reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

a wczoraj byłaś? co powiedzieli?
a bylam pisalam ale nie doszukasz sie bo wczoraj i dzis to jakas masywka u nas hehehe strony produkuja sie w strasznym tepie
a wiec
połozna zrobila mi ktg 20 minut i pozniej widzialam ze okolo co 5 min skurcze sie rysowaly ale na 10% hehehe byl jeden 30 no i 48 ktorego nie czulam... pozniej badanie szyjka krotka centrowana glowka jeszcze dosc wysoko jak ocenila polozna lekarz co mial dyzur to powiedzial ze zaleca codzienne ktg w sumie to juz tydzien po terminie to moglabym sie polozyc w ciagu kilku dni ... i odeslal ...
dzis jade do PSK zaraz zaczne cos robic i moze znow ruszy sie cos u mnie bo wczoraj mialam dosc silne bole ale jak juz ubriac sie wyjezdzac wszytsko przeszlo 0 bólu ;] no i w psk powiem ze mnie boli i tydzien po terminie i niech cos robia zobacze co powiedza moze wygonia :|

reklama
no właśnie szukałam jakiegoś postu od ciebie, opisującego wizytę, ale to nie na moje nerwy... dziś tu ruch jak na marszałkowskiej ;-)

Ja dzisiaj byłam na KTG, i mam mniejsze skurcze niż tydzień temu- więc zapewne będę chodziła w ciąży tak jak ty długo :)
a w ogóle 2 tygodnie temu to miałam podczas 20 minut KTG 4 skurcze ponad 50%... więc ja nie wiem co ten mój dziedzic wyprawia!

Co do tematu pepkowego to mój już chyba bardziej wystający być nie może :szok: mam nadzieje, ze mi tak nie zostanie bo nie wygląda to za ładnie:eek:
Przez to pisanie, to chyba akcje porodowe Dziewczy chcecie rozkręcić hihihi

a ja dalej w pizamie i szlafroku siedze... :wściekła/y::wściekła/y: i odlaczyc sie od kompa nie potrafie :no::no:

nie chce mi sie ani sprzatac ani nic konkretnego robic... dzis kolej mojej mamuski na gotowanie wiec i tym zajmowac sie nie musze...

tak najchetniej to bym poszla na besen zeby znowu poczuc sie lekką... no ale nie dosc ze tu zadnego normalnego basenu nie ma to jeszcze do tego do zadnego stroju bym sie nie wbila... :no:

no jak zwiedzałam porodówkę to mój mąż się śmiał bo widział że najchętniej bym już tam została , bo warunki są naprawdę super :-)
nie byłam na żadnym kursie ale za to na każdym spotkaniu z położną spędzam po ok 1,5h i ona wszystko pokazuje i tłumaczy (prawie jak w szkole rodzenia)
jak czytam posty dziewczyn że sprzątają , myją okna , podłogi itp to im strasznie zazdroszcze :tak: ja nie mogę się schylić jak mi coś spadnie na podłogę że nie wspomnę że pokonanie odległości między pokojem a łazienką to też wyczyn :tak:
ostatnio poszłam na zakupy to domu handlowego to cieszyłam się że oprócz ubikacji mają między sklepami ławeczki na których można odpocząć
do Oslo się wybieramy w styczniu jak będziemy małemu paszport wyrabiać bo do ambasady musimy jechać , póki co to czarno to widze z maleńkim dzieckiem tyle kilometrów się tłuc , powinni coś z tym zrobić i pozmieniać
czytałam kiedyś post gościa który pisał że jak chcesz w pl ambasadzie paszport dziecku wyrobić to lepiej brać tymczasowy bo się na niego czeka do 6 tygodni a jak chcesz normalny to czeka się nawet do 6 m-cy :szok: i gość się pyta czy oni papiery do pl na piechotę zanoszą ,bo to strasznie długo :szok:
AniaSm jezeli dobrze spojrzalam na mape i jezeli to to Kristiansund to naprawde wycieczka do Oslo strasznie dluga!
Moja kolezanka tez sie tutaj starala o paszport i zajelo jej to ok 3 miesiace. Ale z tego co wiem, to jezeli napisze sie podanie o przyspieszena calej procedury, to mozna to zalatwic w ciagy kilku tygodni. Tylko pewno lepiej to robic osobiscie niz posylac dokumenty poczta. Jak bedziecie w okolicach to zapraszam do mnie :o)

Fajny to on mi się wydawał na początku, ale jak mój zaczął żartować, ze 3 sutek mi wyrusł i cały czas mnie w niego podszczypuje to zaczął mnie drażnieć - mąż i pepek hehehee:-)

reklama
Ja dziś w nocy miałam skurcze, ale się wyciszyło:-:)-(..
Najgorszy to jednak miałam sen - aż muszę go Wam, kochane opisać, bo może w końcu usunę go z głowy:wściekła/y::wściekła/y:..śniło mi się, że karmiłam kota -ale uwaga - swoją piersią:szok::szok::zawstydzona/y:.. a potem, jak go przestawiłam do drugiej piersi, to ta strzeliła jak balon i oklapła..od razu się obudziłam..masakra!!już mi chyba odbija na koniec:crazy:

Nie martw sie, kotka nie urodzisz ;-)

mi się wydaje, że te pępki "ciążowe" to są takie sexy :-):-):-)
mi średnio wystaje...

Hmmm, to powiedz to mojej corce, bo ona twierdzi ze on jest conajmniej obrzydliwy i az sie krzywi jak go widzi :sorry: Zreszta mnie tez on jakos przeraza. Z Julia mialam calkiem inny brzuch, bardziej okragly, a pepek nie wystawal, a teraz nie dosc ze brzuch jak jajo dinozaura :)baffled:) to jeszcze ten pepek wielki :sorry: acha i cos mi sie z tylkiem zrobilo, bo stal sie tak odstajacy, ze moglabym z tylu robic za polke na ksiazki :-D

Do góry