reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ja tez mam w planach przebicie uszek mojego skarba. Czekam az zrobi sie cieplej i ruszamy do kosmetyczki ;-)

reklama
a wracając do wyboru rodziców chrzestnych bo w tym tygodniu dowiedziałam się , że rodzicami nie muszą być kobieta i mężczyzna , mogą być dwie kobiety , albo opcjonalnie mężczyźni. Eh człowiek to się uczy całe życie :zawstydzona/y::-)

u nas chrzest 6 marca. i nocki coraz lepsze bo Frania ładnie śpi. tylko u mnie jakiś dziś spadek formy. doła mam. :-(

natalunia no to zapraszam za rok :-)
a dlaczego chciały żebys miała meza prawosławnego?

u mnie z początku też wszyscy byli przeciwko mojemu P. ale my i tak na przekór wszystkim byliśmy razem i powiem że to że inni byli przeciwko nas bardziej do siebie zbliżało tak teraz jestesmy juz 6 lat :-) i szczesliwi bezustannie :-D a rodzina odposciła i wrecz pokochała Piotrka aż czasami zazdrosna jestm :-p żartuje ;-)

a wracając do wyboru rodziców chrzestnych bo w tym tygodniu dowiedziałam się , że rodzicami nie muszą być kobieta i mężczyzna , mogą być dwie kobiety , albo opcjonalnie mężczyźni. Eh człowiek to się uczy całe życie :zawstydzona/y::-)

u nas chrzest 6 marca. i nocki coraz lepsze bo Frania ładnie śpi. tylko u mnie jakiś dziś spadek formy. doła mam. :-(

pewnie z DDTvn? dla mnei to było szokiem bo pierwszy raz to słyszłąm .. no rzeczywiscie ile to czowiek rzcezy nowych sie uczy :-)

spadam bo mała sie budzi :-) miłego dnia
wpadne pozniej

a wracając do wyboru rodziców chrzestnych bo w tym tygodniu dowiedziałam się , że rodzicami nie muszą być kobieta i mężczyzna , mogą być dwie kobiety , albo opcjonalnie mężczyźni. Eh człowiek to się uczy całe życie :zawstydzona/y::-)...
Tez ogladalam to na TVN i jestem ciekawa czy wszyscy księża są do tego przekonani tak jak ten w telewizji, bo jeszcze tak na "żywo" sie z tym nie spodkalam

natalunia no to zapraszam za rok :-)
a dlaczego chciały żebys miała meza prawosławnego?
Bo natalunia jest tego wyznania :happy:

no tak z DDTvn. dziwne prawda.
zresztą tak ostanio stwierdziałam , że to DDTvn jest beznadziejne. straszne głupoty mówią. np niejaki pan Hakiel stwierdził, ze mija się z celem posiadanie dziecka i praca po 10 godzin dziennie. :no: przecież 3/4 osób w tym kraju tak ma. i jakoś sobie z tym radzą. i dzieciaki też są szczęsliwe. następnie pani malinowska - modelka- stwierdza, że woli zostać w domu z dzieckiem niż pracować. bo przecież ją tyle ominie , pierwsze słowo Fryderyka itp. no pewnie ja też bym chciała. ale zyć trzeba z czegoś.
jak chcą rozmawiać o tym czy mozna pogodzić pracę zawodową z wychowaniem dziecka. to niech zaproszą zwyczajnych rodziców. którym jednak się udaje.
katastrofa no ,ale co innego oglądać?

etna 36 u mnie to byłby napewno problem , bo tu ksiądz ma zawsze problem. Jednak nie wiem w 100% bo wprost nie zapytałam. u mnie rodzicami chrzestnymi będą mój brat rodzony i siostra cioteczna.

a wracając do wyboru rodziców chrzestnych bo w tym tygodniu dowiedziałam się , że rodzicami nie muszą być kobieta i mężczyzna , mogą być dwie kobiety , albo opcjonalnie mężczyźni. Eh człowiek to się uczy całe życie :zawstydzona/y::-).
w PL to chyba mało gdzie to jest praktykowane poza tym mało ludzi o tym wie , w Norwegii w moim kościele widziałam już mnóstwo takich chrztów gdzie były dwie chrzestne :tak: , no chyba że polacy chrzcili to był ojciec i matka chrzestna ;-)

wlasnie na tvn ogladalam reportaz o chorym Wiktorku i jego mamie i rodzince i powiem wam ze az mi lezki polecialy. Ile my mamy szczescia, ze mamy zdrowe dzieci, to naprawde cud. Biedna ta mama, kazdy chce widziec postepy swojego dziecka, a on jest taki bezbronny, ale mozna z niej brac przyklad.

reklama
Do góry