reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2009

tak w lipcu sę preprowadzaliśy... konieclipca dokładnie..
a pisłam w połowie października o nfortunnej sytacji z toaletą...
zalała nam całą cianę i teraz whodzi tam pleśń:dry: więc postnowuiliśmy że tu nie zostaniemy:no:
mamy już na oku 2 mieszknia i będziemy oglądać...

no to faktycznie nieciekawie:cool2::cool2::cool2: i trudno nie zauwazyc kogos kto sie regularnie udziela i nagle znika na 2 dni...nie ladnie:-p:-p:-p:-p:-p

reklama
Natalunia, u mnie zaczelo sie jak juz zmniejszylam dawke, a jak odstawilam to sama widzisz-na calego:szok:. Teraz wiem, ze slusznie bralam. A te wrzesniowe skorcze co spowodowaly mi rozwarcie na 0.5cm nawet w polowie nie byly tak bolesne i nieprzyjemne jak te wczorajesze i dzisiejsze:tak:. Najgorszy byl chyba ten bol jak na @ promieniujacy w pachwiny.
Czop mi tez nie odszedl, i brzuch nie obnizyl-ale ostatnio jak rodzilam i bylam przyjmowana na IP to tez miala wysoko wiec to nie regula;-)

Teraz na razie spokoj. Pewnie zacznie sie znowu poznym popoludniem. Ale to dobrze, przynajmniej te firany i zaslony zmienie:-D, no i sie nie mecze, a z synkiem w domu nie moglabym nawe sie polozyc czy wziasc kapiel:-(

Co do skurczy to ja miałam dzisiaj robione ktg na izbie przyjeć, bo w nocy złapały mnie tak bolesne skurcze że chodziłam zgięta w pół. Taki bolesny skurcz u mnie na ktg pokazał 50 %...ciekawe więc jaki będzie na 100....A mniej bolesne razem z twardnieniem brzucha to było u mnie 30 %...Także różnie może być z tymi skurczami. Wczesniej w ogóle nie odczuwałam bolesnych skurczy, tylko brzuch czesto twardniał :tak:

Pyszczku, jak ja szlam rodzic z rozwarciem tylko 2cm to ktg nie poazywalo zadnych skurczy wg poloznej (ok 14-15tej)ale ja sie uparlam ze zostaje bo rodze, a pare godzin poznej rozwarcie mialam juz 8cm(ok 18tej) i niedlugo potem Maciejka na swiecie. Ja tam sceptycznie podchodze do tych urzadzen...

Witam się!! Ja dziś mam jakiś przypływ sił jeszcze dowiedziałam się od kolegów, że świetnie wyglądam, więc humor się poprawił.....a umyje se okna w kuchni hihih może urodzę... wczoraj strasznie mnie dół brzucha bolałi jak mała teraz się wierci to przede wszystkim w dole i czuję się jakby mi miednice rozszerzała. Nadal tak jak wy mam upławy mleczne, które jak wysychają to są żółtawe.
Pozdrawiam i zarządzam pospolite rodzenie!!! :-)
1 dzień po terminie

Royannko to w 3 godziny tak Ci się powiększylo rozwarcie? :szok: Szok! I miałaś jakies straszne bóle w związku z tym że tak szybko to sie działo?
Powiem Ci że dzisiaj nawet KTG mi kilku skurczy w ogóle nie zapisało, chociaz ja czułam że nadchodzi skurcz i rzeczywiście byl i to bolesny...także ja nie wiem co to za urządzenie magiczne :eek::sorry:

Kup w aptece tester. Ja mam jeszcze, bo tylko raz potrzebowałam ale to uspakaja. Zawsze jesteś spokojniejsza później, bo wiesz czy to wody, mocz czy upławy.

Nati mam :) jeden juz wykorzystany.... ale staram sie od nich trzymac zdala - aby jeszcze nie panikowac... bo powoli w obled zaczynam popadac ze ja chce juz... a tu cisza...

reklama
Royannko to w 3 godziny tak Ci się powiększylo rozwarcie? :szok: Szok! I miałaś jakies straszne bóle w związku z tym że tak szybko to sie działo?
Powiem Ci że dzisiaj nawet KTG mi kilku skurczy w ogóle nie zapisało, chociaz ja czułam że nadchodzi skurcz i rzeczywiście byl i to bolesny...także ja nie wiem co to za urządzenie magiczne :eek::sorry:
Polozne stwierdzily, ze z tymi 2cm jeszcze 2 tyg bede chodzic, ale jak koniecznie chce to moge zostac...Dobrze, ze byly miejsca i tylko 1 szpital w okolicy;-).
Ja mialam skurcze wtedy co 7-8minut i WIEDZIALAM ze urodze:tak:. Ok 17tej spytaly mnie: i jak? Sa skurcze? A ja z usmiechem-tak, co 5minut(a w miedzyczasie czop krwawy odszedl)-a one-jak Pani sie usmiecha to jeszcze nie te skurcze:szok:. Ale bylam wsciekla:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale ok 18-18.30 wziely mnie na badanie i potem panika, ze na sale juz nie wroce. Ale pozniej jak milam 8cm rozwarcia to akcja zaczela zanikac, przebijali wody, dawali kroplowke a i tak sie ciagnelo. Ale urodzilam:-)

Do góry