reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
To fajnie, że chociaż ona ma, to już za sobą :-) Ja też myślałam, że może uda mi się dziś urodzić, bo skurcze się nasiliły ale niestety nic z tego :-( Robiłam dosłownie wszystko (zrobiłam pranie, poprasowałam, przetarłam okna i byłam z psem na długim spacerze...) i niestety nic to nie dało...

Jeszcze polecam wieszanie!!! firanek, ale ostrożnie mi pomogło przy dwóch porodach, tzn. jeden przyśpieszyło- urodziłam wcześniaka, a drugi ok w sobotę powiesiłam firanki i w nocy zaczęłam rodzic:):):)

Witajcie, mam termin na 23.11 i już się niecierpliwie. Postanowiłam poszperac trochę na necie o listopadowych mamauśkach. Czas się dłuży i fajno poczytac o urodzonych już dzieciaczkach. Ma któraś z Was termin na 23.11 i jak się czuję? Pozdrawiam :-)

Witajcie, mam termin na 23.11 i już się niecierpliwie. Postanowiłam poszperac trochę na necie o listopadowych mamauśkach. Czas się dłuży i fajno poczytac o urodzonych już dzieciaczkach. Ma któraś z Was termin na 23.11 i jak się czuję? Pozdrawiam :-)
ja mam termin wg om na 23 :)) a czuje się różnie :)) tak jak prawie każda z nas :))
bóle jak na @, lekkie skurcze od czasu do czsu itp przygody. Ale u mnie szyjka się skracała już od 30 tc. W 35 odstawiłam fenoerol i teraz czekamy bo raz skurcze są a raz nie ma :)) lekarz twierdzi ciągle z tygodnia na tydzień że nie wytrzymam. Jak pójdę do niego w przyszłym tygodniu to pewnie się zdziwi.;-);-);-);-)
a ty jak znosisz ciąże?? dobrze czy miałaś jakieś przygody??

na warszawska ze po tygodniu od terminu
a teraz dzownilam do USK i jakas zołza siedziala i mowi ze 2 tyg mozna wczesniej badz pozniej i jak akcji nei ma to lekarz musi mi wystawic skierowanie... durna jakas
A może to nie jest zły pomysł z tym skierowaniem, jak masz mozliwosc wybrac sie na wizyte do ginka pogadac z nim jak i co, moze on ci doradzi co w twojej sytuacji bedzie najlepszym rozwiazaniem i jak ci wystawi skierowanie na IP to beda musieli cie przyjac bez gadania i w razie potrzeby wywolac porod

My jutro na 17 idziemy do brata męża na chrzciny ich coreczki i chyba mi się strasznie nie chce :-(, wiem jestem okropna, ale na samą myśl o tym siedzeniu przy stole i słuchaniu jak to będzie i co mam robić i jak to az mi się ........, jedyną radość miałam z wyborem prezentu: w aparcie kupilismy śliczniusie kolczyki, takie malutkie kropeczki złote z chyba cyrkonia w srodku i piękną różową kartkę i jeszcze cos takiego do odcisniecia nożki :happy2:

etna współczuje bo teraz pewnie tamci będą mówili jak to było u nich i co będziesz musiał itp. Ciężko słuchać tego, bo przecież będziesz miała inne dziecko niż jest ich :))
ale prezent śliczny musi być. Dziewczynkom warto przebić uszka jak są małe bo ładnie wyglądają i nikt się nie pyta czy chłopiec czy dziewczynka :))

etna współczuje bo teraz pewnie tamci będą mówili jak to było u nich i co będziesz musiał itp. Ciężko słuchać tego, bo przecież będziesz miała inne dziecko niż jest ich :))
ale prezent śliczny musi być. Dziewczynkom warto przebić uszka jak są małe bo ładnie wyglądają i nikt się nie pyta czy chłopiec czy dziewczynka :))

I trzeba to zrobic szybko, bo ja zrobilam krzywde mojej corce, bo przebilismy jej uszka jak miala 2 lata. I do tej pory zmiana kolczykow lub chociaz ich wyjecie do przeczyszczenia to jest jedna wielka histeria. Ona pamieta ten bol i nie daje dotknac uszu. Teraz zamierzam naszej drugiej coreczce przekluc uszy tak kolo 9 miesiaca najpozniej (bo mozna niby od 6-tego ale wydaje mi sie to mimo wszystko za szybko).

reklama
Do góry