reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Ja nawet nie próbuję nadrabiać tego co napisałyście....
Łączę się "w bólu" z mamami 2w1...jeszcze trochę....
Ale mam radę: zróbcie coś, czego potem już nie zrobicie, to samo z jedzeniem (ja nie zdążyłam frytek sobie zaserwować i za mną teraz chodzą) i bądźcie cierpliwe....to już niedługo.
A faktem jest, że jestem w szoku widząc, kto jeszcze w dwupaku pisze ....

reklama
Ja dziś w nocy miałam skurcze, ale się wyciszyło:-:)-(..
Najgorszy to jednak miałam sen - aż muszę go Wam, kochane opisać, bo może w końcu usunę go z głowy:wściekła/y::wściekła/y:..śniło mi się, że karmiłam kota -ale uwaga - swoją piersią:szok::szok::zawstydzona/y:.. a potem, jak go przestawiłam do drugiej piersi, to ta strzeliła jak balon i oklapła..od razu się obudziłam..masakra!!już mi chyba odbija na koniec:crazy:
No to mialas drastyczny sen :o) A mnie sie snilo ze jezdzilam na nartach... ale fajnie bylo :o) Ojj. chyba w ta zime to tylko moge sobie pomarzyc :o(

Ja nawet nie próbuję nadrabiać tego co napisałyście....
Ale mam radę: zróbcie coś, czego potem już nie zrobicie, to samo z jedzeniem (ja nie zdążyłam frytek sobie zaserwować i za mną teraz chodzą) ....

Ja mam w palnach wyskoczyć jeszcze z mężem do kina, a jezeli chodzi o jedzonko tooo u mnie króluje ostatnio czekolada w każdej postaci:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Jak nigdy nie przepadałam zbytnio za czekoladą, tak pod koniec ciąży normalnie czekoladowe szaleństwo!!!!!!!!!!!!!

Widzisz sama ze mimo malego miasteczka to i tak sa fajne warunki, a chyba najwazniejsze z tego wszystkiego to personel, na ktorym mozna polegac. Ty akurat nie mialas zbyt duzego wyboru, ale ja mialam do wyboru wszystkie szpitale w Oslo i w Moss i Fredrikstad tak ze mialam w czym wybierac. Akurat mieszkam tak po srodku. AniaSm ja tez juz bym chciala byc po, bo mam dokladnie te same problemy co ty :sorry: nie moge sobie wygodnej pozycji znalesc. Nie wiem jak dziewczyny moga jeszcze jakies pozadki robic w domach :szok: zazdroszcze im tej kondycji :tak:
A bylas na kursie przygotowawczym?
no jak zwiedzałam porodówkę to mój mąż się śmiał bo widział że najchętniej bym już tam została , bo warunki są naprawdę super :-)
nie byłam na żadnym kursie ale za to na każdym spotkaniu z położną spędzam po ok 1,5h i ona wszystko pokazuje i tłumaczy (prawie jak w szkole rodzenia)
jak czytam posty dziewczyn że sprzątają , myją okna , podłogi itp to im strasznie zazdroszcze :tak: ja nie mogę się schylić jak mi coś spadnie na podłogę że nie wspomnę że pokonanie odległości między pokojem a łazienką to też wyczyn :tak:
ostatnio poszłam na zakupy to domu handlowego to cieszyłam się że oprócz ubikacji mają między sklepami ławeczki na których można odpocząć
do Oslo się wybieramy w styczniu jak będziemy małemu paszport wyrabiać bo do ambasady musimy jechać , póki co to czarno to widze z maleńkim dzieckiem tyle kilometrów się tłuc , powinni coś z tym zrobić i pozmieniać
czytałam kiedyś post gościa który pisał że jak chcesz w pl ambasadzie paszport dziecku wyrobić to lepiej brać tymczasowy bo się na niego czeka do 6 tygodni a jak chcesz normalny to czeka się nawet do 6 m-cy :szok: i gość się pyta czy oni papiery do pl na piechotę zanoszą ,bo to strasznie długo :szok:

reklama
nic z tego :cool2: twarda jestem

jade po 16 do USK zobacze co tam zrobia powiedza
Faktycznie twarda jesteś, albo twarda uparta dzidzia:-D:-D..

Czekolada to najlepszy lek na wszystko;-) jedzmy, ze póki czas , bo potem już nic a nic:no:
Ja nadrabiam teraz tłuste, smażone i tym podobne dania:-):-)..w piątek był Mc'Donalds, w sobotę nasmażyłam placków ziemniaczanych, a wczoraj pizza - a co, potem mogę zapomnieć o tym !!:-)

Do góry