reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

To mieliście bardzo hojnych gości. My ślub w ubiegłym roku mieliśmy i przeważnie dostawaliśmy 300 zł (za parę płaciliśmy ponad 300 zł), zdarzało się 200, 400 zł, i bardzo rzadko 500. Oczywiscie chrzesni itd to już inna sprawa. Tak więc różnie się daje. Ja myślę ze trzeba się liczyć z ok 500 zł albo i więcej oczywiscie. Natomiast jeżeli ktoś nie ma pieniędzy to też już inna bajka i inne reguły go obowiązują ;P

reklama
hej

nie nadrobię pewnie..
u mnie w domu masakra...
D się rozchorował już 2 dni lezy jak kłoda,ja zakatarzona i zachrypnięta...mały jakoś siękuruje...katarek malusi...i o niego najbardziej sie boję .Cały dom na głowie mam już dość.Sprzątanie,gotowanie,zakupy...nie mam siły.Mały co chwilachce na rączki:-( i w nocy pobudki,cycowanie,smarowanie ząbków,smarkanie,pić ....wykituje dziśhyba już

w dodatku wyjazd do UK odłozony jest na wiosnę....bo mniejsza szansa na znaleznienie pracy ...itd

jak się chrzani to wszystko na łep na szyję....

buzka

Ilonka Najlepszego dla MIchasia Buziaki dla Smyka :-)

cześć laseczki :-)

też oglądałam dzisiaj ddtvn :-) i kawkę piłam i pije zresztą nadal z tym że teraz oglądam tvn24:-)

SAWI u nas daje się od 500zł wzwyż od pary ale to zależy ilu dniowe to wesele no i ile u was za osobę czy za parę się płaci etc etc
ja miałam wesele 9 lat temu i najmniej w kopercie miałam 300 zł od pary

SYLABA gratulacje zębulka :-) teraz już się posypie :-)

ahoj:) u nas pieknie dzis, slonce wielkie jak brzoskwinia;) melduje sie ze zyjemy i mamy sie swietnie, dziewczyny wszystkim slonca przesylam w serducha!

co u lagajki i passi? tez dawno ich tu nie bylo:/

Oj Kasiula kuruj się!
Dorotko ty też tego swojego smaruj, nich dzieciaka nie zarazi :d

Ja padnięta, wzięlam sie za szorowanie kuchni, tak porządnie... ze 2 dni mi zejdzie, bo a to spacerek, zakupy, obiadek.... moz eto i dobrze, bo bym chyba padla, bo zasyfilo sie strasznie.

kilolek a mama ci nie wezmie chlopakow na spacerek co????

a ja wrzucalam z mezem drzewo do piwnicy i padam, juz dawno sie tak nie narobilam, a prasowalam wczoraj do nocy.

Kasiula duzo zdrowka!!!

Gratuluje ząbków, to trzeba opic hihihi

Hej dziewczyny.

Co do kopert. Sawi Twój mąż to pracodawca? W zeszłym roku ślub miał jeden brat A - od swego pracodawcy dostał 1000 zł, od pracodawcy panny młodej 400 euro+stół szwedzki z wędlinami itp. W tym roku drugi brat i on dostał 1000zł od pracodawcy.
Dla mnie to dużo, ale mniej niż 500zł na Waszym miejscu bym nie dała - jeśli mąż jest pracodawcą.

A tak to u nas się przyjęło że w kopercie musi być minimum tyle żeby się młodym zwróciło za każdego członka rodziny. Czyli np. para daje 400zł w kopertę (po 200zł na głowę), im więcej osób w rodzinie tym więcej do koperty.

Gratuluję zębów! Czy tylko my mamy pustą gębę? Tzn ząb widać i czuć ale jeszcze pod dziąsełkiem...

Gratuluję zębów! Czy tylko my mamy pustą gębę? Tzn ząb widać i czuć ale jeszcze pod dziąsełkiem...[/QUOTE]

U nas tez narazie tylko dziąsełka ale coś białego widać, kiedy to białe coś wyjdzie hmmm.

U nas dla odmiany idzie 7 ząb :p

Aaaa i chciałam wam napisać,że Patoś nauczył sie włazic na łóżko ale narazie na to na którym śpię ja i on , te w drugim troszkę wyższe więc narazie ćwiczy bo wysoko. JA myję naycznia a ten w ryk patrze a on w drugim pokoju w połowie na łózku i dywanie... Na dodatek przekrzywiony jakoś... Chciał zejśc bidulek ale nie wiedział jak ;/ A jak mu zamkne drzwi to wyje w niebogłosy ;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry