reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej dziewczyny. Dawno mnie nie bylo. Jednak zawsze czytam co tam u was. Gratuluje zabka Amelki. Nasza Kianka siedzi samodzielnie od kilku tygodni. jednak zabkow nie ma.
Co do zlych diagnoz to i ja mialam isc na lyzeczkowanie, bo w 9 tygodniu nie stwierdzono bicia serca. Jednak sie nie dalam i Kianka jest z nami. Za 4 dni skonczy 5 miesiecy!!!
Niestety kazali dokarmiac, bo byla ponizej wszelkich siatek centylowych i odkad w 4 miesiacu dostala butle to niestety kompletnie odstawila sie od piersi (nawet przez sen nie chce ciagnac). proby wprowadzania czegolowiek innego niz mleko modyfikowane, odciagniete mleko z piersi czy kleik ryzowy koncza sie obfitymi wymiotami, wiec mysle, ze kazde dziecko wie kiedy jest gotowe na nowosci.
Moja siostra tez sie martwi, bo stwierdzono ciaze - listopadowka 2010, a na usg nie znaleziono nic w macicy... wiec albo ciaza pozamaciczna albo lekarz do d... Trzymajcie wiec kciuki, by tak jak w moim przypadku byl to po prostu blad lekarza.

reklama
:szok: tacyludzie nie powinni mieć dzieci
jja mam pomalowane ściany. Pytam Kuby co to a on "jakieś czerwone literki" :-) "a kto to zrobił?" "babcia" :-):-):-) no i mam "jakieś czerwone literki" :-)a co tam... bywa...:-)

Heheeh. Moja Julia (miała 3-4 lata) raz zniknęła w łazience...niby tylko siusiu...wchodzę po chwili, patrzę a tam pralka i wanna wymazane RÓŻOWYM lakierem do paznokci :O
Kilolek a Babcie ochrzań - zeby tak Ci remont robic hahahahha.
A jak Twoi rodzice i jazda samochodem?

yh ... jakos głowa mnie boli ide zaraz spac ...
siostra urodzila 3520 i to jej pierwsza fotka ... <sorki ze tak sie chwale ale nacieszyc sie nie moge :)>

przedstawiam wam moja pierwsza siostrzenice :) NATALIE :)
Zobacz załącznik 227078

Słodziaczek :)

Dziewczyna z ktora urodzilam, wlasnie wstawila zdjecie na nk... małej w chodziku!! A ona dopiero 4 miesiace i nawet nie siedzi, jak mi wczoraj pisala :O

:-D
Dziewczyna z ktora urodzilam, wlasnie wstawila zdjecie na nk... małej w chodziku!! A ona dopiero 4 miesiace i nawet nie siedzi, jak mi wczoraj pisala :O
RATUNKU!!!!!!! to juz chyba lekka przesada
dziunka a ty znowu kropek jesteś?
....MOJA SIOSTRA URODZILA :) wiem tyle ze dopiero jak podlaczyli kroplowke miala mega silne bole ze myslala ze umierac bedzie i meka skonczyla sie przed 17 :) i jak na 42tc to malutka 3500g ... :) super ze juz po !! :)
Gratulacje dla CIOCI i mamusi, a jak będzie się nazywał?
...jja mam pomalowane ściany. Pytam Kuby co to a on "jakieś czerwone literki" :-) "a kto to zrobił?" "babcia" :-):-):-) no i mam "jakieś czerwone literki" :-)a co tam... bywa...:-)
kilolek i ty tak spokojnie o tym piszesz??? ja to bym zrobiła zadymę, a dzisiaj babcia latałaby z pędzlem i farbą i tłumaczyła dziecko że bez wiedzy mamy to można za przeproszeniem tylko w pampersa narobić :no::no::no: widzisz ja sie zdenerwowalam a Ty? oaza spokoju :dry::cool2::-D

No mirian już dawno Cię u nas nie był, najważniejsze że twoje dzieciątko już teraz dobrze przybiera, no i gratuluje siedzenia samodzielnego :happy2:

Ja wczoraj wchodzę na czata cała heppy że se w końcu pogadam i nagadam na tych gamoni co mi kabel ukradli i pierwsze podejscie o 20.... mały się przebudził i w ryk chyba mu się coś przyśniło, drugie podejscie 21..... prawie już wchodzę a tu telefon... moj brat wpadl na kolacje bo mial mi pampersy podrzucic..zooon i jeszcze wszedl se na godzine na kompa :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, prawie wybucham godzina 22 z minutami... wchodze na czata cala heppi i co... nikogo nie ma :baffled::baffled::baffled:to sie podlamalam psychicznie i poszlam spac :-p

Taaa na chacie wieje pustkami ostatnio haha.

A jestem kropek i juz zostane, bo logowanie przez facebook dziala ale nie zapamietuje loginu i musze sie za kazdym razem logowac a to dosc dlugo trwa i jest meczace :/

może tylko zrobiła fotkę jak przymierzała chodzik , bo inaczej to sobie tego nie wyobrażam :szok: chociaż niektóre to by chciały żeby te maluszki już chodziły i żeby to jej okazało się lepsze od innych ,a tu na wszystko potrzeba czasu :tak:

dziewczyny jak czytam o tych lekarzach to mam wrażenie że normalnie jakieś 80% to jakieś konowały które nie znają się na zawodzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: , ja pamiętam jak pierwszy raz zawitałam u lekarza z problemem że ponad rok się staramy o dzidzie i nic i on kazał nam badania porobić , a potem powiedział żebyśmy rzucili palenie i tyle :szok::szok: a jak poszłam do innego lekarza to się mną naprawdę zajął i dzięki niemu dzisiaj mam swoje maleństwo :-D , koleżance lekarka na usg powiedziała że będą bliźnięta , a jak poszła do innego lekarza to powiedział że jest tylko jedno a drugie to jakiś guzek a nie dziecko :szok: , a szwagierce lekarz obliczył termin porodu i poszła do szpitala na wywołanie no że niby już przeterminowana jest a się okazało że ona ma jeszcze jakiś tydzień do terminu :szok::szok:

Heheh, ja jak rzuciłam palenie to miesiąc pozniej w ciaze zaszlam hahahah.

A tak na powaznie to co lekarz to inna diagnoza wrrr.

Och wściekła dziś strasznie jestem!!!

Po pierwsze kręci mi się na okres, który zresztą powinnam dostać dwa dni temu. A co za tym idzie wyżywam się: sprzątam jak oszalała, dom wylizany, obiad zrobiony, deser również i się właśnie zastanawiam jakie by tu ciacho upiec...:sorry2: Brzuchol pobolewa a ja nerwowa cała chodzę.

Po drugie ojciec wraca w niedzielę więc zaczniemy malować dopiero w poniedziałek, więc pewnie wprowadzimy się dopiero pod koniec przyszłego tygodnia :wściekła/y:

Po trzecie mój A pojechał pomóc bratu w czymś tam, naszym autem i przyczepką już o 8 rano (zabrał też Julię aby u kuzynki się pobawiła) i to miało zająć mu godzinkę. A mamy na zegarze prawie 13 a go nie ma :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mógł przynajmniej nie ściemniać rano i powiedzieć że jedzie na cały dzień to też bym się zabrała. A teraz siedzę jak taki dupek w domu i ruszyć się nie mogę bez auta, bo na spacer też nie bardzo bo leje jak z cebra aż folia na wózek nie dałaby rady :cool: Już ochrzaniłam go telefonicznie, a co!

A moja biedulka Joasia chyba wyczuwa że z mamą dziś żartów nie ma i śpi kochanie moje - najpierw od 9.30 do 11.30 i o 12 znów zasnęła i śpi nadal. Kochane moje złotko :-) pewnie nocke odsypia...

reklama
no mój D też mi dzisiaj cały dzień rozwalił :wściekła/y: zapomniał mi wczoraj powiedzieć że idzie dzisiaj do pracy , no i musiałam wszystkie plany pozmieniać :wściekła/y:
widzisz jakie masz kochane dzieciątko :-) czuje że mamusia ma zły dzień i postanowiła jej nie denerwować ;-)

Do góry