reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

U nas moze nie piździawa bo w ciagu dnia nawet nawet - jak na taką pore roku, no ale oczywiście chłodno tzn w ciągu dnia ok 4stC a wieczorem i rano ok 0 ale nie to jest istotą mojej wypowiedzi..
Wiecie co - wczoraj to mi ręce opadły....
Przeniosłam sie na góre do gościnnego z powodu tego przeziebienia no i w pewnym momencie jakos tak chłodno mi sie zrobiło - myśle - hmmm pewnie zaraz zacznie sie grzac... Ustalilam z Ł ze za ok 45min kąpiemy i nastawiłam piec odrazu zeby nie czekac... Mysle, spoko - 30-45 min i bedzie OK
Minał wyznaczony czas - a mi dalej zimno.... łapie za kaloryfery - a te LODOWATE :szok: a na piecu świeci sie lampka ze piec zablokowany. No to spróbowałam recznie bez timera - tez nie działa... Nie możlliwe zeby juz sie skonczył olej bo tankowaliśmy cały zbiornik przed Bożym Narodzeniem. :confused2:
Ł poszedł sprawdzic, wział kluczyk do kłódki ( kłódka na zbiornik!) ale juz nie było czego otwierac tzn kłódka wyparowała, uchwyt do niej przeciety a w zbiorniku oleju brak!!!!!!!!!!!!!!!!
BRAK MI SŁÓW!!!! Zapierniczyli nam olej!!!!!!
Teraz z rana na gwałt musimy zamawiac że nei wspomne ze sporo tego było sporo kosztowało no i wogóle...
Przenieslismy sie z małą do living roomu bo tam przynajmniej kominek ale w reszcie domu teraz ok 13st C mamy - dokladnie nie wiem bo jeszcze nie sprawdzałam...
Mówie wam, ludzie wsytdu nei mają :no::no::no::no::no:

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie skomentuje:crazy:

pierwszy raz słysze o takich przesądach o tym lusterku i kompieli w neidziele? niby dlaczego nie moze sie dziecko przegladac ? przeciez dzieci to uwielbiaja ja z Amelką przeglądamy się w lusterku przy każdym spacerku po mieszkaniu mała uwielbia lusterko:-D a kompiel w neidziele :eek: ja nei wyobrazam sobie dnia bez kompieli swojej a Amelki to wogóle tym bardziej że młoda uwielbia się puskać :-)
powiem wam że u mnei w rodzinie ciotki babki itd wierza w różnego typu przesądy, ostatnio jak bylismy w pl w odwiedziny przyszła ciotka "czarownica" zostawiłam ją na chwile w pokoiku z małą ja wchodze a ona liże czoło mojemu dziecku:szok: myslałam że na zawał padne..:wściekła/y: to obrzydliwe przeciez tyle zarazków na to moje maleństwo przerzuciła blee :no: zrobiłam awanture :wściekła/y: i przestała mi wspominać o jakich kolwiek czarach ... od tamtej pory nie zostawiam małej z zadna ciotka sam na sam ...

:szok::szok::szok::szok: zabilabym za to lizanie chyba:szok::szok::szok:

mary_mary nad Amelką wosk próbowali ale kategorycznie zabronilismy z Piotrkiem... a to zlizywanie czoła i plucie po kątach to że niby mała moja sie czegos wystraszyła i żeby jej przeszło :eek: daj spokuj ja nie wiem jak można bawić się w taki coś to jakaś żenada :crazy:
powiem wam że we wróżki też nie wierze, ostatnio moja bratowa oznajmiła że mój brat da jej na wróżke bo oan jest ciekawa co ją czeka w przyszłości.. ale najlepsze jest to że powiedziała mu że jak wróżka powie jej że jej mąż czy tam narzeczony (bo młżenstwem nie są) będzie ją bił lub coś w tym stylu to ona go zostawi ... czujecie? mi rece opadły :szok:

ech mi tez opadly:szok:

Tez ogladalam to na TVN i jestem ciekawa czy wszyscy księża są do tego przekonani tak jak ten w telewizji, bo jeszcze tak na "żywo" sie z tym nie spodkalam

Bo natalunia jest tego wyznania :happy:

A ja sie juz spotkalam z dwoma takimi przypadkami i w kazdym wypadku bylo dwoch mezczyzn. Mysle ze to tak samo jak ze swiadkami do slubu - teraz A brat z dziewczyna hajtaja sie w sierpniu i swiadkami beda bracia obojga.

Ale sie rozpisalyscie:szok:

reklama
Spoznione ale szczere,,,, Wszystkiego naj dla Corci. No i jaka laska teraz w kolczykach :-D:-)

Przebijaja wczesniej bo coreczka znojomej tez w 3 miesiacu przebila coreczce a mieszkaja w PL. Ja sama jak mialam przebite gdy mialam 4 miesiace i z tego co opowiada moja mama to nie bylo zadnych problemow, ucha sobie nie urwalam :-D

No popatrz, u nas tak na pomorzu nie ma-przynajmniej w okolicy. Kosmetyczka powiedziala ze one nie moga szybciej przekluc niz przed 6 miesiem. Chyba ze jakis lekarz.

Aga mi jak zgodzili sie w wieku 18 lat przekluc, to zaraz potem w jednym uchu mialam samorobne 5 dziurek, w drugim trzy :-D w nosie jedna - tez sama sobie zrobilam (ale glupia bylam :-D) i w jezyku - ale tu juz pojechalam sobie przekluc do salonu ;-)
Mi nic nie mowili ale jak zobaczyli jezyk to stwierdzili ze mi odpadnie - i to tyle :)

klaudzia no to jestes kolejną o której taj słysząłm że sie sprawdza...
ale ja jakoś nie moge uwierzyć ze jakas obca baba może mi pwoiedziec co bedzie w przyszłości :eek: kurcze dlaczego akurat ona? co ma jakiś dar specjalny ... ehh nie wierze w takie rzeczy jakoś :eek:

:-):-):-)Igorek dziś ma 4 miesiące:-):-):-)​

Jak ten czas leci :szok::szok::szok: WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA IGORKA :-D:-D:-D:-D

:-DNo to ładnie dziunka z tymi kolczykami masz ;)
Ja też sobie chciałam kiedyś w nosie przebic i do połowy igłe wsadziłam i dalej sie bałam:-).
Miałam moze 16 lat jak uszy przebiłam ,a i tak nie nosze klczyków.W języku miałam ale paprało mi się :sorry2: a od 2 lat mam w brwi i już nie zamierzam dalej wymyslać :tak:

Mi z jezykiem nic sie nie dzialo, kolczyk przezyl nawet porod Julki - gdzie musialam go na 8 godz wyjac, ale niestetynie przetrwal usuniecia migdalow w zeszlym roku :-:)-:)-:)-( przez dwa tyg dziurka kompletnie mi zarosla :-:)-:)-:)-(

No tak jest z tym jezykiem ze podobno juz po dobie zarasta chociaz ja sobie wsadziłam 'sztange' i nie zarosła po tygodniu. To miałaś dobrze mi to ropa leciała takie gluty :confused2:feeeeeeeeeee:zawstydzona/y: i mam obrzydły slad po kolczyku :-(
Nigdy więcej takich numerów :no:

reklama
Igorku wszystkiego naj naj najlepszego :-):-)

Framama zgadzam się z Tobą pewne tematy poruszane na ddtvn są beznadziejne, a najgorsze w tym jest to że biorą do programu sławnych ludzi a nie normalnych przeciętnych ludzi ... a co do Hakiela to :sorry: Kasia robi kariere a on zrezygnował paranoja ale nie nasz cyrk nie nasze małpy... moim zdaniem wszystko da sie pogodzić, ja np. idę do szkoły i na jezyk i mój mąż wcale nie rzuci pracy z tego powodu, dalej bede sie zajmowała domem mąż swoja praca tylko że podzielimy się jakoś tymi obowiązkami.. wszytsko da się pogodzic ;-)

Amelka śpi, pogoda dzisiaj paskudna .. nawet na spacer nie pojdziemy bo nam głowy pourywa :eek: w tv nic nie ma także u nas nudy ...

Do góry