reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Mamusie mam pytanko:
mamy chrzest małego w lany poniedziałek. Sam sakrament bedzie po mszy św.Ale ksiadz powiedział, że mamy sie zglosic przed msza do zakrystii i tam nam powie co i jak.Na mszy mamy byc. Moje zmartwienie jest takie , ze nie chodzilismy z Antkiem do kosciola i nie wiem jak on zareaguje. Całą godzina na mszy. Nie wiem ,czy mi zasnie , czy nagle nie zachce cyca. M mówi , ze wtedy wyjdziemy po prostu z małym. Jak Wasze dzieciaczki sie zachowywały? Juz chce zeby bylo po........:cool2:
Moja Marysia była przez całą mszę w wózku, jak zaczynała marudzić, to kołysałam wózkiem - i tak minęła nam msza:-) a po mszy (chrzest był po mszy) po prostu ją wyciągnęłam z wózka (była w beciku) i na ręce..

reklama
Dziękuję za odpowiedź :)
ETNA dostałam odpowiedź choć nie na wszytko o co pisałam. Więc wiem tyle , że zaświadczenie od pediatry musi być, co trzeba wziąc dla siebie i dziecka jest na stronie internetowej, dziecko dostaje na poczatek taki zestaw z pieluszkami do wody wiec kupowac nie trzeba. Zapytałąm ich teraz do kiedy kasa.
Ty musisz pewnie teraz wybrac termin. Jak chcesz we wtorek to zaczynasz 6 kwietnia :) Myslę , ze wiele spraw wyjdzie po prostu w praniu :)

Ale to jest pow 3 roku zycia ...

Mamusie mam pytanko:
mamy chrzest małego w lany poniedziałek. Sam sakrament bedzie po mszy św.Ale ksiadz powiedział, że mamy sie zglosic przed msza do zakrystii i tam nam powie co i jak.Na mszy mamy byc. Moje zmartwienie jest takie , ze nie chodzilismy z Antkiem do kosciola i nie wiem jak on zareaguje. Całą godzina na mszy. Nie wiem ,czy mi zasnie , czy nagle nie zachce cyca. M mówi , ze wtedy wyjdziemy po prostu z małym. Jak Wasze dzieciaczki sie zachowywały? Juz chce zeby bylo po........:cool2:

Moja przespała prawie cała msze, była grzeczna ;-)

Mamusie mam pytanko:
ja nie chodzę z dziećmi do kościola, więc jak Kubę chrzciłam to nie był przyzwyczajony, pojechałam wózkiem - spal sobie, a nakarmiłam tuz przed wyjściem więc było wiadomo, zę godzine to na pewno wytrzyma. A nikt ci nic nie zrobi jak wyjdziesz z płaczącym dzieckiem przecież. u mnie jest w samym środku mszy, więc nie bylo wyboru

w saszetkach jest od 3 roku życia a w kapsułkach dla niemowląt

Mamusie mam pytanko:
u mnie na rekach maly byl cala msze i spał ... nakarm przed wyjsciem to ci sie nie zbudzi na jedzenie wrazie co smok i powinien byc spokój ;)

w saszetkach jest od 3 roku życia a w kapsułkach dla niemowląt
nawet nie wiedzialam ze od 3 roku ... ale jak kilolek mowi ze w kapsułkach dla niemowlat ... wiec wsio gra

Mi pediatra zapisała te w saszetkach. Skład kapsułek i saszetek jest taki sam a przecież i to i to rozpuszczamy w wodzie lub mleczku.

Kasiula smoka mu nie dam bo wywoluje u niego ataki wscieklosci :p jakos to przezyjemy :)

Hmm trzeba byłoby okna umyć:p W Bożenarodzenie jakos odpusciłam sobie sprzatanie bo wiadomo dzidzia mała, ale teraz już nie jest taka mała :pMuszę sie w końcu zabrać.........

Ogladałam właśnie na TVn w Dzien Dobry TVN o czworaczkach co w styczniu sie urodziły :) jakie to szczeście :) i jak sie cieszyli ze jedno dziecko mieli w domu bo reszta jesszcze za mała była :) nie dziwie sie ... :) poczwórne szczeście :) yh... zazdroszcze i współczuje :) ....

Ogladałam właśnie na TVn w Dzien Dobry TVN o czworaczkach co w styczniu sie urodziły :) jakie to szczeście :) i jak sie cieszyli ze jedno dziecko mieli w domu bo reszta jesszcze za mała była :) nie dziwie sie ... :) poczwórne szczeście :) yh... zazdroszcze i współczuje :) ....
Też oglądałam, maja szansę stopniowo się przygotować na całą czwórkę :) w następnym odcinku już będzie dwojka. Ciekawi mnie jedno bo oni mowią o tym karmieniu co 3 godz butelka wy tez tak macie regularnie? w nocy też, ja daję cyca jak mały chce i to od niego zależy jaką sobie zrobi przerwę. Wiadomo w dzien tak ok. 3 godz ale w nocy to raz 3 raz 4 a na samym poczatku nawet bylo raz co 5.

reklama
w dzien samo wychodzi co 2.5-3h a w nocy ciesze sie ze ma wieksze przerwy i karmie na "zawołanie" w nocy ... jak idzie spac o 20 to jeszxcze przez sen karmie okolo 23 i poznej wstaje okolo 3 i pozniej 6 .... czasem przesuwa sie jemu te godziny ale mniejw iecej tak to wyglada ...
a ja wam powiem ze chyba jednak zmiana czasu zle dziala na Pawła ... yh ... niech sie znow przestawi ;P

Do góry