reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

a czemu takie oczy zrobiłaś??:szok:
czy źle że się zaszczepiłam???:eek:

Wiesz my tu zacofany kraj, moze u Was juz jest cos do przodu ;-)
ale u nas caly czas mowia, ze te szczepionki nie sa do konca sprawdzone i niewiadomo czy nie powoduja jakis silnych efektow ubocznych, a nawet smierci. I tu sie jakies kobiety w ciazy wypowiadaly, ze na pewno sie nie zaszczepia, bo nie chca byc krolikami doswiadczalnymi i nie beda ryzykowac zdrowia dziecka. Nie wiem czy w to wierzyc czy nie, ja jestem od zawsze przeciwniczka szczepieniom na zwykla grype, ale o swinskiej nie mam dostatecznej wiedzy zeby sie wypowiadac. A w telewizji tez same sprzeczne informacje :eek:

reklama
ale u nas caly czas mowia, ze te szczepionki nie sa do konca sprawdzone i niewiadomo czy nie powoduja jakis silnych efektow ubocznych, a nawet smierci. I tu sie jakies kobiety w ciazy wypowiadaly, ze na pewno sie nie zaszczepia, bo nie chca byc krolikami doswiadczalnymi i nie beda ryzykowac zdrowia dziecka. Nie wiem czy w to wierzyc czy nie, ja jestem od zawsze przeciwniczka szczepieniom na zwykla grype, ale o swinskiej nie mam dostatecznej wiedzy zeby sie wypowiadac. A w telewizji tez same sprzeczne informacje :eek:
u nas mówili że są jak najbardziej bezpieczne dla dzieci... co mówią w telewizji nie wiem bo jeszcze mi cyfry nie naprawili:-p
ale wiem tylko że jedni mówią że szczepionki są niebezpieczne a inni że grypa...
na grypą tą już wiele osób umarło...
a na szczepionkę jeszcze nikt do tej pory;-)
węc wolę sie zaszczepić i "może umrzeć" niż niezaszczepić, załapać grype i napewno umrzeć...
nic nie wiadomo...okaże się w praniu

u nas mówili że są jak najbardziej bezpieczne dla dzieci... co mówią w telewizji nie wiem bo jeszcze mi cyfry nie naprawili:-p
ale wiem tylko że jedni mówią że szczepionki są niebezpieczne a inni że grypa...
na grypą tą już wiele osób umarło...
a na szczepionkę jeszcze nikt do tej pory;-)
węc wolę sie zaszczepić i "może umrzeć" niż niezaszczepić, załapać grype i napewno umrzeć...
nic nie wiadomo...okaże się w praniu

Masz racje, to na pewno lepsze ;-) i ponoc najbardziej niebezpieczna jest zwykla grypa, a raczej powiklania po niej.

Wlasnie powiedzieli w TVN ze szczepionki na swinska sa w zupelnosci bezpieczne :)

kurde,poprosilam o badanie to polozyli mnie pod ktg na godz i przez to skurcze zwolnily,bo wczesniej byly co 3-5 min, tak teraz co 6-8 wiec stwierdzila,ze poczekaja z badaniem az akcja przyspieszy:wściekła/y:
ktg pokazywalo 99,59,70,czasami 39
a, i probowaly wyslac mnie do domu delikatnie,ale kurcze mam jak katrenki sama sobie badac rozwarcie????

teraz skacze na pilce:confused2:

Masz racje, to na pewno lepsze ;-) i ponoc najbardziej niebezpieczna jest zwykla grypa, a raczej powiklania po niej.

Wlasnie powiedzieli w TVN ze szczepionki na swinska sa w zupelnosci bezpieczne :)
nom... i taka odpowiedź mnie cieszy :tak::-D

banana Ty się tam kulaj na tej piłce :tak: i trzymaj się dzielnie... hihi

Ostatnia edycja:
kurde,poprosilam o badanie to polozyli mnie pod ktg na godz i przez to skurcze zwolnily,bo wczesniej byly co 3-5 min, tak teraz co 6-8 wiec stwierdzila,ze poczekaja z badaniem az akcja przyspieszy:wściekła/y:
ktg pokazywalo 99,59,70,czasami 39
a, i probowaly wyslac mnie do domu delikatnie,ale kurcze mam jak katrenki sama sobie badac rozwarcie????

teraz skacze na pilce:confused2:

Kurcze szykuje Ci sie dluuugi porod :sorry: ale trzymam skurcze za szybki rozwoj akcji :tak: A powiedz mi jak "nie moga znalezc" szyjki? Wogole tego nie kumam :eek:

ja bym się nei zasczepiła. Z resztą na zwykła tez się nie szczepię, a tez jest śmiertelna, tylko nie ma statystyk, bo zarówno na świńską jak i zwykła nikt nie umiera na sama grypę tylko na powikłania. Zdrowy nie umrze, tylko taki co ma opróz gdypy inne choroby np astmę. No ale nei wazne, bo nie to chciałam pwoiedzieć tylko, ze ja generalnie uważam, ze nie na wszystko trzeba się od razu szczepić, co innego dziecięce choroby zakaźne, a co innego każde chorubsko jakie nam cywilizacja przyniesie.
Ale słyszałam, ze w kazdym kraju są inne szczepionki!!!!!!!

skasowalo mi posta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
miala sprawdzic rozwarcie,wsadzila palce:gmera,gmera,gmera,mnie boli,wiec zaczelam stekac.stwierdzila,ze nie moze wyczuc szyjki i nie bedzie mnie meczyc:confused2:

Witam laseczki

ale ja się za Wami stęskniłam :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Co tam u Was słychać ???

Tego wszystkiego to się chyba nie da nadrobić, ale będę się starać, mam nadzieję, że w czasie mojej nie obecności wszystko bylo ok?

P.S.
Mój Pawełek jest boski, ja to już nie pamiętam jak to bylo jak go nie było chociaż jest z nami dopiero 5 dni. Dzisiaj puściły mi piersi :sorry: tzn. mialam straszny nawał pokarmu od 3 doby do 5 i myślałam, że wszyscy tu zwarjujemy, ale teraz już wszystko za nami.

reklama
mnie też chcieli zaszczepić ale się nie dałam , widziałam filmik jak laska dostała paraliżu części mózgu odpowiedzialnego za chodzenie do przodu i mowę :szok: , dlatego się przestraszyłam i odpuściłam , ale oczywiście każdy podejmuje własne decyzje ;-)
kurcze pierwszy raz relacja na żywo z porodówki :-) no nieźle , my mamy w planach rodzicom on-line przez internet małego pokazać po porodzie bo na oddziałach nie ma odwiedzin (tylko tatuś może być) a poza tym moi rodzice niestety w pl więc chociaż jakąś małą rekompensatę będą mieli że nas na żywo zobaczą na kompie :-)

Do góry