reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ja dostałam równo 3 miesiące po porodzie. Już 3 za mną, teraz czekam na czwartą. Są obfite ale bez przesady, da się wyjść z domu (pod warunkiem podwójnego zabezpieczenia ;) i muszę powtórzyć że są BEZBOLESNE, BEZBOLESNE, BEZBOLESNE :D :D :D :d ciesze się jak gwizdek!! KOCHAM MIEĆ @!!!! HAhahahahahhah

reklama
hej! nie karmię, bo myślałam, że Patryk słabo przybiera na wadze przez mój pokarm i przeszłam na butelkę- ale to był mój największy błąd :-( na butelce też nie przybierał, bo problemem był wirus i zapalenie płuc, a nie pokarm od mamuni, a starałam się bardzo, żeby mieć go dużo, nie raz odciągałam, bo mi się kamienie robiły, bo on za słabo ściągał ze mnie, a teraz tak tęsknię za karmieniem piersią, że masakra! Raz dałam mu cyca niedawno (pustego niestety) ale nie chciał mnie ssać. Karm ile wlezie piersią, moje kumpele to do ponad roku czasau dawały pierś i po za nią inne jedzonko.

ja tam zawsze miałam bezbolesne.. więc nie ma różnicy.. tyle ze miałam 6-7 dni a teraz nawie nie wiem ile bo się tak szybko skończyła.. haha

no moja bratowa jak się podwójnie zabezpieczyła to starczyło jej na wyjście do sklepu i powrót do domu...

ja czułam że mi leci bardzo ale tak w rzeczywstości to mi się tylko zdawało:-D

hej! nie karmię, bo myślałam, że Patryk słabo przybiera na wadze przez mój pokarm i przeszłam na butelkę- ale to był mój największy błąd :-( na butelce też nie przybierał, bo problemem był wirus i zapalenie płuc, a nie pokarm od mamuni, a starałam się bardzo, żeby mieć go dużo, nie raz odciągałam, bo mi się kamienie robiły, bo on za słabo ściągał ze mnie, a teraz tak tęsknię za karmieniem piersią, że masakra! Raz dałam mu cyca niedawno (pustego niestety) ale nie chciał mnie ssać. Karm ile wlezie piersią, moje kumpele to do ponad roku czasau dawały pierś i po za nią inne jedzonko.
ja też już daję inne jedzonko..
ale zamierzam karmić tak d 8 msc może ,.. nie wiem czemu,.. ale chyba nie chcę dłużej.. no a jak zajdę w ciąż to napewno od razu odstwię małą... bo dla drugiego dzidzusia takie mleko będzie już za mocne

Kilolku może On Ci się nie najada przed snem i dlatego tak Cię męczy w nocy? Bo Ty karmisz piersią? Spróbuj mu dać kaszkę, którą ja robię na mleku modyfikowanym z Nestle "zdrowy brzuszek" Kaszka z 5 zbóż z lipą, są w niej witaminy, żelazo, poprawia trawienie, Patryk po niej rano wali mega kupę bez problemu. To jest kaszka na dobranoc :-) dłużej po niej śpi, bo pewnie jest bardziej syta.
Miłej pracy i trzymaj się mamuśka :-) jutro będzie lepiej!

madziek - ze sie wtrace.. pisalas na innym watku, ze Patryk ma duze problemy ze skórą, Jak teraz napisalas jakie mleko mu dajesz, to ja obstawiam ze on moze miec skaze białkowa i stad ta atopowa koszmarnie swedzaca skóra ...

chyba nie, bo on je nutramigen (ja o tym mleku piszę modyfikowane, a powinnam napisać lecznicze), do mleka podaję mu tylko kaszki ryżowo-smakowe i ta na noc nie zawiera mleka modyfikowanego. między 1-3 miesiącem pił Bebilon 1 i nie było problemu ze skórą, na początku tylko pierś, potem dokarmiałam go butlą, aż w końcu sam Bebilon i na 2 tygodnie przed chorobą zaczął jeść nutramigen, ale to na pewno nie od mleka uczulenie, bo to mleko jest dla alergików.

ja też już daję inne jedzonko..
ale zamierzam karmić tak d 8 msc może ,.. nie wiem czemu,.. ale chyba nie chcę dłużej.. no a jak zajdę w ciąż to napewno od razu odstwię małą... bo dla drugiego dzidzusia takie mleko będzie już za mocne

Kochana ciąża to nie jest przeciwskazaniem do karmienia piersią :) mam koleżankę która karmi noworodka i starsza dwulatka tez się doczepia i wszystko gra - za zgodą lekarza oczywiście.

madziek - no to uff ;-) to moze ryż.. ja po moich przebojach z elą wszedzie wesze alergie.. ona była na prawie wszystko uczulona łącznie z płynami do prania :/ ale te swedzace uszy to mi sie z pokarmowa alegia mocno kojarza..
i napisalas : zboża z lipą,,

madziek - no to uff ;-) to moze ryż.. ja po moich przebojach z elą wszedzie wesze alergie.. ona była na prawie wszystko uczulona łącznie z płynami do prania :/ ale te swedzace uszy to mi sie z pokarmowa alegia mocno kojarza..
i napisalas : zboża z lipą,,
tak ale tę kaszkę wprowadziłam mu jak miał taką skórę, może rzeczywiście ryż? Najpierw przez najbliższy tydzień sprawdzę czy to nie z powodu kosmetyków, a jeśli poprawy nie będzie to odstawię kaszki ryżowe, w zamian można chyba kukurydziane podawać i może to będzie rozwiązanie problemu ze skórą?- DZIĘKI IZA :-)

reklama
Kochana ciąża to nie jest przeciwskazaniem do karmienia piersią :) mam koleżankę która karmi noworodka i starsza dwulatka tez się doczepia i wszystko gra - za zgodą lekarza oczywiście.
no ale z wiekiem mleko się robi coraz mocniejsze..
więc karmiąc Vicky i przystawiając małe dziecko , dla któregoi nie będzie siary tylko mleko po Vicky , uważam że będzie za mocne... i leci szybciej przy czym dziecko się dławi (wiem bo u siostry ta było)

Do góry