reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

jakies wiesci od katrenki?

krew ci pobieraja chyba ze 3 razy podczas ciazy na zelazo i inne, oprocz tego na downa, aids, syfilis i nie pamietam,co jeszcze, pierwszy raz sciagneli ze mnie 6 fiolek :zawstydzona/y:
ja dodatkowo mialam jeszcze badanie na choleztaze i cukrzyce, wiec kolejne klucia:-(, ale to juz w szpitalu, nie polozna

dostalam dobre wiesci dzisiaj, w koncu w niedziele odbieram klucze do domu i moge sie przeprowadzac. z radosci chyba zaraz pojade do tesco po kartony :tak:

reklama
Witam wszystkie po powrocie do domu:))))))))))
i dziekujemy za gratulacje.

Na razie nie bede sie rozpisywac ale dzidzia jest cudna :))) Trzymajcie sie i nic nie bojcie. Głowy do góry, choc musze przyznac ze lekko ie jest.... Buziaki :*

Dziunka, a jakie mam wyjście:) Muszę czekać.. Domowe sposoby na wywołanie porodu wypróbowałam i jakoś nie działają, więc czekam na szpitalne..
Poza tym maluszek mój chyba lubi oryginalne terminy:) Jak nie 01.11, to 13.11:)
Dobrze, że Kasiula, ma filozoficzne podejście:) Szkoda tylko, że nie robi sobie tych kąpieli w domku:)

Na razie nie bede sie rozpisywac ale dzidzia jest cudna :))) Trzymajcie sie i nic nie bojcie. Głowy do góry, choc musze przyznac ze lekko ie jest.... Buziaki :*
miło ze się odzywasz :-D:tak:
no wiadomo że lekko nie będzie z malutkim bobaskiem..
tym bardziej jest tak u pierworódek... bo skąd mamy mnieć pojęcie co i jak robić...
ale nabierze się wprawy,,...
czekamy na ffotki dzidziusia no i na opis porodu:tak:
i mam nadzieję żezdrówko dopisuje

Klaudzia, tak się zastanawiałam. jak w uk jest z badaniami krwi?
a konkretnie chodzi mi o kontrolowanie żelaza (i innych minerałów) we krwi, które są przecież bardzo istotne dla rozwoju dziecka...
a w siuśkach tego nie ma...

Mi pobierali krew 2 razy. tzn polozna pobierala... raz kolo 15tyg a drugi raz chyba w 28 jezeli dobrze pamietam i tyle :eek::eek::eek: ja mialam wprawdzie wiecej razy sprawdzane bo brali mi krew na cholestaze wiec wtedy mi mowili ze zelazo mam w normie a nawet lepiej niz przy ostatnim pobraniu....
wiesz jak sie nic nie dzieje to cie maja w gleboko w dupie za przeproszeniem...

Monia ciesze sie ze jestes juz w domku z maluszkiem... duzo sil i odpoczynku wam zycze :)

jakies wiesci od katrenki?

krew ci pobieraja chyba ze 3 razy podczas ciazy na zelazo i inne, oprocz tego na downa, aids, syfilis i nie pamietam,co jeszcze, pierwszy raz sciagneli ze mnie 6 fiolek :zawstydzona/y:
ja dodatkowo mialam jeszcze badanie na choleztaze i cukrzyce, wiec kolejne klucia:-(, ale to juz w szpitalu, nie polozna

dostalam dobre wiesci dzisiaj, w koncu w niedziele odbieram klucze do domu i moge sie przeprowadzac. z radosci chyba zaraz pojade do tesco po kartony :tak:

tez sie zastanawiam co z katrenki :sorry:
No i super ze odebralas klucze i zycze duzo sil na przeprowadzke :tak: ja mam pare za soba (ostatnia w lutym) i nie chce juz wiecej :no:

miło ze się odzywasz :-D:tak:
no wiadomo że lekko nie będzie z malutkim bobaskiem..
tym bardziej jest tak u pierworódek... bo skąd mamy mnieć pojęcie co i jak robić...
ale nabierze się wprawy,,...
czekamy na ffotki dzidziusia no i na opis porodu:tak:
i mam nadzieję żezdrówko dopisuje

Ja pierworodka nie jestem a mam jeszcze wiekszy stres jak to bedzie potem :szok: bo nie bede mogla sie w 100% poswiecic tylko temu jednemu dziecku i zazdroszcze Wam bardzo, ze wy mozecie... no i ten strach, ze Julka poczuje sie odrzucona...echh szkoda gadac :eek:

Bylismy znowu na dluuuugim spacerku i nic :eek:

Jak ja Ci zazdroszczę:tak:
W ogóle pod koniec listopada większość z was będzie z brzdącami...kto będzie siedział na forum?:-D

reklama
Do góry