reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Fajnych masz znajomych:)

Jak takie cos słysze badz czytam dochodze do wnioski, ze NIEKTÓRZY LUDZIE NIE POWINNI MIEC DZIECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co to za ludziska??? Z epoki kamienia lupanego czy co???
generalnie to są bardzo sympatyczni ludzie:tak: ale muszę się z wami zgodzić
no fakt, aż nie wiadomo co na to powiedzieć. A Wy jak zareagowaliście? Powiedzieliście im coś?
ja cały czas nadawałam podpuszczałam argumentów wyciągałam milion ale myślę że i tak nie dotarło:-( strasznie mi niuni szkoda:wściekła/y: a najlepsze jest to że ona twierdzi że jej położna powiedziała że mleko krowie rozcieńczone można dzieciom od 3 miesiąca podawać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziekuje dziewczyny my juz po:-):-):-)
Mały zachwycony, usmiechal sie cieszyl no i wszystko dookoła ogladał z wielkim zaciekawieniem. Byla to pierwsza lekcja oswajajaca z woda i duzo nam pani instruktorka tlumaczyla. Pawelek byl strasznie zainteresowany, nawet dwa razy zanurkowal glowka pod wode na sekunde i sie cieszyl mimo pierwszego szoku.
jEDYNE CO MNIE ZASKOCZYLO TO JEGO APETYT PO :szok::szok::szok: uwierzcie badz nie, ale mi mleka zabraklo tak woda z niego wszystko wyciagnela. Dostal cyca godzine przed basenem, potem odrazu po jeszcze by mokry i potwornie glodny, potem ubrany w szatni i w domu po rozebraniu z kombinezona... ciagnie 5 minut, 10 minut, 15 minut i w rykkkkk ja nie wiem o co mu chodzi, juz se wkrecam ze mu cos zaskoczylo, dotykam cycki a tam kapia kropelki a moj plywak glodny jak wilk :szok::szok::szok: normalnie szoookkk, moja produkcja nie wystarczyla, szybko butelke, wode i na szczescie mialam w szafie bebiko i 120ml wciagnal i padl :-D:-D:-D Pierwszy raz od 2,5 miesiaca dokarmilam moje dzieciatko. Uśmialam sie z tego glodomorka, zmeczony i glodny jak smok. Warto bylo dziewczyny sie wybrac polecam, na odstresowanie. Zaraz wstawie zdjec kilka
ale czaaaaaaadddd zazdroszę:-):-):-):-)
dobrze ze miałaś mleko mod. bo tak to był by klops ja się też wybieram kupić tak w razie czego:-)

....
ale czaaaaaaadddd zazdroszę:-):-):-):-)
dobrze ze miałaś mleko mod. bo tak to był by klops ja się też wybieram kupić tak w razie czego:-)

to byla kwestia 30 minut i mleko znowu naszlo, wiec mysle ze dalibysmy rade na upartego przetrzymac, ale po co mialam go meczy i siebie. Tak on najedzony i spi a ja spokojna z pelnymi cyckami mleka teraz, a ciekawe o ktorej sie obudzi po tej butelce. chyba dluzej trzyma niz cyc co?

kilolek, ale moze jak najpierw wymeczysz dziecko na basenie to zaatakuje butelke tak jak moj co?? moze to jakas metoda
no nie wiem wiesz, to chyba za duzo nowości na raz - moja praca, butla i jeszcze basen...
dzisiaj nie jadł 6 godzin i był naprawdę potwornie głodny, a i tak nie zassał

kilolku, biedny michas :(

aga4444, brak slow.a nie mozna kogos o tym powiadomic? np. pielegniarke srodowiskowa? zeby oni temu dziecku nie zaszkodzili swoja glupota, bo szkoda dziecka :(

w rodzinie znajomego mojego N. byla para, oboje wojskowi,ale mieszkali w kwaterach w innych miejscowosciach i urodzilo im sie dziecko. on przyjezdzal tak czesto na ile mu praca pozwalala i to dziecko - synek- caly czas plakalo, od wyjscia ze szpitala nie przybieralo, wrecz chudlo. raz facet pojechal tam ze swoja matka i sie okazala, ze ta wariatka karmila tego noworodka takim deserem - ryz na mleku (rice pudding) z puszki :szok::szok:i:angry: to jest na krowim mleku, ryzu tam 8% zawartosci, bo kiedys sama sprawdzalam,a reszta to wszystko sztuczne:baffled:
od razu zawiadomili opieke spoleczna

u mnie lipa. dzisiaj odnowila sie rwa kulszowa, nie moge sie schylac,siadac,wstawac, chodzic, podnosic malej... tzn, moge,ale w masakrycznym bolu.probowalam sie dopytac,czy moge ibuprofen jak karmie piersia,ale nie oddzwonili jeszcze, przykleilam te plastry rozgrzewajace, chociaz tez niewiem, czy moge,ale inaczej wylabym z bolu i malej nawet nie moglabym przewinac.
dodatkowo nie mam cieplej wody od wczoraj, bo sie okazalo,ze ta opcja elektrycznego podgrzewania chyba sie zepsula :baffled: jutro im zrobie awanture, bo fachowcy dzis stwiedzili,ze naprawia najwczesniej we wtorek. ogrzewania tez nie mam, na szczescie da sie wytrzymac, poza tym wlasciciel kazal kupic grzejnik olejowy,a on odda kase. no ale za prad juz nie odda,a to ciagnie jak smok.....

czy ktos wie, jak to wyglada w swietle prawa w uk, tzn ile dni mog mnie trzymac z malym dzieckiem bez goracej wody i ogrzewania?

Ostatnia edycja:
BanAna z tego co wiem to ibuprofenu to nie, ale paracetamol możesz brać.
Mam nadzieję, że Ci przejdzie

kilolku, biedny michas :(

aga4444, brak slow.a nie mozna kogos o tym powiadomic? np. pielegniarke srodowiskowa? zeby oni temu dziecku nie zaszkodzili swoja glupota, bo szkoda dziecka :(

w rodzinie znajomego mojego N. byla para, oboje wojskowi,ale mieszkali w kwaterach w innych miejscowosciach i urodzilo im sie dziecko. on przyjezdzal tak czesto na ile mu praca pozwalala i to dziecko - synek- caly czas plakalo, od wyjscia ze szpitala nie przybieralo, wrecz chudlo. raz facet pojechal tam ze swoja matka i sie okazala, ze ta wariatka karmila tego noworodka takim deserem - ryz na mleku (rice pudding) z puszki :szok::szok:i:angry: to jest na krowim mleku, ryzu tam 8% zawartosci, bo kiedys sama sprawdzalam,a reszta to wszystko sztuczne:baffled:
od razu zawiadomili opieke spoleczna

u mnie lipa. dzisiaj odnowila sie rwa kulszowa, nie moge sie schylac,siadac,wstawac, chodzic, podnosic malej... tzn, moge,ale w masakrycznym bolu.probowalam sie dopytac,czy moge ibuprofen jak karmie piersia,ale nie oddzwonili jeszcze, przykleilam te plastry rozgrzewajace, chociaz tez niewiem, czy moge,ale inaczej wylabym z bolu i malej nawet nie moglabym przewinac.
dodatkowo nie mam cieplej wody od wczoraj, bo sie okazalo,ze ta opcja elektrycznego podgrzewania chyba sie zepsula :baffled: jutro im zrobie awanture, bo fachofcy dzis stwiedzili,ze naprawia najwczesniej we wtorek. ogrzewania tez nie mam, na szczescie da sie wytrzymac, poza tym wlasciciel kazal kupic grzejnik olejowy,a on odda kase. no ale za prad juz nie odda,a to ciagnie jak smok.....

czy ktos wie, jak to wyglada w swietle prawa w uk, tzn ile dni mog mnie trzymac z malym dzieckiem bez goracej wody i ogrzewania?

Na moj rozum to powinni to od razu naprawic a wlasciciel domu nie ma nic do gadania tylko kase oddawac!!! Jego zasranym obowiazkiem jest zapewnienie Wam odpowiednich warunkow!!!!

no nie wiem wiesz, to chyba za duzo nowości na raz - moja praca, butla i jeszcze basen...
dzisiaj nie jadł 6 godzin i był naprawdę potwornie głodny, a i tak nie zassał
Biedulek 6 godzin i się nie przełamal, a to mały uparciuch i co czekal na cyca? Jak tam minal pierwszy dzien w pracy
Na moj rozum to powinni to od razu naprawic a wlasciciel domu nie ma nic do gadania tylko kase oddawac!!! Jego zasranym obowiazkiem jest zapewnienie Wam odpowiednich warunkow!!!!
klaudzia a co ty w takim bojowym nastroju co ?

Co do Ibuprofenu to sa dwie szkoły, z którymi się spotkałam jak miałam zapalenie piersi. Lekarz pediatra, pielęgniarka od noworodków mówiły mi, że mogę prać apap na gorączkę to jest paracetamol, a ginekolog z Zelaznej i baby z poradni laktacyjnej, koleżanka która jest naprawdę przesrana jeżeli chodzi o uwagę, ze można brać ibuprom-ibuprofen. Tak więc ja już sama nie wiem. Ja brałam apap.

reklama
Hejka :) po długiej nieobecności...dopadł mnie leń serio haha.Wiecej jestem poza domem niż w domu, i się przeprowadzam tak w ogóle a to już kto ma wiedziec to wie ;p;p więc w domu bałagan i powolne pakowanie z pomocnikiem Igorkiem :))))
A tak to po staremu, Niunio zdrowy , ja jak zwykle z****na ale szczęśliwa narzekatorka buhahahahah.Buzka :)

Do góry