reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ja też nie wierzę w przesądy. Słyszałam o nich baardzo dużo, bo moja mama i babcia non stop wbijają do głowy przesądy, np.
Nie można dziecku lusterka pokazywać dopóki nie ma zębów :)confused::confused:)
Nie można myć dziecka w niedzielę (nie mam pojęcia dlaczego, a i tak kąpię)

No, takie głupoty, że szok! A co do chrzestnej w ciąży: olejcie to. Wybór chrzestnych to najważniejsza rzecz pod słońcem. Sami wiecie, kto najlepiej nadaje się do tej roli bez względu na to czy ejst w ciąży czy nie.

pierwszy raz słysze o takich przesądach o tym lusterku i kompieli w neidziele? niby dlaczego nie moze sie dziecko przegladac ? przeciez dzieci to uwielbiaja ja z Amelką przeglądamy się w lusterku przy każdym spacerku po mieszkaniu mała uwielbia lusterko:-D a kompiel w neidziele :eek: ja nei wyobrazam sobie dnia bez kompieli swojej a Amelki to wogóle tym bardziej że młoda uwielbia się puskać :-)
powiem wam że u mnei w rodzinie ciotki babki itd wierza w różnego typu przesądy, ostatnio jak bylismy w pl w odwiedziny przyszła ciotka "czarownica" zostawiłam ją na chwile w pokoiku z małą ja wchodze a ona liże czoło mojemu dziecku:szok: myslałam że na zawał padne..:wściekła/y: to obrzydliwe przeciez tyle zarazków na to moje maleństwo przerzuciła blee :no: zrobiłam awanture :wściekła/y: i przestała mi wspominać o jakich kolwiek czarach ... od tamtej pory nie zostawiam małej z zadna ciotka sam na sam ...

reklama
Ahhhhh, szkoda gadać klaudzia mówie ci...:confused2:

FAKTYCZNIE, aż wstyd przyznać - zapomniałam o Anji... :zawstydzona/y::-p

Teraz wywiesilabym sobie kartke przy klodce ze masz male dziecko ktore musialo marznac przez to ze ukradli olej i ze powinni sie wstydzic! :wściekła/y:

No ale niestety olej taki jest bardzo cenny, mozna go wlac do samochodu z dieslem i normalnie bedzie jezdzil... wiem bo moj tata przylapal swoich pracownikow na budowie gdy kradli olej od zleceniodawcy :angry::szok::angry::szok: uzywali go wlasnie do samochodu

...
powiem wam że u mnei w rodzinie ciotki babki itd wierza w różnego typu przesądy, ostatnio jak bylismy w pl w odwiedziny przyszła ciotka "czarownica" zostawiłam ją na chwile w pokoiku z małą ja wchodze a ona liże czoło mojemu dziecku:szok: myslałam że na zawał padne..:wściekła/y: to obrzydliwe przeciez tyle zarazków na to moje maleństwo przerzuciła blee :no: zrobiłam awanture :wściekła/y: i przestała mi wspominać o jakich kolwiek czarach ... od tamtej pory nie zostawiam małej z zadna ciotka sam na sam ...
JJJEEEEEZUUUUUU!!! :szok::szok::szok::szok::eek::eek::eek::eek: A TO CO MIALO NA CELU...?
Nad moim Ł jajko przelewali... :eek::-D

klaudzia świetny ten wóz :-) i te ich kolorki :-Dcud, miód :-)

natalunia powiem ci jak swojego czasu przyjezdzałam tu na wakacje w maju i w wolnym czasie to tez tak o neij myślałam, teraz już przyzwyczajenie robi swoje.. ale jak jedziemy do pl do naszej małej zdunskiej woli to zdanie o nl że jest bajką powraca :-D no i mam o tyle dobrze ze mieszkam w Hadze nad samym morzem :-)
zapraszam do nas jak będziesz sie wybierała raz jeszcze ...

klaudzia świetny ten wóz :-) i te ich kolorki :-Dcud, miód :-)

natalunia powiem ci jak swojego czasu przyjezdzałam tu na wakacje w maju i w wolnym czasie to tez tak o neij myślałam, teraz już przyzwyczajenie robi swoje.. ale jak jedziemy do pl do naszej małej zdunskiej woli to zdanie o nl że jest bajką powraca :-D no i mam o tyle dobrze ze mieszkam w Hadze nad samym morzem :-)
zapraszam do nas jak będziesz sie wybierała raz jeszcze ...
Byliśmy w Hadze na plaży :-p Straszne były korki, zaparkowaliśmy gdzieś w centrum i spacerkiem na plażę, a tam, zamiast do morza, poszliśmy na zimną kawke, bo nie było gdzie ręcznika rozłożyć ;-) Dziękuję za zaproszenie :tak: Planujemy za rok, bo w tym roku do Czech jedziemy w interesach, podpisywac kontrakty i przy okazji pochodzić po górach. Ale za rok, kto wie ;-)

A co do czarów, to moja babka od strony mamy czaruje i naprawde krzywdę ludziom robi. kiedyś jej powiedziałam, że jak rzuci cokolwiek na moją rodzinę, to obróci się to wszystko przeciwko niej (sama mi mówiła, że takie "coś" mówi się o zachodzie slońca) i powiedziałam to i raptem zachorowała... A ja mam spokój i naprawdę moje wieczne rozdrażneinie i doły minęły jak ręką odjął (moja mama zawsze chciała, żebym miała męża prawosławnego, a ja zakochalam się w moim Ł i byliśmy razem mimo wszystko, a one kombinowały...). Masakra. Lizanie w czoło - o tym nie słyszałam...

Ostatnia edycja:
mary_mary nad Amelką wosk próbowali ale kategorycznie zabronilismy z Piotrkiem... a to zlizywanie czoła i plucie po kątach to że niby mała moja sie czegos wystraszyła i żeby jej przeszło :eek: daj spokuj ja nie wiem jak można bawić się w taki coś to jakaś żenada :crazy:
powiem wam że we wróżki też nie wierze, ostatnio moja bratowa oznajmiła że mój brat da jej na wróżke bo oan jest ciekawa co ją czeka w przyszłości.. ale najlepsze jest to że powiedziała mu że jak wróżka powie jej że jej mąż czy tam narzeczony (bo młżenstwem nie są) będzie ją bił lub coś w tym stylu to ona go zostawi ... czujecie? mi rece opadły :szok:

mary_mary nad Amelką wosk próbowali ale kategorycznie zabronilismy z Piotrkiem... a to zlizywanie czoła i plucie po kątach to że niby mała moja sie czegos wystraszyła i żeby jej przeszło :eek: daj spokuj ja nie wiem jak można bawić się w taki coś to jakaś żenada :crazy:
powiem wam że we wróżki też nie wierze, ostatnio moja bratowa oznajmiła że mój brat da jej na wróżke bo oan jest ciekawa co ją czeka w przyszłości.. ale najlepsze jest to że powiedziała mu że jak wróżka powie jej że jej mąż czy tam narzeczony (bo młżenstwem nie są) będzie ją bił lub coś w tym stylu to ona go zostawi ... czujecie? mi rece opadły :szok:

:-D:-D:-D:-D dobre co do kuzynki....

Jezeli chodzi o wrozke to ja kiedys dla zartow jedna odwiedzilam... dziewczyny bylam przerazona co ta kobieta o mnie wiedziala :szok: wyczytujac mi tylko z reki... i to nie byly przypadki czy przypuszczenia :szok: wywrozyla mi kilka rzeczy i jak narazie wszystko sie potwierdza... takze nie wiem co myslec o tym wszystkim :confused2::confused2::confused2:

w zabobony itp nie wierze....

klaudzia no to jestes kolejną o której taj słysząłm że sie sprawdza...
ale ja jakoś nie moge uwierzyć ze jakas obca baba może mi pwoiedziec co bedzie w przyszłości :eek: kurcze dlaczego akurat ona? co ma jakiś dar specjalny ... ehh nie wierze w takie rzeczy jakoś :eek:

reklama
u nas jak się nie mylę child benefit wpłynął 2 lutego:tak:
ale jak będziesz czekać to tak czy tak zwrot dostaniesz..
my cały czas czekamy na JB dla D... i czekamy i nie wiem kiedy się doczekamy..
ale mimo tego samopoczucie super..
haha
Mała ma dziś 3 msc no i byliśmy wczraj u lekarza i wszystko ok (kontrolnie)
i przebiliśmy jej uszy,... jest super...:-D

Spoznione ale szczere,,,, Wszystkiego naj dla Corci. No i jaka laska teraz w kolczykach :-D:-)

100 latek dla córci :))
a jesli chodzi o uszka, to jak to zniosla? nie plakala ? tez chcialabym mojej kolczyki zalozyc ale moj K twierdzi ze jest za mała i będzie ciągnęła za uszy i jeszcze sobie przerwie :/ ale ja myślę ze wkrętami to sobie nie przerwie przecież. Będę musiała ponegocjowac o te dziurki w uszkach hehe ;)

W sumie to jeszcze sie nie dowiadywalam gdzie mozna to zrobić, planowalam dziurkowanie tak ok 5-6 m-ca. A we Wro chyba robią gdzieś wcześniej, bo znajomego córcia w wieku 4 miesiecy już była zakolczykowana :-D

Przebijaja wczesniej bo coreczka znojomej tez w 3 miesiacu przebila coreczce a mieszkaja w PL. Ja sama jak mialam przebite gdy mialam 4 miesiace i z tego co opowiada moja mama to nie bylo zadnych problemow, ucha sobie nie urwalam :-D

Do góry