reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Taka zabiegana przez ostatnie dni byłam że nie zdążyłam wam sie pochwalić że miałam super udany weekend :tak:
W sb pojechaliśmy do athlon na wypad shoppingowy i chociaż całe nasze zakupy to była maskotkowa żyrafka dla małej to i tak było super BO spędziliśmy trochę czasu razem(...) :tak:
A w nd to juz wogóle bajka -Ł wynalazł jakąś miejscówkę.. nie chciał powiedzieć co tylko tam pojechaliśmy... to miejsce okazało sie ślicznym lasem a do tego pogoda cudna była bo słonecznie i yemp tez w miare bo ok 0stC :-) ponad 1,5godz tak spacerowaliśmy. Mała co prawda troche poliki sobie odmroziła chociaż posmarowałam ją oliwką...<a moze to znowu ten trądzik(?)> ale była również zachwycona :tak:
poniżej kilka fotek:

Załączniki

• DSCF5898.jpg
    DSCF5898.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 34
  • DSCF5906.jpg
    DSCF5906.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 38
  • DSCF5926.jpg
    DSCF5926.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 38
  • DSCF5931.jpg
    DSCF5931.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 37
  • DSCF5924.jpg
    DSCF5924.jpg
    66,7 KB · Wyświetleń: 37
Passi :-D

Dokladnie tzn z tym posikaniem i głodem to JOKE, ale trzeba sobie wyszkolić dziecko :-)
Ja sobie wszystko póki co wypracowałam prócz jedzenia.
Chociaz od kiedy wycofałam posiłek o 24 00 to mała je lepiej !!!!
Teraz je 6 razy dziennie , a nie 7.

8 00, 11 00, 14 00, 17 00, 21 00, 4 00

Dokladnie tzn z tym posikaniem i głodem to JOKE, ale trzeba sobie wyszkolić dziecko :-)

To są godziny w których podajesz jej mleko czy godziny kiedy sama się o to upomina? :confused:
Moja teoretycznie je co 4 godz ale zdarza sie ze raz zje po 3godz a raz po 5godz...
Myślicie ze powinnam podawac mleko o stałych porach czy jednak zostac przy tym karmieniu "na rządanie"...?
"rządanie" jest w cudzysłowie bo to tez nie tak ze na kazde jekniecie lece z butelka.. - wiadomo... ;-)

To jest raczej karmienie na żądanie, ale moje :-D
Ja mam takie dziecko, które nie woła o jedzenie :-)
Jedyne co to je rączki, ale to akurat tez robi po jedzeniu.

Mary ja nie wiem, ja sie trzymam tego co w szpitalu mówili, żeby karmic co 3-4 godziny.
Tym bardziej, że mam niejadka, który słabo przybiera na wadze.
Jak jej dam wolną rękęi będę czekać aż sama zgłodnieje,to mogę się nie doczekać.
Jak to się mówi "Ludzie tak długo nie żyją" :-)

Ostatnia edycja:
ja karmie synusia co 3-4godziny w sumie mozna powiedziec że na rządanie bo jak jest głodny to straszliwie płacze i ostatnio wpycha rączki do buzi....

kilolek głos oddany
a więc u nas już na szczęście po ty zamieszaniu związanym z chrzcinami :))
mała była grzeczna. Jak ksiądz jej oblewał głowę wodą to się śmiała i zaczęła gaworzyć (pewnie się modliła) a później słodko zasnęła :))
Trochę zmęczona była gośćmi i tym że było bardzo gorąco w domu dlatego że tyle ludzi, a ona woli chłodek. Usnęła dopiero o 22,30 i spała do 9 z jedną przerwą na jedzenie :))

A jak Ci się udało zrobić to o pełnych godzinach? Ja staram się karmić co 3 godziny, ale ostatnio mój niejadek miał kryzys i jadł dwa razy w ciągu dnia i z 3-4 razy w nocy, ale w ciągu doby więcej jak 320 ml nie wypijał:-( ale dziś np wypił już 240 ml mleka w 3 posiłkach: 100,50,90:tak: ładnie jak na niego. Ale zauważyłam, że on je bardzo długo bo dobrą godzinę, ale muszę go przy butelce budzić, bo mi usypia i robi sobie z niej smoczek, a nic nie wypija jak śpi. A smoczka łabuz nie chce ciągnąć, jedynie ssa go na spacerze.

reklama
kilolek głos oddany
a więc u nas już na szczęście po ty zamieszaniu związanym z chrzcinami :))
mała była grzeczna. Jak ksiądz jej oblewał głowę wodą to się śmiała i zaczęła gaworzyć (pewnie się modliła) a później słodko zasnęła :))
Trochę zmęczona była gośćmi i tym że było bardzo gorąco w domu dlatego że tyle ludzi, a ona woli chłodek. Usnęła dopiero o 22,30 i spała do 9 z jedną przerwą na jedzenie :))
Pięknie wyglądała cała czworka :happy2:

No moje dzieciatko dzisiaj wstalo prawą nogą w końcu :-D, bo ostatnie dwa dni to byl jakis kiepski dowcip z jego strony :-D

Do góry