reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

moje maleństwo ostatnio od 2 dni jest dziwnie spokojniejsze niż zwykle bywało. Co prawda rusza się i czuje je ale nie rusza się tak gwałtownie jak kiedyś. Wcześniej mnie zawsze bolało jak kopnęło albo się wierciło a teraz tak delikatniej się porusza. Czy wy też tak macie??

reklama
U mnie sie poprzestawialy pory szalenstw w brzuszku, ale nic nie zmienilo sie jesli chodzi o intensywnosc. Dawniej to bylo glownie w nocy, teraz noce sa spokojniejsze, a w dzien mi czasami tak sie maly przeciaga, ze mam wrazenie, ze wyjdzie przez brzuch na zewnatrz. :tak: widze czasami praktycznie cala stopke wypychajaca sie przez skore, piekny widok, chociaz jeszcze piekniejszy bedzie wreszcie po narodzinach;-)

Mały zasnął więc piszę;-)Trzymam kciuki za Was kochane ciężarówki;-)
Jutro sciagną mi szwy, trochę się boję , ale skoro przeżyłam poród to to tez dam radę...
Jakoś tak mi smutno, chodze i płaczę , Cały czas siedza we mnie emocje ze szpitala , z którymi musiałm radzić sobie sama..Wizyta ba patologii, wywoływanie pordu, zanik tetna u dzidzi, szybka cesarka.. Nikt nie mógł przy mnie być ani M ani mama nikt...Niech Ci co wymyślają te zakazy odwiedzin pomyślą o zdrowiu psychiki kobiety...lekarze , studenci, pilegniarki wchodzili i wychodzili ze szptala w kazdej chwili a ja nie mogłam prosić zeby M trzymał mnie za rękę...
Nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja odczułam ściąganie szwów bardziej jako łaskotanie niż ból :tak: Głowa do góry, teraz już z górki :-D

U mnie sie poprzestawialy pory szalenstw w brzuszku, ale nic nie zmienilo sie jesli chodzi o intensywnosc. Dawniej to bylo glownie w nocy, teraz noce sa spokojniejsze, a w dzien mi czasami tak sie maly przeciaga, ze mam wrazenie, ze wyjdzie przez brzuch na zewnatrz. :tak: widze czasami praktycznie cala stopke wypychajaca sie przez skore, piekny widok, chociaz jeszcze piekniejszy bedzie wreszcie po narodzinach;-)
Mam to samo.Jak sie malenstwo zacznie wyciagać to mało mi brzucha nie rozerwie.Fajnie to wygląda jak zapiera sie nożkami o moj prawy bok i dupka tancuje pod żebrami:-D

Mam to samo.Jak sie malenstwo zacznie wyciagać to mało mi brzucha nie rozerwie.Fajnie to wygląda jak zapiera sie nożkami o moj prawy bok i dupka tancuje pod żebrami:-D
te tance to nam pewnie wyprawiają na pocieszenie...
zeby nam oslodzic to czekanie na tych leniuszkow, na to ze im sie nie chce wychodzic :-)

te tance to nam pewnie wyprawiają na pocieszenie...
zeby nam oslodzic to czekanie na tych leniuszkow, na to ze im sie nie chce wychodzic :-)

Ostatnio jeden znajomy chwalił się minkami jakie robi jego synek, a drugi podsyłał fotki z irokezem na główce córci - przesłodkie maluszki, a ja się śmiałam, że mój brzusio nie dosyć, że łysy, to jeszcze minek nie robi, za to tańcuje jak się patrzy hehe :-D

Witajcie;)

widze ze zostaly jeszcze pare Mamus....wy tez sie doczekacie swoich pociech....

Moja za 4 dni bedzie miec 2 miesace:szok: ale czas leci....

buzka

dziewczynki wpadam na chwileczke i sprobuje isc spac. Chce sie wyspac przed ciezkim dniem :-) hehe. Ale jestem podekscytowana. Nastawiam sie na dluuuugi porod ale trzymajcie kciuki zeby szybko poszlo. Nie wiem jak bedzie z relacjami nazywo ale jak tylko sie urodzi bedziecie pierwsze wiedziec hehe.. Buziaczki i pozdrowionka.

reklama
dziewczynki wpadam na chwileczke i sprobuje isc spac. Chce sie wyspac przed ciezkim dniem :-) hehe. Ale jestem podekscytowana. Nastawiam sie na dluuuugi porod ale trzymajcie kciuki zeby szybko poszlo. Nie wiem jak bedzie z relacjami nazywo ale jak tylko sie urodzi bedziecie pierwsze wiedziec hehe.. Buziaczki i pozdrowionka.
Good luck :-D

Do góry