reklama
dziubasek08
Fanka BB :)
Passi - gratulacje!!!!!
no nie kolejna..ja tez chcce:-)GRATULACJE!!!!!Mam SMS od Passingby !!!!!!!!!!!!
Właśnie urodziła przed chwilą :-)
Ida waży 2990, ile mierzy jeszcze nie wiadomo
10 pkt mała dostała.
Dłuższa relacja jutro popołudniu !!!!!!! :-)
Passi gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
D
dziunka24.
Gość
Gosia ja już sama nie wiem czy nas obowiązuje to zaświadczenie do becikowego.
Jak spytałam lekarza to twierdzi, że tak, znowu w necie wyczytałam interpretację, że to dotyczy kobiet, które teraz zajdą w ciążę.....
MASAKRA !!! Sprzeczne interpretacje becikowego
Ale któraś dziewczyna (sorry nie pamiętam która) napisała, że była osobiście w MOPS-ie i powiedzieli jej , że każdy kto przyjdzie po becikowe od 01.11.2009 musi mieć to zaświadczenie.
Jest ono do pobrania w MOPS-ie.
Ja jutro po nie jadę i jadę z nim na KTG-niech mi gin to wypełni odrazu, żeby potem go nie szukać.
Ja to pisalam I niestety, dotyczy nas tez.
jakas paranoja sie robi z tym calym zasw i becikowym...a ja przed chwila przeczytalam ze becikowe dostana tylko te osoby co chodzily panstwowo do gina a te co prywatnie nie dostana...i co to prawda??
nieprawda
Dzieli się później na 3 osoby, bo masz już 3 w gospodarstwie domowym :-) a mam pytanie: licza się zarobki netto czy brutto?
netto, ale to troche bardziej skomplikowane. Od przychodu odejmujesz koszty uzyskania, zdrowotne i spoleczne, ale takze podatek jesli go zaplacilas. Jak nie, bo dostalas do zwrotu, to go nie odejmujesz.
a ja jakos polezalam godzine i brzuch zaczal bolec pewnie od tego ze nachodzilam sie dzis eh i reaz maluch wierci sie niesamowicie eh nawet polezalam w wannie nie przeszło
Kasiu, może to już dzisiaj?
Ja byłam zszokowana rozpakowaniem Passingby... jeszcze dzisiaj rano z nią gadałyśmy a teraz już ma maleństwo w ramionach...
katrenki
Ja byłam zszokowana rozpakowaniem Passingby... jeszcze dzisiaj rano z nią gadałyśmy a teraz już ma maleństwo w ramionach...
no ja tez...jak widac nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie pora....
u mnie wlasnie byla polozna...jak do przyszlego piatku nic to rzyjdzie i bedzie masowac szyjke...jak dla mnie moglaby zrobic to juz dzis.....no ale co czekamy dalej....
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
chyba nie bo polezalam i jakos mniej boli pewnie z wysiłku bo nachodzilam sie dzis
choc synek rusza sie jak oszalały pewnie miejsca nie ma wcale ja chyba wolalabym poczekac do niedzieli wtedy w szpitalu beda pod kontrola to mniej strachu ze przegapie ze cos sie dzieje
reklama
katrenki
sypia nam sie dzieciaczki....ja to nie moge uwierzyc, ze to dopiero 4-ty a tyle mam juz rozpakowanych....no ale najwazniejsze, z wszystko dobrze!!!!