reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

passing... masz jakieś potwierdzone badaniami dowody na to, że krew została użyta dla dziecka od którego została pobrana?????
jestem bardzo ciekawa, kto tobie takie coś "sprzedał"....
http://www.biolog.pl/article1608.html
Banki krwi pępowinowej: fakty i mity - Artykuły - ForumPediatryczne.pl – portal wiedzy o pediatrii
Z tego wynika, że przy leczeniu chorób nowotworowych, w tym białaczki,
nie można de facto stosować kwi pępowinowej, a można ją stosować
jedynie dla kwalifikujących się osób trzecich.
Stowarzyszenie pediatrów zachęca do przechowywania krwi, ale w celu
wykorzystania dla innych osób niż dawca:
AAP Encourages Public Cord Blood Banking
Frequently Asked Questions about Cord Blood Banking

ja pomimo tego co jest opisane wyżej się zdecydowałam.

reklama
A mi się nie chcę zastanawiać co jak się nazywa, więc np. na wszystkie owoce mówię jabłko. J. wczoraj pyta czy mi coś podać, a ja mu: jabłko. On mówi: nie ma jabłek. Ja: to małe jabłko. I uszczęśliwił mnie śliwką :-) Mnie się wydaje, że to telepatia, a jemu, że ześwirowałam :-p

właśnie ocknęłam się po prawie 4 godzinnym snie;-) nie mam w zwyczaju spać w dzień a tu ostatnio nie mogę się powstrzymać;-) zrobiłam zupkę pomidorową i wcinam drugi talerz:-)zapisałam się na jutro do gina i jak pisałyście też się podniecam jakbym szła na randkę:-p tak miałam jak szłam na pierwszą wizytę.
to czekamy na wieści od dziewczyn:happy2:

ja z pamięcią jestem w miarę ok - tzn. zapisuję wszystko co mam zrobić :))))
ale za to dziś beczę strasznie :(((( teściowa przyszła i siedzi z Danielem w drugim pokoju a ja siedzę i płaczę i jestem na nich wściekła. Jakaś nienormalna jestem!!!!! do dupy ten dzisiejszy dzień.
Jeszcze 2 godziny i wizyta - całe szczęście :)))

....
Gosiaczku, a jak się to mierzy??:confused: bo mi wychodzą jakieś głupoty..:cool2:

nie nie, sama tego nie zmierzysz :-D robi to położna w izbie przyjęć albo na porodówce, jak zaczniesz rodzić. Mi zrobiła to połozna podczas kontrolnej wizyty u lekarza.
Robi sie to takim specjalnym metalowym urządzeniem, przypominającym wielkie szczypce. Samemu sie nie da :) Standartowo podczas wizyt kontrolnych sie tego nie robi, bo lekarz czy położna widzą na oko Twoją budowe ciała i nie marstwią sie o poród-ale podczas podoru na 100 % sie to mierzy :)

Miednicomierz (pelwimetr) – urządzenie służące co wyznaczania zewnętrznych wymiarów kobiecej miednicy. Pomiary takie wykonuje się w celu uzyskania pośredniej oceny szerokości kanału rodnego ciężarnej. Znajomość tej szerokości pozwala przewidywać przebieg porodu i umożliwia kwalifikację do cesarskiego cięcia.

passing... masz jakieś potwierdzone badaniami dowody na to, że krew została użyta dla dziecka od którego została pobrana?????
jestem bardzo ciekawa, kto tobie takie coś "sprzedał"....
http://www.biolog.pl/article1608.html
Banki krwi pępowinowej: fakty i mity - Artykuły - ForumPediatryczne.pl – portal wiedzy o pediatrii
Z tego wynika, że przy leczeniu chorób nowotworowych, w tym białaczki,
nie można de facto stosować kwi pępowinowej, a można ją stosować
jedynie dla kwalifikujących się osób trzecich.
Stowarzyszenie pediatrów zachęca do przechowywania krwi, ale w celu
wykorzystania dla innych osób niż dawca:
AAP Encourages Public Cord Blood Banking
Frequently Asked Questions about Cord Blood Banking

ja pomimo tego co jest opisane wyżej się zdecydowałam.

Proszę:
http://www.termedia.pl/magazine.php?magazine_id=3&article_id=9047&magazine_subpage=ABSTRACT

nie nie, sama tego nie zmierzysz :-D robi to położna w izbie przyjęć albo na porodówce, jak zaczniesz rodzić. Mi zrobiła to połozna podczas kontrolnej wizyty u lekarza.
Robi sie to takim specjalnym metalowym urządzeniem, przypominającym wielkie szczypce. Samemu sie nie da :) Standartowo podczas wizyt kontrolnych sie tego nie robi, bo lekarz czy położna widzą na oko Twoją budowe ciała i nie marstwią sie o poród-ale podczas podoru na 100 % sie to mierzy :)

Miednicomierz (pelwimetr) – urządzenie służące co wyznaczania zewnętrznych wymiarów kobiecej miednicy. Pomiary takie wykonuje się w celu uzyskania pośredniej oceny szerokości kanału rodnego ciężarnej. Znajomość tej szerokości pozwala przewidywać przebieg porodu i umożliwia kwalifikację do cesarskiego cięcia.
Ja nie mialam mierzonej miednicy podczas pierwszego porodu...ciekawe czy w Szczecinie mierza...

reklama
to urządzenie wygląda tak : ( patrz załącznik )

Załączniki

• miednicomierz.jpg
    miednicomierz.jpg
    4,6 KB · Wyświetleń: 17
Do góry