reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

kilolek głos oddany
a więc u nas już na szczęście po ty zamieszaniu związanym z chrzcinami :))
mała była grzeczna. Jak ksiądz jej oblewał głowę wodą to się śmiała i zaczęła gaworzyć (pewnie się modliła) a później słodko zasnęła :))
Trochę zmęczona była gośćmi i tym że było bardzo gorąco w domu dlatego że tyle ludzi, a ona woli chłodek. Usnęła dopiero o 22,30 i spała do 9 z jedną przerwą na jedzenie :))

Sliczne zdjecia :)

reklama
no niektore zaprawione listopadowki zaczynaja sie starac o malenstwa natepne :happy:
ktore to takie odwazne?:-D

Ja wczoraj zaliczyłam kolejny egzamin i w sobote ostatni i sesja z głowy:tak::tak: uff,,,
M został cały dzień z małym, załatwił lekarza, posprzatał w mieszkaniu, w kuchni piekł się pasztet, na stole pieczone mięso:-p:-p jak mu się tak podoba siedzenie w domku to ja sie zamienie:tak::tak: jestem z niego bardzo dumna.
Mały wypił wczoraj wszystkie zapasy z zamrażalnika;-) i pierwszy raz przespał całą noc -od 20 do 6 rano:tak::tak:

Witam,
chciałam zasięgnąć informacji od mam z Krakowa, które rodziły w krakowskich szpitalach.
Będę wdzięczna za odpowiedz, gdzie jakie warunki, jacy lekarze,położne itd.. :)

Madziek te godziny posiłków ja jej narzucam, ale w nocy nie karmię, bo to nie mialo sensu-ona chciałą spac a ja ja na siłę budziłam a ona i tak zjadła 40 ml i spała jak zabita-nie dalo się dac jej więcej mleka.
Więc karmię o 20 00 a potem dopiero o 4 00.
Ewidentnie jej to pasuje, bo nie budzi się.

Co do śpiochów w dzień to dam taką radę.
Moja Malwina jeśli nie śpi w dzień między posiłkami minimum 1,5 godziny to gdy ma jeść momentalnie przysypia i guzik je.
Dlatego po kazdym jedzeniu staram się żeby zasnęła na te 1,5 godziny- zazwyczaj nie ma z tym problemu.
Np teraz leżała po jedzeniu na macie i zasnęła- nakryłam ją kocykiem i niech śpi.

reklama
Do góry