reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

Mi pani doktor ostatnio powiedziała, że do czwartku nie dotrwam i co? Jutro czwartek a u mnie cisza... :dry::dry::dry: Ale szlag może człowieka trafić w tym 9 miesiącu... Wszystko ciężko, brzuch opadł i niektóre pozycje są niewygodne albo niewykonalne, ciężko leżeć siedzieć chodzić.... Najlepiej zawisnąć w powietrzu - może byłoby wygodni i nic by nie bolało... A mój szanowny mąż nie chce się seksić, bo boi się, że go wodami ochlapię... Masakra... Najpierw obiecuje mi, że sie pokochamy przed porodem, a przychodzi co do czego to się boi... :oo: Jest ryzyko, że będę krwawić, ale wytłumaczyłam mu, że ani mi ani małej krzywdy nie zrobi, a może tylko pomóc... Jakaś frustracja mnie dopada.... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mój M też nie chce:no:

reklama
Diewczyny mam pytanie;-)? Mam na dzisiaj na 14 wizyte w szpitalu, boje sie trochę bo u nas w szpitalu zazwyczaj jest tak ,że w dzień terminu porodu lub parę dni po- wywołują porod ,bo podobno lepiej jest nie przenosić-tak uważa Pani ze szkoły rodzenia.
Myslicie,że to dobre podejście z tym wywoływaniem ,czy nie dac sie zatrzymać na siłę?
Nie wiem cóz mam teraz uczynic:confused:
A u mnie na kursie przygotowawczym do porodu mowiono ze od daty terminu mozna jeszcze spokojnie 2 tygodnie z brzuszkiem chodzic. U mnie dopiero po 2 tygodniach beda wywolywac wrazie gdybym nie urodzila 13 listopada. Polozna tez mowila, ze porody ktore same naturalnie przychadza sa latwiejsze niz te wywolywane. Tak ze ja bym wolala jeszcze troszke poczekac o ile nie bylo by przeciwskazan. Ale to najlepiej sama uznasz po rozmowie z lekarzami. Powodzenia!

dziewczyny wam przynajmniej terminy juz wybijaja albo wybily a do mojego to jeszcze sie naczekaaaammmm.... a tez juz mi ciezko strasznie przez ten caly stres ze swedzeniem i wogole.... ja to powinnam byla sie zapisac na grudniowki heheh ;-)

Anja wspolczuje i podziwiam... Silna kobita z Ciebie... mam nadzieje ze jeszcze znajdziesz czas zeby wypoczac...
a co z tymi kulami???? napewno by pomogly :tak::tak::tak:

a ja dziewczynki narazie tylko na chwilke.... wlasnie wstalam, po raz pierwszy od dawien dawna hehe pospalam dluzej :tak::tak:;-) zaniedlugo ide wymyc wlosy, ubrac sie i jade po kolezanke (ma miesiecznego syneczka) i idziemy na miacho pochodzic troszke. nie pamietam kiedy wyszlam ostatni raz normalnie z domu... mam nadzieje tylko ze wytrzymam jakos w ubraniach.... mam motywacje bo wkoncu poznam tego malego szkraba :-)

Milego dnia dziewuszki.... Ktora sie dzisiaj rozpakowuje? jakies chetne? bo ja wroce tylko z miacha i moge rodzic hehehe
Ja bym byla bardzo chetna jechac na porodowke, ale jakos moja dzidzia sie nie chce tam wybrac... chyba jej sie nie spieszy :o( No to udanego wypadu :o) Ja dzis tez umowiona jestem z kolezankami, i cale szczescie bo w domu samemu to mozna oszalec! Dobrze ze jest BB :o)

a wiesz co jest najlepsze? że raz mówi: Będziemy się kochać itp. A tego samego dnia wieczorem mówi: Jednak nie. Boje sie, albo jeszcze nie czas... Szlaczek trafia... A najlepsze jest to, że on nie boi się kochać, tylko boi się porodu...
a mój boi się o maluszka:-)powiedział mi że jak lekarz mi zaleci to on wtedy...:-):-):-):-)dzisiaj idę do lekarza więc poproszę o receptę:-):-):-):-)

Co szpital to obyczaj..
Mnie na KTG dopiero 5 dni po terminie zapisali..
Anja, faktycznie nie miało się to złamanie kiedy przytrafić.. Z kulami to dobry pomysł. On się będzie tym bawił, a Ty się nie przeciążysz.

reklama
A wiesz co jest najlepsze? Że raz mówi: będziemy się kochać itp. A tego samego dnia wieczorem mówi: jednak nie. Boje sie, albo jeszcze nie czas... Szlaczek trafia... A najlepsze jest to, że on nie boi się kochać, tylko boi się porodu...
Mój to samo i też mi sie wydaje, że boi sie porodu, ale ja też się boję!!!!

Do góry