reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witam
moje dziecko dzisiaj skończyło 10 miesięcy
czas leci nieubłaganie
gaduła z niego straszna ale mama nie chce powiedzieć:no:
na szczęście ten stan podgorączkowy nie był żadną infekcją
mój M dziś rano pojechał już do pracy i znowu będę musiała czekać do soboty
widzę że Mikołaj też zaczyna tęsknić jak M dzwoni i wezmę na głośno mówiący to zabiera mi telefon i daje mu buzi:-(

reklama
Dziewczyny ja tylko na chwilkę wpadam powiedzieć "Cześć" bo jakaś nieprzytomna jestem i idę spać :)

Mebelki śliczne, ale jak ja urządzałam pokój dla Alicji, który w tej chwili jest tylko bawialnią i skłądem ubrań,to stwierdziła że jej i tak obojętne jakie to będą meble :). I tak mam nadzieję szybko będzie miała rodzeństwo i trzeba będzie przemeblowywać pokój, więc kupiłam takie tanie meble Forte NODO (wklejałam gdzieś wcześniej fotke).

A tak w ogóle to zdołowałam się bo chciałam zmienić pediatrę, bo ta moja jest byle jaka nic nie doradzi ani nie da się z nią pogadać. W ogóle sama przychodnia mnie wkurza, jedynie pielęgniarka która szczepi ejst fajna, a poza tym to strach się bać, wielka łaska że w ogóle przyjmują dzieci, a dodzwonić się tam to już w ogóle graniczy z niemożliwością.
No więc szukałam w necie opinii o innych pediatrach w tej i w drugiej przychodzi którą mam w okolicy i uwaga - dobre opinie ma jedna z 7 lekarek. I oczywiście są do niej mega kolejki.

Mam też z pracy ubezpieczenie w prywatnej przychodni, ale tam to samo - wiem od koleżanek. Olewka, rutyna, traktowanie ludzi jak debili.
Eh..no nic, wyżaliłam się to idę jeszcze na chwilkę na "zdrowie.." i spać.
Dobranoc :)

Dziunka to od 10 roku zycia bylas u babci tylko?? jaki masz z nia kontakt, nie tesknilas za mama?

Mieszkaliśmy w ogromnym domu dwurodzinnym także za ścianą miałam mamę i skrzętnie to wykorzystywałam ;) Mamie mówiłam że babcia na coś pozwoliła, babci że mama i tak to leciało ;) Już starsza potrafiłam siedzieć na dyskotekach do 4 rano, a babcia myślała że jestem u mamy i na odwrót. Teraz jak jestem starsza widzę że to było nie do przyjęcia. Tęskniłam za mamą a jakże, za braćmi, a mogłam tylko tam przebywać dwie-trzy godziny dziennie, bo wiadomo lekcje, spanie. I wcale nie było mi dobrze ze względu na super warunki u babci i dużą kasę jaką od nich codziennie dostawałam. Już wolałabym żyć skromniej i u mamy. No i w końcu, w wieku 18 lat przeniosłam się do niej, rok później zaszłam w ciążę i oczywiście babci zdaniem czyja wina? Mojej mamy! I był come back do babci bo tam lepsze warunki dla mnie i małej Julki.

Mieszkaliśmy w ogromnym domu dwurodzinnym także za ścianą miałam mamę i skrzętnie to wykorzystywałam ;) Mamie mówiłam że babcia na coś pozwoliła, babci że mama i tak to leciało ;) Już starsza potrafiłam siedzieć na dyskotekach do 4 rano, a babcia myślała że jestem u mamy i na odwrót. Teraz jak jestem starsza widzę że to było nie do przyjęcia. Tęskniłam za mamą a jakże, za braćmi, a mogłam tylko tam przebywać dwie-trzy godziny dziennie, bo wiadomo lekcje, spanie. I wcale nie było mi dobrze ze względu na super warunki u babci i dużą kasę jaką od nich codziennie dostawałam. Już wolałabym żyć skromniej i u mamy. No i w końcu, w wieku 18 lat przeniosłam się do niej, rok później zaszłam w ciążę i oczywiście babci zdaniem czyja wina? Mojej mamy! I był come back do babci bo tam lepsze warunki dla mnie i małej Julki.
ojej :(((
i poszlas do niej drugi raz? no i kiedy w koncu sie odcielas

biedna jestes, teraz sie wyprowadzilas od ojca to tez cie pewnie duzo kosztowalo

Witam, jeju ale mam zaległości, uff listopad opanowany. My też prosimy o glosy do konkursu: http://www.bebiko.com.pl/home/konku...galeria-konkursowa/?start=6696#showPhoto=7574 . Coś ta strona działa jakby chciała a nie mogła. Milego wieczorka

dzisiaj zaczelo sie glosowanie i pewnie sie nie spodziewali takiego ruchu

laski macie jakies sprawdzone sposoby domowe na bol gardla, ja tydzien po antybiotyku i anginie, a po pracy juz mnie strasznie znowu gardlo boli

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Etna ja w ciąży na gardło łyżkami jadłam miód, płukałam szałwią i rumiankiem ale to trzeba ostrożnie bo się wysuszy śluzówka i znowu będzie bołało gardło nie z choroby ale z wysuszenia ;/ No i oczywiscie zalecają ciepłe mleko, miód i masełko.

witam sie!
moje dziecie postanowilo, ze czas zaczac chodzic:tak::szok: jestem super dumna i szoku, ze stalo sie to tak poprostu nagle zaczela robic kroki i idzie jej coraz lepiej :-) niesamowicie poprawila mi nastroj :-)
super! gratuluję!

Hej dziewuszki, ja tylko na minutkę bo cały dzien szukałam inspiracji pokoju dziecięcego. Weszłam nawet na nasz wątek o pokoikach dla naszych maleństw ;D
Spec już niedługo do nas przychodzi i 3 pokoje włącznie z małego mogę urządzić od podłóg i ścian a ja nie mam weny, gustu itd. Najlepiej widzę koncowy efekt.
Jestem totalne beztalencie i nie mam wyobraźni. Jak sobie pooglądałam Wasze pokoiki i mieszkanka to aż westchnęłam ;D
Klaudzia a Ty to już kobieto masz w tym temacie talent!!!!
Macie może dziewczynki jakieś piękne pokoiki albo zdjęcia na necie? Bo ja już świruję ;p
Ps. nie wiem czy na jednej ścianie nie zrobić małemu tapety 3d o coś takiego:
TAPETA 3D DLA DZIECI SAFARI, DŻUNGLA-KLEJ GRATIS! (1234023893) - Aukcje internetowe Allegro
Kingula a jakie Ty masz wypasione mieszkanko........łomatkoooo!!! ;P

Tymczasem buziaki ;D
fajne, tylko już wtedy na żadnej innej ścianie żadnych ozdób. A jaki masz pokój?

ojej :(((
i poszlas do niej drugi raz? no i kiedy w koncu sie odcielas

biedna jestes, teraz sie wyprowadzilas od ojca to tez cie pewnie duzo kosztowalo

dzisiaj zaczelo sie glosowanie i pewnie sie nie spodziewali takiego ruchu

laski macie jakies sprawdzone sposoby domowe na bol gardla, ja tydzien po antybiotyku i anginie, a po pracy juz mnie strasznie znowu gardlo boli
no ja mam dla ciebie rade na ból gardła - zamiast nawoływać kup gwizdek :D masz zapewne przeciążone gardło i dlatego infekcja za infekcją

ah podkusilo mnie i pojechałam do marketu na duże zakupy, dopiero wróciłam ledwo zywa a tu jeszcze tyle pracy...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry