reklama
C
Cleo1981
Gość
Moge coś napisać ?? Mogę, mogę???
A w temacie poznajmy się jest nasz wiekheh
Mam pytanie dośc dziwneCzy słoiki po obiadkach nadają się np do użycia innego później. Np. włożenia grzybków
czy nie ?
ja mam słoiczków parę.i jak gotuję zupkę na 2 dni to wlewam w sloiczek ,i do lodówki.
jakie grzyby??dla dziecka? czy chodzi ci o marynowanie? ale na to to chyba za małe są?
C
Cleo1981
Gość
Trąbia na lewo i prawo w tv że do 15-tego roku życia dziecko nie powinno dostawać gezybów. One i tak nie mają żadnych wartości odżywczych, poza tym są cięzkostrawne.
15 lat to chyba przesada??( mojeeeeee zdanie)
rozumiem małe dzieci ale nie stary koń 15-letni haha
swoją drogą nie jadłyscie nigdy sosu grzybowego przed 15-rokiem życia??
musze w neci poszperać i wyszukac te ograniczenia
W
wyjatkowaonaa
Gość
Chodzi o marynowanie dla dorosłych ;p
Taaaa a podobno danonki od 3r.ż (tak niektóre pisałyście) a dajecie ;D
Nie no małemu grzybów nie dam zwłaszcza po tej akcji z tym chłopcem który zjadł muchomora ;(
Nie no małemu grzybów nie dam zwłaszcza po tej akcji z tym chłopcem który zjadł muchomora ;(
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Kilolek no przykład pierwsza klasa!!! Jesteś super babka ;P
Miałabym coś tutaj do napisania w temacie wiekowym ale juz zamilknę hehehe obrażać na BB się nie zamierzam!
Wyjątkowa HEHEHEHE dobra jesteś ;P
Apropo słoików one się chyba nie zawekują.A poza tym chyba tycitycityci grzybki musiałabyś znaleźć ;P bo nawet ten duży słoik 190 g jest coś za mały na takie rzeczy. A tak na serio kiedyś październikówki ten temat poruszały i pisały ze się nie nadają. Moja teściowa (wiecznie jakieś weki robi) też tych słoiczków nie chciała, jedynie buteleczki po soczkach wykorzystuje na soki, albo owocowe albo warzywne.
edit..a jeszcze coś wtrącę....danonki od 3 roku życia a mamy już dają i pewnie przeciwniczki też się skuszą wcześniej niż do 3 roku życia, sól......wszytskie niedawno pisały ze nie solą a niektóre już pisza ze szczypta, gluten...same wiecie jak było...warzywa..tylko ekologiczne...ciekawe czy któraś mama je teraz kupuje...Ja mam z ogródka maminego nawet ziemniaki ;P...grzyby..małemu dziecku oczywiscie nie ale kto by czekał do 15 roku życia?
Miałabym coś tutaj do napisania w temacie wiekowym ale juz zamilknę hehehe obrażać na BB się nie zamierzam!
Apropo słoików one się chyba nie zawekują.A poza tym chyba tycitycityci grzybki musiałabyś znaleźć ;P bo nawet ten duży słoik 190 g jest coś za mały na takie rzeczy. A tak na serio kiedyś październikówki ten temat poruszały i pisały ze się nie nadają. Moja teściowa (wiecznie jakieś weki robi) też tych słoiczków nie chciała, jedynie buteleczki po soczkach wykorzystuje na soki, albo owocowe albo warzywne.
edit..a jeszcze coś wtrącę....danonki od 3 roku życia a mamy już dają i pewnie przeciwniczki też się skuszą wcześniej niż do 3 roku życia, sól......wszytskie niedawno pisały ze nie solą a niektóre już pisza ze szczypta, gluten...same wiecie jak było...warzywa..tylko ekologiczne...ciekawe czy któraś mama je teraz kupuje...Ja mam z ogródka maminego nawet ziemniaki ;P...grzyby..małemu dziecku oczywiscie nie ale kto by czekał do 15 roku życia?
Ostatnia edycja:
C
Cleo1981
Gość
Chodzi o marynowanie dla dorosłych ;p
wyjatkowatowezwieksze słoiczki na te marynowane
ja kupuje danony i daje mały zje z 3 łyzki i już
ale sos grzybowy zje wczesniej niz 15 lat ,oczywiscie nie muchomorowy
W
wyjatkowaonaa
Gość
Merci ;p
Tak sie tylko zastanawiałam czy mozna coś z nimi zrobić
kilolek
podwójna listopadowa mama
nadadzą się na przyprawy,, guziki itp drobiazgi. Nie zawekują się niestety, te nakretki spadają. Próbowałam już. Trzeba by moze poszukać prawdziwych nakretek tej wielkościMoge coś napisać ?? Mogę, mogę???
A w temacie poznajmy się jest nasz wiekheh
Mam pytanie dośc dziwneCzy słoiki po obiadkach nadają się np do użycia innego później. Np. włożenia grzybków
czy nie ?
te wypadki z grzybami sa przede wszystkim dlatego, że ludzie myslą, ze dobrze się znają i zbierają grzyby rzadk bierane przez innych, mam tu na mysli blaszkowce. Na penwo niemowlę grzybów jeść nie powinno ale "sitkowego" grzyba zamierzam szkolnemu już dac. Jedyny nie blaszkowy grzyb który nie nadaje się do spożycia to muchomor sromotnikowy ale on zwyczajnie NIE DA się zjęśćTrąbia na lewo i prawo w tv że do 15-tego roku życia dziecko nie powinno dostawać gezybów. One i tak nie mają żadnych wartości odżywczych, poza tym są cięzkostrawne.
C
Cleo1981
Gość
Hehe
Ja gdy pisałam ze nie sole to nie soliłam.Nigdy nie pisałam natomiast od kiedy zacznę.A raz posolę szczyptę a raz nie
Warzywka ekologiczne mam takie które sa na bieżąco :-) przypraw nie uważam za coś złego :-/ trzeba poczytac o ich dobroczynnym działaniu nie powiem miałam plan dawać wszystko idealne prawie że starylne hehe...się nie da..nie przy Igorku.
Możecie mnie skarcić,wszystko przyjmę na klatę hehe
reklama
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Kilolek nie da się zjeść muchomora sromotnikowego. A nie właśnie muchomorem zatruł się ten chłopiec?
o własnie doczytałam...jak widać da się zjeść muchomora
My tylko zbieramy podgrzybki, prawdziwki, kurki i maślaki. Zresztą nasze lasy nie są bogate w inne nietypowe, mniej znane urodzaje.
o własnie doczytałam...jak widać da się zjeść muchomora