reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

U nas moze nie piździawa bo w ciagu dnia nawet nawet - jak na taką pore roku, no ale oczywiście chłodno tzn w ciągu dnia ok 4stC a wieczorem i rano ok 0 ale nie to jest istotą mojej wypowiedzi..
Wiecie co - wczoraj to mi ręce opadły....
Przeniosłam sie na góre do gościnnego z powodu tego przeziebienia no i w pewnym momencie jakos tak chłodno mi sie zrobiło - myśle - hmmm pewnie zaraz zacznie sie grzac... Ustalilam z Ł ze za ok 45min kąpiemy i nastawiłam piec odrazu zeby nie czekac... Mysle, spoko - 30-45 min i bedzie OK
Minał wyznaczony czas - a mi dalej zimno.... łapie za kaloryfery - a te LODOWATE :szok: a na piecu świeci sie lampka ze piec zablokowany. No to spróbowałam recznie bez timera - tez nie działa... Nie możlliwe zeby juz sie skonczył olej bo tankowaliśmy cały zbiornik przed Bożym Narodzeniem. :confused2:
Ł poszedł sprawdzic, wział kluczyk do kłódki ( kłódka na zbiornik!) ale juz nie było czego otwierac tzn kłódka wyparowała, uchwyt do niej przeciety a w zbiorniku oleju brak!!!!!!!!!!!!!!!!
BRAK MI SŁÓW!!!! Zapierniczyli nam olej!!!!!!
Teraz z rana na gwałt musimy zamawiac że nei wspomne ze sporo tego było sporo kosztowało no i wogóle...
Przenieslismy sie z małą do living roomu bo tam przynajmniej kominek ale w reszcie domu teraz ok 13st C mamy - dokladnie nie wiem bo jeszcze nie sprawdzałam...
Mówie wam, ludzie wsytdu nei mają :no::no::no::no::no:

:szok:
daj spokuj, to naprawde świnią trzeba być ... w głowie sie nie mieści jak tak można ... współczuje ....
i dobrze ze ten kominek was uratował bo z maleństwem w tej pizgawicy to nie bardzo... napewno był to ktoś niezrównowarzony psychicznie bo normalni ludzie to chyba tak nie robią :oo2: masakra ...:errr:

reklama
:szok:
daj spokuj, to naprawde świnią trzeba być ... w głowie sie nie mieści jak tak można ... współczuje ....
i dobrze ze ten kominek was uratował bo z maleństwem w tej pizgawicy to nie bardzo... napewno był to ktoś niezrównowarzony psychicznie bo normalni ludzie to chyba tak nie robią :oo2: masakra ...:errr:
Zanim sie tu wprowadzilismy to wlascicielka wspominala ze jej tez ukradli jak juz dla nas zatankowala i wtedy pojawila sie kłódka.... ale jak widac i to mało... :growl::growl::growl:

...
a nie pamietam czy pytałam ale spytam raz jeszcze, jest tu jakas listopadówka z NL? :-)

Z tego co kojarze to z NL akurat nie - no chyba że jest jakaś nieaktywna ;-)
Mamy dziewczyny z Ie, Uk, Norwegii no i PL rzecz jasna :happy: Była chyb ajedna czy dwie z Niemiec ale to juz daaawnooo temu
Wiec cos czuję ze jestes pierwsza w swojej grupie ;-)

mary_mary no to pewnie to ten sam ukradł, trzeba go wyczaić może małą kamerke zmontujcie skoro sie to powtarza a nawet kłódka nie jest przeszkoda dla tego kogoś, może się okaze ze to wasz dobry sąsiad :eek:

no szkoda że nie ma nikogo z NL, udzielam się też na innym forum od początku ciąży i przez taki długi czas tam tez nikogo z nl nie było:eek:

właśnie czytałam sobie o przesądach ... bo moja teściowa wymyśliła że kobieta w ciąży nie może być chrzestną, a my właśnie wybraliśmy na chrzestną siostre męża a ona akurat jest w ciąży jak o niej myśleliśmy to nie wiedzieliśmy że zostanie mamusią a tu o taka niespodzianka, ale ja nie wierze w przesądy i inne zabobony i zamirzamy ją spytac czy nie zostałaby matką chrzestną Amelki, no chyba że ona nam odmówi .. się tak zastanawiam... :confused:

Ostatnia edycja:
...

właśnie czytałam sobie o przesądach ... bo moja teściowa wymyśliła że kobieta w ciąży nie może być chrzestną, a my właśnie wybraliśmy na chrzestną siostre męża a ona akurat jest w ciąży jak o niej myśleliśmy to nie wiedzieliśmy że zostanie mamusią a tu o taka niespodzianka, ale ja nie wierze w przesądy i inne zabobony i zamirzamy ją spytac czy nie zostałaby matką chrzestną Amelki, no chyba że ona nam odmówi .. się tak zastanawiam... :confused:

Mielismy identyczny problem a moje nastawienie jest takie jak i twoje :sorry:
"Wytłumaczyłam" tesciowej ze nie chcialabym aby ktos mial póxniej do mnie jakieś pretensje ale nie wyobrażam sobie ze kto inny mógł by byc matka chrzestną niż "moja" Madzia....
Kasiula miała podobną sytuację...
Jesli dla ciebie i twojego męza/partnera to nie ma znaczenia a i mamie chrzestnej to nie przeszkadza to nie widze najmniejszego powodu zeby ta osoba byla mamą chrzestną... :sorry:

Ostatnia edycja:
no nam to nie przeszkadza bo my nie wierzymy w takie durnoty... a szwagierce nie bedzie przeszkadzalo to nie wiem bo jej jeszcze nie spytalismy ale sądzę że nie bo ona nie nalezy do osób tego typu co wierzą w jakieś czary-mary i inne zabobony :-D a teściowa to starsza osoba i pewnie kolezanki jej naopowiaqdały i kobita ide przejeła ale myślę że zmieni zdanie bo chciałaby żebyśmy się pogodzili ze szwagierka bo tak ogólnie to ja się z nią nie odzywam juz rok czasu ale to dłuższa historia... natomiast zgadzam się zeby została chrzestną Amelki bo to najbliższa rodzina męża no i trzeba kiedyś zawiesić broń w końcu rodziną jesteśmy jakby nie patrzeć a z mojej strony będzie brat:-)

Ja też nie wierzę w przesądy. Słyszałam o nich baardzo dużo, bo moja mama i babcia non stop wbijają do głowy przesądy, np.
Nie można dziecku lusterka pokazywać dopóki nie ma zębów :)confused::confused:)
Nie można myć dziecka w niedzielę (nie mam pojęcia dlaczego, a i tak kąpię)

No, takie głupoty, że szok! A co do chrzestnej w ciąży: olejcie to. Wybór chrzestnych to najważniejsza rzecz pod słońcem. Sami wiecie, kto najlepiej nadaje się do tej roli bez względu na to czy ejst w ciąży czy nie.

Ja też nie wierzę w przesądy. Słyszałam o nich baardzo dużo, bo moja mama i babcia non stop wbijają do głowy przesądy, np.
Nie można dziecku lusterka pokazywać dopóki nie ma zębów :)confused::confused:)
Nie można myć dziecka w niedzielę (nie mam pojęcia dlaczego, a i tak kąpię)

No, takie głupoty, że szok! A co do chrzestnej w ciąży: olejcie to. Wybór chrzestnych to najważniejsza rzecz pod słońcem. Sami wiecie, kto najlepiej nadaje się do tej roli bez względu na to czy ejst w ciąży czy nie.

OTÓŻ TO! :tak:
Ale z tych twoich przytoczonych to niezły ubaw tu z Ł przed chwila mielismy :szok::-D:-D:-D:-D:-D

reklama
khm khm ja buzza nie posiadam;-) no ale podobac sie podoba:-D no tak, ale moje dziecko z grudnia

dziecko z grudnia ale sama jestes Listopadowka wiec sie nie liczy :-)

klaudzia szukałłam fotek ze spacerku ale nie znalazłam :confused: podaj linka co?

nie chce mi sie szukac wiec tu wkleje mam nadzieje ze dziewczyny mnie nie pogryza hehe
DSC04132.jpgDSC04133.jpg

Mówie wam, ludzie wsytdu nei mają :no::no::no::no::no:
:szok::szok::szok: SKANDAL :angry::angry::angry: Brak slow Mary.... Bardzo mi przykro

a nie pamietam czy pytałam ale spytam raz jeszcze, jest tu jakas listopadówka z NL? :-)

Jest :tak::tak: "Anja" ale niestety ostatnio zadko nas odwiedza :-:)-:)-(

co do BUZZA dziewczeta to jak byscie mi go nie zrazily to i tak uwazam ze jest THE BEST :-D i nic mnie nie przekona do zmiany zdania. Jest super i tyle hehehe
No ale wiadomo kazdy ma swoj gust. Mi tez sie buzz kiedys nie podobal, a teraz zaden inny wozek sie nie liczy:tak:

Do góry