reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

I ja się witam z rana. Święta minęły szybciutko ale co tatuś się nasiedział z Synciem, achhh... Na początku zaczynałam być chora więc tatus sie opiekował i grał pierwsze szkrzypce, potem na tatusia przelazło ale co tam mamusia bardziej słaba i chora hihihi więc znowu tatuś. Po takiej ilości spędzonego czasu z Synkiem tatuś już wie jak intensywnie trzeba opiekować się Synkiem gdy ma swoją aktywność tzn. bawić się, śpiewać itd. oraz tatuś już wie jak szybko zlatują dwie godziny aktywności Synka bo co 2h palulu.
Mój Synek wdal się w mamusie, spi znowu do 10 hehehe. Oczywiście nakarmiłąm go butlą o 7.30 na spiocha. O 8.30 coś się kręcił koło mnie w łóżku więc dałam smoczka, kocyk w łapki i na boczek i palulu, o 9.30 znowu to samo, więc ja znowu to samo i na drugi boczek a on nadal spi!!! Kochane dziecko!!! Wydaje mi się, że albo ma to po mnie, albo ja w ciąży dużo spałam więc on w brzuchu też wtedy kiedy ja!

Dziewczynki miłęgo dzionka. Ja jeszcze zasmarkana, stresując się, żeby Olunio nie załapał-chociaż marnie to widzę. W maseczce nie mogę chodzić bo ciężko mi się oddycha :(

reklama
Dziewczyny duzo zdrowka dla was i dzieciatek !!!
ja w maseczce karmilam ze 3 razy jak mialam apogeum mojego kaszlu ale tylko ubralam na samo karmienie i tak bylam cala spocona.
Dzisiaj jedziemmy na basen i sie zastanawiam jak ubrac malego po tym basenie zeby mi sie nie rozchorowal, no i chyba nie bede juz go kapac jak wroce do domu nie wiem, a moze oplukac z tego basenu??? nie mam pojecia co robic. mam tylko nadzieje ze maly mi sie nie przestawi ze spaniem bo basen o 16.30 w domu bedziemy pewnie tak ok 19 no zobaczymy co to z tego wyjdzie

do nas w poniedziałek przyjechali znajomi mają 1.5 miesięczną córeczkę i słuchajcie od 2 tygodnia życia mała dostaje... grysik:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:(bo się według teściowej nie najada bo płacze...:wściekła/y::wściekła/y: lekarz ich zjeb@#$ że dzidzia za dużo przybiera...:angry:)
następnie podają jej mleko KROWIE Z KARTONU myślałam że mnie szlak trafi jak mi to opowiadała bo po Bebilonie ulewa a po tym nie...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
następnym rozszerzeniem diety tego biednego maleństwa jest marchewka z ziemniakiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a na noc dostaje cycka
DZIEWCZYNY JAK JA TO USŁYSZAŁAM TO MYŚLAŁAM ŻE ICH POZABIJAM NORMALNIE SZKODA MI SŁÓW:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

do nas w poniedziałek przyjechali znajomi mają 1.5 miesięczną córeczkę i słuchajcie od 2 tygodnia życia mała dostaje... grysik:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:(bo się według teściowej nie najada bo płacze...:wściekła/y::wściekła/y: lekarz ich zjeb@#$ że dzidzia za dużo przybiera...:angry:)
następnie podają jej mleko KROWIE Z KARTONU myślałam że mnie szlak trafi jak mi to opowiadała bo po Bebilonie ulewa a po tym nie...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
następnym rozszerzeniem diety tego biednego maleństwa jest marchewka z ziemniakiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a na noc dostaje cycka
DZIEWCZYNY JAK JA TO USŁYSZAŁAM TO MYŚLAŁAM ŻE ICH POZABIJAM NORMALNIE SZKODA MI SŁÓW:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Fajnych masz znajomych:)

a na noc dostaje cycka

Jak takie cos słysze badz czytam dochodze do wnioski, ze NIEKTÓRZY LUDZIE NIE POWINNI MIEC DZIECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja w maseczce karmilam ze 3 razy jak mialam apogeum mojego kaszlu ale tylko ubralam na samo karmienie i tak bylam cala spocona.
Dzisiaj jedziemmy na basen i sie zastanawiam jak ubrac malego po tym basenie zeby mi sie nie rozchorowal, no i chyba nie bede juz go kapac jak wroce do domu nie wiem, a moze oplukac z tego basenu??? nie mam pojecia co robic. mam tylko nadzieje ze maly mi sie nie przestawi ze spaniem bo basen o 16.30 w domu bedziemy pewnie tak ok 19 no zobaczymy co to z tego wyjdzie
Etna ja moja mala po basenie wykapalam i balsmikiem wysmarowalam, tak zeby byla czysciutka i pachnaca;o) Po basenie dobrze uszka jej powycieralam i nie wyszlam z nia na podworko od razu, tylko troche posiedzialam, dalam cyca itp. Czapa na glowe i kaptur no i do samochodu.
Od poniedzialku zaczynamy kurs plywania dla bobaskow, juz nie moge sie doczekac ;o) Napisz pozniej jak wy czas spedziliscie na basenie. Bo moja to byla cala uradowana;)

a na noc dostaje cycka

Co to za ludziska??? Z epoki kamienia lupanego czy co???
eh ja bylam dziś na obiedzie u mamy, jak to przewidział mój mąż wróciłam wściekła, choć przegrała zaklad - ząlozył się, ze wścieknę się na wejściu, a mamie udąlo się mnie wkurzyc dopiero po 10 minutach!!! sukces. Myślę, ze jakbym się skupiała na tym co mówi to bym się wściekła od razu ale, ze olewąłam przez cała wizytę ją, brata a przede wszystkim bratową to udalo mi się wyjść z twarzą ;-)skoncentrowałam się na jedzeniu i tym żeby mama nie nakarmiła Kuby ogórkiem kiszonym (po przecież surowy jest nie zdrowy :baffled:) a Michasia żurkiem :szok::wściekła/y:
No nie ma to jak z rodzinka ;o) Ale sie ciesze ze mieszkam w Norwegii ;o)
no i święta, święta i po świetach....
u nas dzisiaj spokojnie obiadek u mamy a kolacja z tejsciami
jutro pobranie krwi (mały dostal dziisaj po 2,5 miesiaca butelkę z woda i pij jakby to robił codziennie :)), no a w środe jedziemy na pierwszą lekcję pływania :)
Koniecznie napisz jak bylo ;o)

My bylismy kolejny raz na basenie z Oliverkiem w niedziele. Kupilam mu kolo z takim siedziskiem w srodku napewno widzialyscie a nie wiem jak to inaczej opisac hehe niestety na angielskich basenach nie wolno robic zdjec wiec nici z pamiatki.
Malego tez wykapalam po i wysmarowalam kremem. A ubralam go w to co normalnie czyli body bluzka z dlugim rekawem kurtka czapa spodnie kocyk a na fotelik zarzucilam kocyk lekki zeby nie wialo ale do samochodu 20 metrow wiec ok. :)
Oli cieszyl sie caly czas! az piszczal z zachwytu!!!!

My dzis bylismy wyrobic paszport Oliverkowi :-D nawet nie marudzil bardzo a cala procedura trwala 15 min! wogole kolejek nie bylo! :-D a paszport nam przysla bo poprosilam bo za daleko od konsulatu mieszkamy i sie zgodzili :-) takze pod koniec kwietnia moj syn bedzie mial paszport i legalnie bedzie mogl jezdzic do PL :)

ja ubieralam normalnie i kapalam w domu dopiero wieczorem, a po basenie oliwkowałam i przemywąłam oczka, psiukałam do noska. Ale zawsze siedziałam z nim jeszcze godzinę w kawiarence nim wyszłam na dwor, ale fakt, że ja wozkiem jeździłam

a na noc dostaje cycka
no fakt, aż nie wiadomo co na to powiedzieć. A Wy jak zareagowaliście? Powiedzieliście im coś?

Dziekuje dziewczyny my juz po:-):-):-)
Mały zachwycony, usmiechal sie cieszyl no i wszystko dookoła ogladał z wielkim zaciekawieniem. Byla to pierwsza lekcja oswajajaca z woda i duzo nam pani instruktorka tlumaczyla. Pawelek byl strasznie zainteresowany, nawet dwa razy zanurkowal glowka pod wode na sekunde i sie cieszyl mimo pierwszego szoku.
jEDYNE CO MNIE ZASKOCZYLO TO JEGO APETYT PO :szok::szok::szok: uwierzcie badz nie, ale mi mleka zabraklo tak woda z niego wszystko wyciagnela. Dostal cyca godzine przed basenem, potem odrazu po jeszcze by mokry i potwornie glodny, potem ubrany w szatni i w domu po rozebraniu z kombinezona... ciagnie 5 minut, 10 minut, 15 minut i w rykkkkk ja nie wiem o co mu chodzi, juz se wkrecam ze mu cos zaskoczylo, dotykam cycki a tam kapia kropelki a moj plywak glodny jak wilk :szok::szok::szok: normalnie szoookkk, moja produkcja nie wystarczyla, szybko butelke, wode i na szczescie mialam w szafie bebiko i 120ml wciagnal i padl :-D:-D:-D Pierwszy raz od 2,5 miesiaca dokarmilam moje dzieciatko. Uśmialam sie z tego glodomorka, zmeczony i glodny jak smok. Warto bylo dziewczyny sie wybrac polecam, na odstresowanie. Zaraz wstawie zdjec kilka

reklama
Do góry