę się doczekać.

pochwal sie co tam na polowkowym wyjdzie:-)ale czas leci juz polowka za Toba:-)

reklama
Ilona dalej nie moge :( bosh ... parodia ;P
Dziunka GRATULACJE ząbka :)
Gosia czekoladowe kropelki hahaha zadnej masy plastycznej :) sam krem :) a tort w kształcie... no wlasnie mam kilka typów jeszczenie podjełam decyzji :)
Cleo GRATULACJE dwójki ;) no i moj strajk znów zadziałał !! i tak jak ty nie robilam nic co dotyczy meza :) i mezuś teraz grzeczniutki ;] w sumie jak mowi ze nic nie robisz to usiadz i nic nie rob :D bo po co masz cos robic :D przynajmniej zarzuty beda prawdziwe :D
Agrafka Alicji 100 lat

a ja wlasnie wrócilam z MOPRu składałam papiery ! bosh !!! 3h w kolejce .... ludzie okropni ... idzie baba z pustymi wnioskami i blokuje kolejkę przez 50 minut !! :| ale to nic.... przede mna byla para on ponad 30 lat ona przed 30 <tak na oko ;-) > ... stali w kolejce ... a małe dziecko <wnioskkuje z 2-3 miesiace> w SAMOCHODZIE spało se !! samochod na drugiej stronie ulicy ... a oni obydwoje w kolejce... co jakis czas chodzili patrzec czy dziecko sie zbudziło ... jak sie zbudziło jedno szło usypiało i przychodziło !!! co do czego baba sama musiala stac w kolejce wiec tatus mogl spokojnie z dzieckiem :| BOSHE !!! niektórzy ludzie nie powinni miec dzieci jak zero odpowiedzialnosci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eh lece po syna ;-) bo został u babci ale jak wyjezdzalam babcia powiedziala ze wlasnie zasnał wiec na chwile do domu i lece po moje szczescie Kochane .... :) miłego dnia i do wieczora :)

(...) Mnie brzuch rośnie i coraz wolniejsza się robię, ale ganiam za Olafem i w sumie przytyłam dopiero 4,5 kg a to już 21 tydz. W czwratek mam usg połówkowe i nie mogę się doczekać.

Dobrze, ze wszystko u was dobrze:) Szok jak ten czas leci, dopiero pisalas o ciazy a tu juz polowa za toba... pewnie dlatego, ze Olaf pochlania caly twoj czas, nawet sie nie obejrzysz jak bedzie mial... no wlasnie, skad wiesz ze braciszka?

Dziunka - gratulacje zabka:)
Agrafka - wszystkiego naj dla Alicji:)

Ula - jesli pokoik bedzie malutki, to jak bym zrezygnowala z fototapety i zrobila minimum, tzn. ladnie pomalowane sciany na jasny kolor (zeby powiekszyc wnetrze), ewentualnie polaczenie dwoch cieplych kolorow, na sciane i tak dojda jakies poleczki, moze obrazek wiec naklejki to juz bedzie za duzo, chyba ze kilka dla picu:) ja przynajmniej nie lubie jak jest tak nabadziane. Patrzac na zdjecia Etny - paski raczej dla starszego, jakos nie pasuja mi dla takiego szkraba, ale te kolka biale to calkiem ciekawy pomysl, fajnie sie komponuja z tymi poleczkami:) ja tez ogladalam kiedys stronki fajne, jak znajde to wstawie linki.

My sie wlasnie usypiamy, u nas tez dzis szaro i pada, tel. w naprawie (bo mala zepsula), jutro mam do odbioru, nie ma wiec nawet jak do kogos zadzwonic sie umowic na kawe:)
Wczoraj bylysmy na rocznym bilansie w szpitalu, w koncu dostalysmy wypis i nie musimy juz tam jezdzic taki kawal na kontrole. Tak w skrocie: mala wazy juz 8,900 kg, rozwija sie super jak na wczesniaka z jej tyg., pani ja mega wychwalila, mozemy tez po malu odstawiac zelazo, zmniejszyc dawke witamin o polowe i dawac juz normalne dawki, no i poradzono mi odstawic nocne karmienia jak najszybciej, a zostawic dzienne poki co, wiecej napisze na watku cycowym, bo nie kazdy jest zainteresowany:)
Zaraz was nadrobie na innyc watkach.
Buziaki.

Edit: Ula - moze cos takiego:
http://www.domosfera.pl/wnetrza/1,93227,6942456,Bezpieczny_pokoj_dla_dziecka.html

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczęta za posty o naszym pokoiku dla małego. Macie tyle weny ze chyba wirtualnie mi go zrobicie.
Tak naprawdę chyba jak zrobią podłogę, ściany wstawię zdjęcie a Wy pokombinujecie i popodpowiadacie ;D
Rzeczywiście fototapeta na jedyną scianę całą byłaby błędem, chociaż sama nie wiem czy np. taka:
TAPETA DLA DZIECI 3D PODWODNA PRZYGODA !!! (1233570523) - Aukcje internetowe Allegro
nie poszerzyłaby wnętrza?
Drugi dylemat sypialnia buehehehehehehehe. Ja kocham wnętrza pięknie urządzone ale po pierwsze nie mam sama gustu a po drugie jestem taaaka niezdecydowana, że hej. Narazie tyle czasu kopiowałam zdjęcia więc może potem coś pomajstruję bo za dużo czasu mi to zabrało. Mały usnął znowu sam ;P o 11.30 i śpi do teraz (tak jak wczoraj bedzie 3h) a ja miałam usnąć z nim ale a to na kompie siedziałam, a to poszłam piec uruchomić, a to zjeść (ostatnio z lenistwa się strasznie zaniedbuję). Z tego wszystkiego zapomniałam tv włączyć ;/
Jeżeli chodzi o męza to ja muszę się zmienić, bo on taki dobry dla mnie (leń ale dobry ;p, nic z własnej inicjatywy nie zrobi) a ja swoim zachowaniem przechodzę samą siebie. Chyba dlatego ze mieszkanie z rodzicami i oddzielne spanie, mało intymności tak na mnie działa.
Miłego dziewczynki ;D

Sandra ja jak na razie po praktyce w podstawowce , gim, lo mam jedna metode- jak chce cos powiedzic a jest za glosno to wtedy milcze :) jak tylko sie spostrzega to sami sie uciszaja. Ot , takie wnioski praktykanta po 2 miesiasach praktyki. Jak sie to ma do rzeczywistosci- zobaczymy :p

skutkuje ta metoda:-) tylko niekiedy trzeba dłuuuuuuuuuuuugo czekać, aż zajarzą;-)

A ja czasami nie wiem jak się nazywa: szkoła, dzieci, kąpanko, spanko (dzieci), sprzątanko i .... przygotować się do lekcji....i już 22 albo i później

tak więc pozdrawiam:happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie ja coś nie mogę nadrobić Was po chorobie w domu stos prania, prasowania, mycia, szorowania na mnie czekał, ale od jutra juz wracam.
Odp. tyle co zdążyłam przeczytać

DZIUBASEK napisz jak po połókowym i pochwal nam się brzusiem.

DZIUNKA zębolinka pierwsza uzupełnia braki ekspresowo tak jak Jasiek :)

CLEO masz racje strajk na całego zobaczymy jak szybko się zorientuje ile to się w domu robi w ciągu dnia. Ach Ci faceci brrrr

KASIULA oj wystałaś się grunt, że załatwione. A Ci rodzice katastrofa matko jak można byc tak nieodpowiedzialnym.

Do góry