reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Mała zasnela jakiś czas temu, weszlam przed chwila do niej a ona zmieniła sobie pozycje spania o 180 st , jestem w szoku. Musze wam jeszcze powiedziec ze jak byłyśmy z mała w szpitalu w Grudziądzu to przyjechały 2 poparzone dziewczynki, 3 i 2 latka. Starsza poparzona od pasa w dół, młodsza lewa czesc twarzy, ramie i reke. Mama przyjechała z nimi do szpitala dopiero po 24h bo myslala ze nic im nie bedzie! Ze sie zagoi -dziewczynki maja oparzenia 2-3 stopnia. Aha i jeszcze ciekawostka, jeden rodzic moze zostac z dzieckiem w szpitalu na noc i dostaje uwaga- karimatę i śpiwór. No i oczywiście jeszcze trzeba zapłacić za miejsce do spania czyli podlogę.

Mała zasnela jakiś czas temu, weszlam przed chwila do niej a ona zmieniła sobie pozycje spania o 180 st , jestem w szoku. Musze wam jeszcze powiedziec ze jak byłyśmy z mała w szpitalu w Grudziądzu to przyjechały 2 poparzone dziewczynki, 3 i 2 latka. Starsza poparzona od pasa w dół, młodsza lewa czesc twarzy, ramie i reke. Mama przyjechała z nimi do szpitala dopiero po 24h bo myslala ze nic im nie bedzie! Ze sie zagoi -dziewczynki maja oparzenia 2-3 stopnia. Aha i jeszcze ciekawostka, jeden rodzic moze zostac z dzieckiem w szpitalu na noc i dostaje uwaga- karimatę i śpiwór. No i oczywiście jeszcze trzeba zapłacić za miejsce do spania czyli podlogę.

Ja jak bylam z małym w szpitalu w Sosnowcu to równiez mozna było a raczej trzeba było zostac z dzieckiem. pomieszczenia 3 osobowe z łazienką i ubikacją, 3 izolatki pojedyncze oddzielone szybami takze nic nie słychac i osobne do kazdego wejscia. Rodzice dostaja łóżko polowe i koc :) Ale mozna sobie przyniesc co kto woli. Za miejsce sie płaciło 20 zł chyba za dobe?! tego nie wiem powiedziano aby tyle zapłacic, a my byliśmy od 22 do 15 na obserwacji :)

Mikołaj spał 2 godz:-) teraz buszuje po mieszkaniu ale trzeba korzystać z pogody
Kasiiula jak ja Cię rozumiem, ile razy ja mam mega doła z niewyspania
ale tak sobie wtedy myślę że dni tak szybko mijają i tylko patrzeć jak nasze dzieci wyprowadzą się z domu więc trzeba się cieszyć każdym dniem :-)
może to trudne przy zmęczeniu ale mi to pomaga bo ja mam jeszcze starsze dzieci i ten czas przy nich naprawdę szybko mi zleciał

................ Aha i jeszcze ciekawostka, jeden rodzic moze zostac z dzieckiem w szpitalu na noc i dostaje uwaga- karimatę i śpiwór. No i oczywiście jeszcze trzeba zapłacić za miejsce do spania czyli podlogę.

Masakra, co to za warunki? To ja juz nie bede pisala jakie sa tutaj (a spedzilam z mala po ur. kilka dni w szpitalu, mala byla w inkubatorze i na ''sali otwartej'' dwa i pol tyg. Oczywiscie za nic nie placilam.
No i drugie dziecko na pewno bede rodzic tutaj, jak zycie pozwoli oczywiscie:)

Moja dzis 50 min drzemki o 11 rano i teraz sie juz slania, ale nie usypia jakos. Obiadku nic a nic nie tknela, cyca za to teraz obebnila w sekunde, spryciara. Obiecalam sobie, ze jej nie dam jak nie zje nic obiadu, ale jak jadla o 11 cyca i od tamtej pory dwa chrupki to mi szkoda przeciez ja glodzic? No i teraz to juz mi pozostaje marude przetrzymac do 20 i normalnie usypiac na noc.

a ja jestem mega wkur .... :|

Kasiu - wyluzuj:) dziecie mezowi zostaw i niech sie pobawia, moze jak sie Pawciu wymeczy troche to szybciej wieczorem zasnie?
A ty sobie kapiel relaksacyjna wez albo babski film wlacz jakis i polez...
Co sie z tymi dzieciakami dzieje? Jakies przesilenie jesienne czy co?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasiula i jak dzień dalej się potoczył ? Foty poszły :)
Ilona dobrze , że się tak skończylo- niestety nie mozna miec oczu dookoła głowy. Dobrze, ze pojachałas znia do lekarza :)
Gieoska jak po wakacjach?? nic nie opowiadasz :)

Ja dziś robię porzadek w fotach :) jaki ten mój synek był maciupki

Kasiu - wyluzuj:) dziecie mezowi zostaw i niech sie pobawia, moze jak sie Pawciu wymeczy troche to szybciej wieczorem zasnie?
A ty sobie kapiel relaksacyjna wez albo babski film wlacz jakis i polez...
Co sie z tymi dzieciakami dzieje? Jakies przesilenie jesienne czy co?
no wział pobawił sie i uspał !! od 17 do 19 spał oczywiscie lekko przebudzilam bo nie chciałam aby pozniej po nocy chodził narazie wykompany łazi za psem :) zaraz kaszke bedziemy jesc i ok 21 lulu :)

Kasiula i jak dzień dalej się potoczył ? Foty poszły :)
spokojnie hehe jak jest maz mały wogole inny chyba ma dośc mamuski :D hehe
ok ide lukac :D

reklama
Kasiiula a może spróbuj go kłaść wcześniej spać
u mnie Mikołaj je kaszkę o 19 i idzie spać, zasypia koło 19.30 i owszem są pobudki na piciu ale generalnie śpi do 6/7 potem je kaszkę i śpi jeszcze nieraz tak do 9/10
może jak mu skrócisz drzemki po południowe to wypoczniesz wieczorem
ja już przerobiłam spanie o późnej godzinie ja byłam padnięta a on i tak budził się o 6 więc wole położyć go wcześniej i mieć choć chwilkę dla siebie

Do góry