reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

za nami ta zmiana czasu ciagle sie ciagnie, to jest straszne dla takiego dziecka i matki ktora ma juz sobie wszystko uregulowane jak w "zegarku". Nawet głupie wyjscia na spacer, słabo nam wychodzi zgranie z jedeniem, z obiadem moim, sniadaniem i kolacje jem teraz bardzo pozno bo dopiero po 20 a jadlam po 19. Sama nie wiem co robic czekac az sie unormuje i wrocic do poprzednich godzin.

jeśli chodzi o karmienie o 23 to ja przestalam dawac cyca na spiocha bo przyzwyczailam do tego dziecko i sam zaczal sie budzic, terz daje jesc przed 20 i potem sie budzi ok 2 i wtedy co 3/2 godzinki

martolinka dostalam numer konta na wplate za basen 350zł mam na to 7 dni, musze dosłać nasze dane i mozemy pływać. AAA zgodę lekarza mogę sama podpisać tzn. ze ja sie zgadzam

reklama
bry :-)

Ja jak zwykle nie w temacie i przelotem... jakos ostatnio nie mam czasu na kompa... małą mało mi śpi bo w dzien ma ze 3 drzemki i to po godzince reszta dnia to spacery zabawa itd. :-) w sobote zrobiliśmy ten mały kinderbal Amelkowe imieninki było miło, dzieciaki miały frajde w balonach siostrzenica mojego brata wytrzymała naj dłużej ona jest niezniszczalna :-) Amelka przespała całą imprezke wstała pod koniec jak juz prawie wszyscy poszli została tylko mama mojego P. i jego siostra z mezem no i córą :-) hmm nawet zamieniłyś,my ze szwagierką kilka zdań nie było az tak zle najwazniejsze ze w koncu poznała mała bo ma być chrzestną i dziwne byłoby gdyby została chrzestną nieznajac dziecka :-) ... do watku zdjeciowego wrzucam fotki amelki te ze spacerku i z imieninek :-)

U nas pogoda dzis posputa więc spacer mamy na ogórdku ale dobre i to :-)
lece wsatwic szybko zdjecia i znowu sie bawic bo małą wstała :-)
miłego dnia ;-)

u nas z karmieniem to w nocy jest co 5h z zegarkiem w reku :-) a w dzien w sumie bardzo podobnie 4,4-5h,bardzo reguralnie, a zmiana czasu u nas zaskutkowala tym, ze mala chodzi spac poprostu troszke pozniej...zamiast o 7 to przed 8 a reszta jest ok

Aga4444 Ty chyba byłaś zainteresowana tym fotelikiem optima? Dziś doszedł i jestem zachwycona :) jak na arzie minusów nie widzę :) i małemu się podoba :)

Etna ja zaraz zajrze na poczte i pewnie tez dostane ten numer konta... ech jak ja sie wyplace , fotelik , basen , chrzest :) no nic jakos to bedzie :D

Co do karmienia to ja w dzień karmię dokładnie co 3 h zas w nocy ani razu bo Konrad od 22 do 6 lub 7 rano śpi więc ma spokój :))) Oczywiście na razie bo jak zęby zaczną iść to pewnie juz nie będzie tak sielankowo...

HEj wszystkim :)

Moja córeczka urodziłą się20 listopda 2009 :) czy jest też taka mamusia, szczęsliwa z tego samego dnia ? :)

dziś idziemy na kolejne szczepienie i strasznie się denerwuje :/ straszne to dla mnie! Nie mogę patrzyć jak moja gwiazda płacze a ja nie mogę jej pomóc :( wasze szczescia tez tak płaczą?

Ja byłam taka zestresowana, że od tygodnia po ścianach łaziłam a tego dnia co miało być szczepienie nie spałam od 2 w nocy. Dzień wczesniej jexdzilismy w nocy po maść znieczulającą Emlę a w dzień szczepienia jej nie użyliśmy. Nam Synek zrobił niespodziankę i nawet nie piknął. Tatuś trzymał na rączkach a mamusia robiłą za pajaca. Mam nadzieję, ze u Was też obędzie się bez płaczu. Powodzenia!

reklama
Ponad tydzień mnie nie było - wypoczywałyśmy na wsi u moich rodziców. Pogoda dopisała, tylko niestety internetu brak.
Na dodatek dzisiaj wyłaczą mi też w domku dostęp, bo zrezygnowałam z obecnego dostawcy internetu. Więc życzę wszystkiego dobrego dla Was i pociech i mam nadzieją, że szybko Was odwiedzę.

Do góry