reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

to się nazywa dzień dziecka:-D]

czadzik!!!

U nas dziś dzień odwiedzin. Do wieczora spoko ale na koniec przyszli wieksza grupa: babcia, dziadek, prababcia i wujek i.... Kuba dosta trampolinę - nie dość, ze goście robili zamieszanie (każdy chciał wyprobować zabawkę która przyniósł) to jeszcze Kuba na tej trampolinie (wyobraźcie sobie mojego Kubę na trampolinie! on sam jest jak trampolina) mody tego nie znióśl po prostu.. Zestresowąl sie mój biedny wrażliwiec i przezywa to do tej pory. CO chwila muszę chodzić przytulać. Z resztą mu się nie dziwię, bo ja sama jestem wykończona.

oj nie chcial, nie chcial...wsadziałm go na moment, bo to taka dla dzieci dmuchana i mysallam,z e się poturla ale rozryczal się strasznie
A teraz wyobraź sobie dwu metrową trampolinę na środku pokoju :/ do tego jeszcze 2 rowerki i pontonik :(((((( buuuuuuu nie mma gdzie nogi postawić. Kolejna osobę, która przyjdzie z zabawka ubije normalnie. Przeciez to tzreba mieć osobny dom na same zabawki..

no sama bym do ciebie przyjechała się pobawić tymi zabawkami pokaz tą trampolinę :-)

Kiloek Cleo nasuneła mi myśl... załóz plac zabaw dla okolicznych dzieci i kasuj za wejscie:-)

a ja pójde dalej i powiem załóż domowe przedszkole wykształcenie masz zabawki masz dobre checi się znajdą pracownika jakiegoś zatrudnisz kira przyjdzie i angielskiego pouczy i już będzie prywatne języczne czyli exlusive :-):-)

reklama
Kasiula bardzo podobny do tego co pokazywałaś. Pokażę wieczorem. Na dwór wystawić za bardzo tego dziadowsta nie mogę, bo jest dmuchane więc wiatr, duże słońce i babciny pies zniszczą to bardzo szybko. Chować do domu na noc też nie, bo przez drzwi nawet od tarasu nie przejdzie, a spuszczać powietrze za każdym razem to bez sensu, bo z pół godziny co najmniej sie pompuje. Generalnie prezent nie przemyslany :(((( uwielbiam takie... Kuba tak się wczuł, ze w nocy przez sen skakał na tej trampolinie, aż koło północy bardzo powaznie spotkał się ze ścianą co zaowocowąło wielkim guzem :))))))

już zapowiedziałam że na kolejny dzień dziecka to albo bez prezentu albo mają się złożyć na jeden, bo ja nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać, mieszkanie małe a zabawki coraz większe. Zwłaszcza dziadek jeden ma takie pomysły jak np na roczek motor na kumulator!. Przez rok stał, bo Kuba był za mały i mimo, a teraz jakby chciał pojeździć to akumulator padł, wiadomo chińska tandeta ale stoi :((((
mówicie, ze ma plavc zabaw to wyobraźcie sobie, ze to co wymieniłam to tylko nowe zabwki, bo stoi jeszcze masa starych, która w pokojach dzieci się już nie mieści, w tym np. namiot! Radzę Wam dziewczyny już teraz zacznijcie ograniczac zabwki, bo potem nie dacie rady

Tak, wiem coś o tym...Dobrze że mamy duży domek dla lalek to tam poupychane jest to i owo ;) Do tego szafy u góry i parapety pełne pluszaków , dwie skrzynki pierdół , teraz trzy bo jedna Asi z grzechotkami, trzy wózki dla lalek, łozeczko dla nich również, mnóstwo ksiazek i puzzli, gier planszowych i z 20 torebek i plecakow :| kredek mamy koło setki, pisaki, farby itp, kolorowanki - trzy stojące pudełka. Niby nic a miejsce zajmuje. Teraz jeszcze doszedł koń na biegunach :| Totalna załamka.

a ja musze sie wam pochwalic, ze dostalam spozniony prezent na dzien matki- moj ulubiony perfum chance chanel i jestem przeszczesliwa!!!!!!!!!!! skonczyl mi sie ponad rok temu ale zawsze mi bylo szkoda kasy bo wazniejsze wydatki, a on jednak dosc drogi...normanie poprawa humoru chyba na caly tydzien:-)

poza tym pogoda zmienna dzis poszlysmy na spacer a tu sie tak cieplo zrobilo, ze obie sie rozbieralysmy....:-)

Mnie też dziś spotkała niespodzianka. Mój A mi ją wręczył. Wypowiedzenie umowy o pracę:-( Totalna załamka. Powiedzieli mu że to dlatego że jest najniższy stażem w tej firmie, a jest mało pracy i jeśli za tydzień wpłyną zamówienia to przyjmą go z powrotem. Ale znając naszego pecha... Choć A mówi że już były takie sytuacje i zatrudniali na nowo...

Tak, wiem coś o tym...Dobrze że mamy duży domek dla lalek to tam poupychane jest to i owo ;) Do tego szafy u góry i parapety pełne pluszaków , dwie skrzynki pierdół , teraz trzy bo jedna Asi z grzechotkami, trzy wózki dla lalek, łozeczko dla nich również, mnóstwo ksiazek i puzzli, gier planszowych i z 20 torebek i plecakow :| kredek mamy koło setki, pisaki, farby itp, kolorowanki - trzy stojące pudełka. Niby nic a miejsce zajmuje. Teraz jeszcze doszedł koń na biegunach :| Totalna załamka.
Dziunka wlasnie jak ten domek duzy co kupilas Julce bawi sie nim??dokupilas do niego mebelki??
Bardzo mi przykro ze A stracil prace..niestety dzisiejsze czasy sa bardzo niepewne:-(

Mnie też dziś spotkała niespodzianka. Mój A mi ją wręczył. Wypowiedzenie umowy o pracę:-( Totalna załamka. Powiedzieli mu że to dlatego że jest najniższy stażem w tej firmie, a jest mało pracy i jeśli za tydzień wpłyną zamówienia to przyjmą go z powrotem. Ale znając naszego pecha... Choć A mówi że już były takie sytuacje i zatrudniali na nowo...

ojejku:( przykro mi:( a u nas idzie jakas mega burza:/ ciemno jak w d.... i zaczelo znienacka lac jak z cebra:/

i do tego nie mam sygnalu w tv:(

reklama
o masz! A dopiero co sie udalo stanać na nogi, co za pech!
Ja tez dzisiaj z pracą sie wkurzylam, bo wybralam ostatecznie prace w tym miejscu gdzie pracuje teraz tylko przy tablicy, bo mialo byc umowa na 3 lata, a inne mimo,z e w fajniejszych miejscach bylo tyllko na rok. Dzis poszlam wszystko ugadac, a tam mi dyra mowi, ze to bedzie tylko na rok jednak, bo cos jej sie pomylllillo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a ja juz w pzostalych miejscach powiedziaalm, ze rezygnuję z ich propozycji :-(
a teraz jesczez widze, ze nie dosc, ze L mi rzadko wchodzi to jeszcze allt przestaje dzialać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: choc to oczywiiscie sa czyste gupoty w porownaniu z problemem dziunkowego A.:zawstydzona/y:

Do góry