reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

reklama
Ja wstawalam o 3 i po 5 i po 7 :happy:
A czemu ci marudzi, kolki czy po prostu nie chce spac ???

Kolek nie ma, ale nie robila caly dzien kupy, marudzila bo cos jej poszkodzilo, ulewala po troszeczku co chwile i nie mogla spac, w koncu chyba swoje ulala, kupa poszla i o 5.30 zasnela... no i teraz obudzila sie o 9 do karmienia.
Ona czesto nie spi do 3 prawie co dzien, bo to nocne dziecko:) ale wczoraj cos jej bylo nie tak na brzuszku. A tak normalnie to ja tez karmie w nocy co 2-3 godziny wiec jak u ciebie, hehe.

ja wczoraj zaczelam zapisywac jak je synek i rozjasnia mi sie bardziej co akurat chcee jak placze :) po kompaniu zjadl zasnal o 22 pozniej pobutka 3:30 (5 i pol godizny spania bardzo ladnie :) ) i poznije 6 i 8 no i troche podrzemalismy do 9:30 i teraz wlasnie zamyka oczka i przysypia ... noc jak najbardziej przespana po ostatnich dwóch masakra byla :) jest dobrze :)

ja wczoraj zaczelam zapisywac jak je synek i rozjasnia mi sie bardziej co akurat chcee jak placze :) po kompaniu zjadl zasnal o 22 pozniej pobutka 3:30 (5 i pol godizny spania bardzo ladnie :) ) i poznije 6 i 8 no i troche podrzemalismy do 9:30 i teraz wlasnie zamyka oczka i przysypia ... noc jak najbardziej przespana po ostatnich dwóch masakra byla :) jest dobrze :)

U nas tak samo, mala odlatuje punkt 22 (po 2 godz szajbkowania ;-)) i spi do ok 3, 3:30. Teraz troszke czesciej sie budzi bo katarek ja zatyka i musze czyscic nosek.

Mamy dzisiaj miesiac :-D Asiula robi sie dorosla :-D

To ja muszę się pochwalić, że .... Arka kąpie ok.18 potem je i albo zasypia przy piersi albo sam w łóżeczku sobie leży i rozgląda się....zasypia najpóźniej o 20:-)i mam czas na usypianie Małej.....A co do pobudek nocnych.....zależy jak mu się chce, choć pierwsza jest ok.24 a potem już co 2 lub 3 godziny:-)

A ja mam pytanie
Ile max taki maluch moze byc bez jedzenia???
Wczoraj wieczorem Sonia zjadla po kąpieli ok 19:00, meczyly ja caly wieczor kolki ale w koncu ok 22:00 zasnela i spala.....spala....spala... ok 3:00 zaczela pojekiwac wiec ją wyciagnelam z łóżeczka i dałam butle - to 8godz przerwy!
ale mysle ze gdybym ja zostawila w łóżeczku to spokojnie dalej by zasnela tylko ja sie wystraszylam ze tak długo bez mleka jest...
Ktos cos wie na ten temat? :eek:

A ja mam pytanie
Ile max taki maluch moze byc bez jedzenia???
Wczoraj wieczorem Sonia zjadla po kąpieli ok 19:00, meczyly ja caly wieczor kolki ale w koncu ok 22:00 zasnela i spala.....spala....spala... ok 3:00 zaczela pojekiwac wiec ją wyciagnelam z łóżeczka i dałam butle - to 8godz przerwy!
ale mysle ze gdybym ja zostawila w łóżeczku to spokojnie dalej by zasnela tylko ja sie wystraszylam ze tak długo bez mleka jest...
Ktos cos wie na ten temat? :eek:

A moze zaczela pojekiwac bo byla glodna? Moja chrzaka przez sen i wtedy daje jej piers, popije i zasnie dalej :tak: teraz w nocy budze ja na przewijanie i odciaganie katarku, ale tak to wystarczylo dac piers. I w dzien jak obudzi sie po godz (a wiem ze powinna spac 2-3) to tez wyciagam ja z wozka, karmie i odkladam i spi dalej.

A moze zaczela pojekiwac bo byla glodna? Moja chrzaka przez sen i wtedy daje jej piers, popije i zasnie dalej :tak: teraz w nocy budze ja na przewijanie i odciaganie katarku, ale tak to wystarczylo dac piers. I w dzien jak obudzi sie po godz (a wiem ze powinna spac 2-3) to tez wyciagam ja z wozka, karmie i odkladam i spi dalej.
Wiesz, z reguły jak jest głodna to po prostu budzi się i woła "ej! ej!" "ej! ej!" :-D To nawet płacz nie jest. W każdym razie nadal nurtuje mnie to ile czasu taki niemowlak może być bez pokarmu - chodzi mi o sytuację kiedy sam sie nie dopomina..

mary__mary moja połozna opaowiadała, w kontekście moich wątpliwości o przerwy w karmieniu 5 godzinne, że chodzi do dziwczyny, której mała w nocy potrafi 7 godzin przespać i podsumowała to, że rodzice strasznie się przejmują, jak dziecko mało śpi - źle, jak dobrze i długo też źle ;-);-);-) Powiedziała, że jak dziecko dobrze przybiera na wadze, jest zdrowe, długo śpi to nie powinno to niepokoić...................... Ale ja rozumiem Twoje wtpliwości, bo moja jak za długo śpi to też się martwię, czy to normalne. A czy ona tak od zawsze Ci długo sypia, czy tylko wczoraj......
Moze była tak wymęczona tymi kolkami, ze musiała odreagować własnei odpoczynkem

reklama
dziunka24 jeżeli chodzi o włosy i paznokciea bierzesz jakieś witaminy???????????????????
Jeżeli nie to zacznij brać te które brałaś w ciąży

U mnie z samopoczuciem lepiej, za to z mobilizacją do sprzątania na święta fatalnie:eek::eek::eek::eek: i zamiast coś zacząć, jak mała śpi to o prosze co raobie..... nic trzeba 4 litery szanowne poderwać do działania....................

Ostatnia edycja:
Do góry