reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

chodzi ci o zel antybakteryjny do rak? dezynfekujacy, ktory zabija bakterie bez uzycia wody? jak tak, to sa roznych firm, w uk prawie w kazdym sklepie z chemia i drogerii

tutaj masz 500ml, ale sa tez takie kieszonkowe po 100ml albo 60ml

Anti - Bacterial / Alcohol Pump Hand Gel - 500ml on eBay (end time 22-Sep-10 23:21:57 BST)
dzięki ,ale chodzi mi o żel p/grzybiczny , koleżanka jest w ciąży i chce na basen chodzić a się boi że coś złapie a przypomniało mi się że któraś używała czegoś takiego :)

reklama
dzięki ,ale chodzi mi o żel p/grzybiczny , koleżanka jest w ciąży i chce na basen chodzić a się boi że coś złapie a przypomniało mi się że któraś używała czegoś takiego :)

Kilolek mi kiedys polecila lactovaginal- czopki dopochwowe bo tez na basen chodzilam i niestety ciagle mnie cos lapalo... sprobowalam wszystkiego co moglam dostac w UK i nic nie chroni.... hormony gora :dry: tego Laco... nie probowalam ale szlyszalam dobre opinie :tak:

na u nas tez Pawel spi zazwyczaj ok 19-20 i tak jak Martolinka wtedy mam czas wolny ....
czasem jest tak ze Paweł nie chce spac popołudniu i drzemke se walnie ok 17-18 to wtedy spi ok 21 ... ale nie mam siły go przetrzymac jeszcze z 1.5h bo jest strasznieeeeee marudny :)

Kasiu dasz rade go przetrzymac jak juz konkretnie zacznie chodzic. Oli od kiedy sam sie porusza na stojaco wszedzie to calkem inna bajka... wczesniej nudzil sie bo nie mogl dojsc wszedzie gdzie chcial. nie wspominajac o chodzeniu z zabawkami (najlepsza zabawa teraz) Oli ostatnia drzemke ma kolo 1.00-1.30 i spi do okolo 3:00- 3:30 a kapiel ma dopiero o 8:00 wiec dluga przerwa miedzy spaniem :)

Glowa do gory ;-)

Kilolek być może nie powinno sie najpierw ściągać ubrań ale taka jest pierwsza myśl: rozebrać i pod wode.

Witam sie z ranka. Dziś trasa do Grudziądza mnie czeka, jejuś spać juz nie moge tak sie stresuje: jazda i wizyta. Jeszcze padac zaczeło. A jak pomyśle jak Majka bedzie krzyczeć to mi ciarki po plecach przechodza-krzyczec nie z bólu tylko ze strachu. Ona nie daje nawet sobie pampka zmienic. Jak tylko kłade ja na łózku wigina sie i jest problem. Wczesniej tak nie bylo, podejrzewam ze boi sie zmiany opatrunku tzn myśli ze kazde kladzenie na plecy to akurat to.

Miłego dnia dziewczyny

Kasiu dasz rade go przetrzymac jak juz konkretnie zacznie chodzic. Oli od kiedy sam sie porusza na stojaco wszedzie to calkem inna bajka... wczesniej nudzil sie bo nie mogl dojsc wszedzie gdzie chcial. nie wspominajac o chodzeniu z zabawkami (najlepsza zabawa teraz) Oli ostatnia drzemke ma kolo 1.00-1.30 i spi do okolo 3:00- 3:30 a kapiel ma dopiero o 8:00 wiec dluga przerwa miedzy spaniem :)

Glowa do gory ;-)

ah mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej ... Paweł od 6 nie spi i tak srednio mu sie chce :| :o no mój śmiga ale jak przeszedł ostatnio długa trase az do kuchni to teraz po 3 robi isiada leniuch jakis z niego !! albo cofnał sie w umiejetnosciach długodystansowych :d ale jak za reke złapie nawet ejdna idzie ladnie prosto :)

cześć laseczki:-):-)
ja właśnie uspałam zbója i oglądam DDTVN :-D:-D

u nas ze spaniem to maaaaasakra jakaś no ale ... z wiekiem minie mam nadzieję:-)

ILONA dobrze że masz głowę na karku w sytuacjach kryzysowych, buziaki dla malutkiej

cześć laseczki:-):-)
ja właśnie uspałam zbója i oglądam DDTVN :-D:-D

u nas ze spaniem to maaaaasakra jakaś no ale ... z wiekiem minie mam nadzieję:-)

ILONA dobrze że masz głowę na karku w sytuacjach kryzysowych, buziaki dla malutkiej

Mój Misiak śpi. Wczoraj wieczorem wchodzę do sypialni bo coś się w AngelCare tłukło, patrzę, a Alicja śpi na brzuchu na środku naszego łóżka (przetoczyła się ze swojego przystawionego łóżeczka).... Ja nie wiem ileto dziecko potrzebuje miejsca do spania :)

A na DDTVN się obraziłam bo nie cierpię Pieńkowskiej, a teraz jak zabrali Jagielskiego to już w ogóle nie zniosę jej. Przed wakacjami oglądałam dużo TVN bo Alicja wtedy jeszcze leżała sobie na sofce a ja z nią :). Od 3 miesięcy właściwie zero TV, tylko tyle co wieczorem. O właśnie dziś wieczorem "Usta, usta" :)

Mała zasnela jakiś czas temu, weszlam przed chwila do niej a ona zmieniła sobie pozycje spania o 180 st , jestem w szoku. Musze wam jeszcze powiedziec ze jak byłyśmy z mała w szpitalu w Grudziądzu to przyjechały 2 poparzone dziewczynki, 3 i 2 latka. Starsza poparzona od pasa w dół, młodsza lewa czesc twarzy, ramie i reke. Mama przyjechała z nimi do szpitala dopiero po 24h bo myslala ze nic im nie bedzie! Ze sie zagoi -dziewczynki maja oparzenia 2-3 stopnia. Aha i jeszcze ciekawostka, jeden rodzic moze zostac z dzieckiem w szpitalu na noc i dostaje uwaga- karimatę i śpiwór. No i oczywiście jeszcze trzeba zapłacić za miejsce do spania czyli podlogę.

Matka - no comment :O

Warunki w szpitalu - STRASZNE!

Raz facet wypowiadał się (ordynator pediatrii) że rodzice przeszkadzają lekarzom (!). Nosz kurde, pewnie że przeszkadzają, w olewaniu dzieci i w piciu kawek przez piguły - nie urażając Katrenki hahahaha!

Moje cudne dziecko przespało ponownie całą noc :) No, przerwa na 180ml mleczka była w środku nocy, nawet nie wiem kiedy je wypiła, dałam butlę w łapki i zasnęłam. A cyce chciały rano pęknąć.
Także laski nie martwcie się - my też dopiero co miałyśmy pobudki co godzinę, przeszło i mam nadzieję że już nie wróci :)

Przeprowadzka w toku, tzn ogarnianie nowej chaty, dobrze że teściowa siedzi z Asią do nocy.

A ja wczoraj pierwszy raz od dwóch lat wykąpałam się w wannie!!!! BAJKA :D ale już tęsknię za prysznicem :p

DZIŚ KOŃCZYMY 10 MIESIĘCY :)

Witajcie:-D
mój kochany Mireczek ma dziś urodziny- od rana obsypany prezentami:tak: Dziś wieczorem zgodnie znasza tradycja wychodzimy na dobra kolacje. Myslałąm o teatrze- mamy na Monte Cassino teatr , ale biletów nic a nic nie zostało.

Tak jak pisze kilolek- przede wszystkim nie sciagac ubrania. Jak chodzilismy do szkoly rodzenia to bylo spotkanie z ratownikiem i tam róznych ciekawostek nam naopowiadał.
Ale ja tego wczesniej nie wiedziałam i byłam w szoku ze tak jest.
tak sobie pomysłąm , ze w weekend wybierzemy sie do apteki i uzupełnimy nasza apteczke...

Co do ddtvn. Pinkowskiej nie znosze , Jagielski byl spoko wiec nie wiem czemu go pozegnali.

Dziunka powodzenia:-D

Kiragold ja za spotkaniem bez dzieci jestem jak najbardziej ale jak to zorganizowac?

reklama
A jak pomyśle jak Majka bedzie krzyczeć to mi ciarki po plecach przechodza-krzyczec nie z bólu tylko ze strachu.

Ilona powodzenia, trzymam kciuki za was.

A ja wczoraj pierwszy raz od dwóch lat wykąpałam się w wannie!!!! BAJKA :D ale już tęsknię za prysznicem :p

DZIŚ KOŃCZYMY 10 MIESIĘCY :)

Dziunka 100 lat dla Asi :)
Z góry sorry za pytanie, że taka niezorientowana jestem... - Przeprowadzasz się "na swoje" czy do kolejnego wynajętego miejsca ?

Do góry