reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Moja malutka się strasznie ślini, a powiedzcie jak często wasze maluchy jedzą, chodzi mi o te karmone tylko piersią bo chyba na butelce to dosyc rzadko? Bo ja juz mam dość....cały czas co 2 godziny nawet w nocy........uuffff

reklama
My juz po kompieli teraz Amelka leży w łóżeczku i rozmawia z kwiatuszkami, pewnie zaraz padnie :-)
Ja sie czuje okropnie, od kąd biore te tabl. anty głowa peka mi w szwach:eek: teraz nie mam możliwości zmiany bo do Polski jedziemy dopiero w kwietniu także muszę sie przemęczyć bo raczej nie mamy w planach drugiego bobaska ;-)

kilolek z tymi facetami tak już jest :-) mój mąż jak usiądzie przy kompie to zapomina o bozym swiecie zadne argumenty do niego nie trafiają ;-)ale jednak komputer to moja własnośc dlatego jak siada to pozwalam mu na tą chwile zapomnienia :-)

Powiedzcie mi czy macie zamiar wybrac sie na basen z maleństwem?? mąż mnei namawia już jakiś czas ale jakoś się boję zabrac takiego smyka :sorry:
ja jak najbardziej tylko mężą nie moge namówić, bo to wstydzioch, rozebrać się nie chce...:baffled: a z dwojgiem to sobie raczej nei dam rady. Kuba chodził na szkólkę odkąd skończył 4 miesiące. Ukończył 2 kursy, a dyplomy ma na ścianie :-)

i macha do monitora :-D
hehehe

dzien dobry :-)

kilolek no to moje gratulacje, ja tez myslałam o jakis specjalnych zajeciach dla takich smykow ale nie wiem gdzie tu u nas jest ... narazie wybierzemy sie na zwykły tylko musimy znalezc taki przystosowany do maluszków :-)
a jak wygladał pierwszy raz kubusia nie przestraszył się??

arwen moja mała się ślini juz długo, teraz na dzien zakładam jej śliniaki bo zaczynało mi już bodziaków brakować ;-)

U nas nocka przespana, standardowo :-) Amelka wczoraj wypiła herbatke o 22 i odrazu zasneła obudziła się pół godzinki temu :-)
za to mamusia cos dzisiaj spac nie mogła, leżałam i rozmyślałam o głupotach nawet sie nie obejzyłam a tu już 3 była :eek: teraz jestem padnieta ale zasnąć i tak nie moge :baffled:
Mam nadzieje że pogoda dzisiaj ładna będzie to do parku skoczymy świerze powietrze dobrze na mnie wpływa :-)
ok lece pobawić się z małą bo sie domaga towarzystwa :-)

czesc dziewczyny.

My dzis dluzej na specerku byli bo tak piekne sloneczko dzis swiecilo i cieplutko.

My tez juz wyciaglismy wkladke bo maly sie nie mieslil teraz wydaje mi sie ze lepiej mu w foteliku niz przedtem.
Wykapany jest i teraz smacznie spi.
Dzis chyba z piec razy musialam go przebierac bo strasznie zaczol sie slinic, a wasze brzdace juz sie slinia. Bo mojemu az taka pianka sie robi, zwlaszcza jak gada i sie smieje.

U nas tez jest slinienie na maksa, jak juz chlustanie zmienilo sie w ulewanie i to nawet nie az tak wielkie to zaczelo sie slinienie :confused2: I tez tak smiesznie ustami "pierdzi" robiac pianke ze sliny :-D

Moja malutka się strasznie ślini, a powiedzcie jak często wasze maluchy jedzą, chodzi mi o te karmone tylko piersią bo chyba na butelce to dosyc rzadko? Bo ja juz mam dość....cały czas co 2 godziny nawet w nocy........uuffff

Moja na piersi w dzien rownie czesto, chyba, ze jestesmy na spacerze lub daleko jedziemy to jak uda jej sie zasnac to bedzie tak dlugo spac az wrocimy do domu. Ostatnio w ten sposob miala w dzien ponad 4-godzinna przerwe w karmieniu.
Za to w nocy ladnie spi i jesli sa to moze gora 2 karmienia.

dzien dobry :-)

kilolek no to moje gratulacje, ja tez myslałam o jakis specjalnych zajeciach dla takich smykow ale nie wiem gdzie tu u nas jest ... narazie wybierzemy sie na zwykły tylko musimy znalezc taki przystosowany do maluszków :-)
a jak wygladał pierwszy raz kubusia nie przestraszył się??

arwen moja mała się ślini juz długo, teraz na dzien zakładam jej śliniaki bo zaczynało mi już bodziaków brakować ;-)

U nas nocka przespana, standardowo :-) Amelka wczoraj wypiła herbatke o 22 i odrazu zasneła obudziła się pół godzinki temu :-)
za to mamusia cos dzisiaj spac nie mogła, leżałam i rozmyślałam o głupotach nawet sie nie obejzyłam a tu już 3 była :eek: teraz jestem padnieta ale zasnąć i tak nie moge :baffled:
Mam nadzieje że pogoda dzisiaj ładna będzie to do parku skoczymy świerze powietrze dobrze na mnie wpływa :-)
ok lece pobawić się z małą bo sie domaga towarzystwa :-)

Dlatego ja aby nie rozmyslac o glupotach wymecze sie tu, na bb, a potem na chacie z dziewczynami, a potem padam jak mucha :-D lub telewizor ;-)

Antek kończy dziś 3 miesiace:-D:-D
Zaraz wybieramy sie na spacerek:tak: dzis 4 stopnie na plusie.Wiosna tuz tuz;-)
Wybieramy sie w sobote na cały dzień do Wiezycy na narty:-D:-D Antek zostanie z moja mama. Juz sie nie moge doczekac. Co roku góry trzeba było zaliczyc. A tak w weekendy na stok do Wiezycy. Wtym roku nie bylismy ani razu:-(
Co prawda mamy obok bloku Łysa Gore z wyciagami i kupe narciarzy , ale dla nas ta górka jest wklesła:tak:

Cześć dziewczyny! ja mojego malucha juz na basen wzięłam i było odlotowo--suuper, bardzo jej się podobało, nie będę jej dawała na zajęcia bo sama jestem instruktorem i co prawda uczę starsze maluszki ale mysle, że takiemu dzidziusiowi to spokojne zapoznanie z wodą, śpiewanie chlapanie polewanie i zabawa zabaweczkami w wodzie to wystarczy. zachęcam ale woda musi mieć kolo 30 stopni i musi byc sprawdzony basen.
Pozdrawiam! jak maz zrzuci zdjecia to wam pokaże.

Wybieramy sie w sobote na cały dzień do Wiezycy na narty:-D:-D Antek zostanie z moja mama. Juz sie nie moge doczekac. Co roku góry trzeba było zaliczyc. A tak w weekendy na stok do Wiezycy. Wtym roku nie bylismy ani razu:-(
Co prawda mamy obok bloku Łysa Gore z wyciagami i kupe narciarzy , ale dla nas ta górka jest wklesła:tak:

My tez sie wybieramy za tydzien, ale chcemy domek wynajac, zebym w razie czego dziecko nakarmic mogla ;-)

reklama

My jeździmy na zmiane z mężem a dzidzia śpi w wózeczku...:-)

Do góry