reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Hahah, ok :D

Widzialyscie to? Jestem zachwycona: [video=youtube;2890FeDSIWs]http://www.youtube.com/watch?v=2890FeDSIWs[/video]

reklama
Chciałabym Wam pokazac Aske w kapieli, ale nie moge ze wzgledu na miejsca intymne ;) Jest jakis program zeby zaslonic np listkiem?

KK Trójmiasto zaprasza na Marsze na Orientację 22 maja Gdańsk Jasień

Po wielkim sukcesie naszego klubowego debiutu, zachęcamy wszystkie rodziny z dziećmi w chustach, wózkach, nosidłach i na nóżkach do wzięcia udziału w marszach na orientację.
Tutaj zdjęcia z poprzednich imprez: http://www.neptun.gda.pl/index.php?s...&id=160&page=1 i tutaj http://www.nitka.pl/2010/wielkanocny...rientacj%C4%99, http://www.nitka.pl/2010/na-orientac...zie-w-otominie, Klub Imprez na Orientację "Neptun Gdańsk"

Zapraszam na

najbliższe Marsze na Orientację (MnO),
organizowane przez
Klub Imprez na Orientację "Neptun" (przy PTTK)
które odbędą się na
Jasieniu 22 maja
rozpoczęcie rejestracji 9.00,
początek zawodów 10.00

- baza imprezy Gimnazjum nr 48 ul. Stolema Gdańsk Jasień
- zgłoszenia przyjmowane do czwartku 20 maja pod adresem zgloszenia@neptun.gda.pl W zgłoszeniu napiszcie, że chcecie wziąć udział w szkoleniu i że jesteście z Klubu Kangura
- wpisowe 7 zł, start rodzinny 7zł - pierwsza osoba, 4 zł - druga osoba, 2 zł - trzecia osoba, bezpłatnie każda następna, dla osób zgłoszonych po terminie wpisowe wzrasta o 2 zł.
- regulamin zawodów na stronie www.neptun.gda.pl,
- na miejscu będzie można zakupić książeczki PTTK, do których zbiera się punkty za udział w marszach, a później zdobywa odznaki PTTK. Koszt książeczki to kilka złotych. To jest super atrakcja dla dzieci i niesamowita pamiątka (mam taką z pierwszych spacerów z Tatą)

Informacje ogólne

- Marsze na Orientację (MnO) to spacer po lesie, z mapą kompasem, chodzi w nich o to, aby znaleźć w terenie zaznaczone na mapie charakterystyczne miejsca (punkty), trzeba zmieścić się w ustalonym czasie. Jednak nie czas jest tu najważniejszy, a znalezienie punktów.
- startuje się co 2 minuty, więc zawsze będzie można znaleźć w lesie jakąś pomocną osobę,
- KATEGORIE:

• szkolenie TSZ szkolenie ino - jest przeznaczone dla osób startujących w kategorii TPK. Instruktorzy InO przekażą początkującym adeptom tajniki pokonywania tras marszów na orientację oraz podpowiedzi jak się nie zgubić w lesie.
  • TPK - pierwszy krok - zespoły 1 - 5 osobowe, bez względu na wiek, startują w niej osoby, które do lasu z mapą i kompasem idą pierwszy raz po szkoleniu TSZ. Trasa w całości jest poprowadzona po wstążkach,
  • TP - dla początkujących zespoły są 5 osobowe,
  • TO - otwarta - zespoły 1 - 3 osobowe, bez względu na wiek, trasa przeznaczona dla osób trochę wtajemniczonych, ale jeszcze nie startujących w kategorii zaawansowanej

- zgubić nikt się nie zgubi, a jeśli będzie pomoc, organizator jest pod telefonem,
- po powrocie na metę zwykle czeka poczęstunek/drożdżówka,
- wyniki są znane w ciągu kilku dni, ale od razu można sprawdzić gdzie stawy właściwe punkty oglądając tzw. wzorcówkę,
- nagrody i dyplomy rozdawane są na następnych zawodach,
- na zawody zostaną zaproszeni inni rodzice z dziećmi, będzie więc szansa promocji chust i noszenia,

Słownik:

MnO - marsze na orientację, zabawa z mapą i kompasem, która polega na znalezieniu oznaczonych na mapie punktów, czas jest sprawą drugorzędną, najważniejsze jest przejście trasy w limicie czasu,
InO- imprezy na orientację, imprezy w skład w których wchodzi min. MnO,
TP - kategoria dla początkujących, startują zespoły 5 osobowe,
TSz - trasa szkoleniowa,
wzorcówka - mapa na której widać wszystkie punkty właściwe i te postawione dla zmyłki...

My już zapisani - któraś chętna? :-)

mi dziecko spać nie dało już 7 noc z rzędu. Nie wiem co się z nim dzieje. Wyje cąłe noce, woła, musze przy nim siedzieć, trzymać za łapke a on tak lezy i się gapi. I tak dobrze, bo jeszcze wczoraj prawie cała noc na cycu. Taki niespokojny był. Dzisiaj łaskawie poszedł spac przed 4 a o 6 radosny jak skowronek, za to ja padam na pysk. I jeszcze taka padnieta w pracy siedzę, zaraz zaryje w klawiature :/

a tą @ to my jakoś zbiorowo dostajemy, bo ja tez od wczoraj mam.
Wiem, ze w dużych skupiskach kobiet @ się "dostosowuje" ma to jakiś związek z dążeniem do przetrwania gatunku - jak w stadzie ale nie myślałam, ze przez internet to tez działa! Jesteśmy netowym stadem ;))))))

Wiem, ze w dużych skupiskach kobiet @ się "dostosowuje" ma to jakiś związek z dążeniem do przetrwania gatunku - jak w stadzie ale nie myślałam, ze przez internet to tez działa! Jesteśmy netowym stadem ;))))))

Jak to przeczytalam to myslalam ze ze smiechu nie wyrobie hahahahahahahahahahahahah

No i wstałam ... yh ... nic sie nei chce i jak nazłosc juz dostałam @ :| bosh .... spac nie daja brzuch boli ... żyć nie umierać :|

Kasiula, trzymam kciuki za pomyslne przeprowadzanie badań.

mi dziecko spać nie dało już 7 noc z rzędu. Nie wiem co się z nim dzieje. Wyje cąłe noce, woła, musze przy nim siedzieć, trzymać za łapke a on tak lezy i się gapi. I tak dobrze, bo jeszcze wczoraj prawie cała noc na cycu. Taki niespokojny był. Dzisiaj łaskawie poszedł spac przed 4 a o 6 radosny jak skowronek, za to ja padam na pysk. I jeszcze taka padnieta w pracy siedzę, zaraz zaryje w klawiature :/

Kilolek, jak ty funkcjonujesz? Podziwiam.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kilolku, ja bym była za różnymi badaniami, przede wszystkim usg - nic nie zaszkodzi a może pomoże (tfu, tfu).

Ty nic nie mów, bo to samo pomyślałam miesiąc temu :O ja dziś jeszcze bez okresu ale dziwnie sie czuje wiec moze dopadnie :)

reklama
Do góry