reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Dziewczyny wiem, że gdzieś było o komórkach macierzystych ale nie mogę tego znaleźć :-( Czy któraś z was się zdecydowała? Dziś przychodzi do nas Pani z Progenis, mój M bardzo się napalił po ostatniej wizycie u lekarza, a ja nie wiem. To ponad 2000 za pierwszy rok z pobraniem, a póxniej co roku 400 zł :-(

Natalunia to daj znać coś więcej o tych szczepieniach jak się dowiesz;-) Trzymam kciuki za wizytę ;-)

Dowiedziałam się jak to wszystko załatwić. I jak to ona załatwiła. Nie można dać się zastraszyć, bo to nasze dzieci i nasze decyzje co do ich zdrówka są podejmowane. ona szczepiła swoich synów tylko przeciwko krztuścowi, błonnicy, tężcowi i polio. I to dopiero jak dzieci skończyły - 1,5 roku i 2,5 roku.

Właśnie wróciłam z uczelni... Jestem zmęczona mimo tego, że było ciekawie. Na dodatek wszystkie zajęcia dzisiaj były na 3 piętrze, a kawa, coś do jedzenia są na parterze.... Po łażeniu po schodach dostałam takiego bólu krzyża, że myślałam że zjem poręcz.... Aż jęknęłam tak mnie zabolało...

Dowiedziałam się jak to wszystko załatwić. I jak to ona załatwiła. Nie można dać się zastraszyć, bo to nasze dzieci i nasze decyzje co do ich zdrówka są podejmowane. ona szczepiła swoich synów tylko przeciwko krztuścowi, błonnicy, tężcowi i polio. I to dopiero jak dzieci skończyły - 1,5 roku i 2,5 roku.

Właśnie wróciłam z uczelni... Jestem zmęczona mimo tego, że było ciekawie. Na dodatek wszystkie zajęcia dzisiaj były na 3 piętrze, a kawa, coś do jedzenia są na parterze.... Po łażeniu po schodach dostałam takiego bólu krzyża, że myślałam że zjem poręcz.... Aż jęknęłam tak mnie zabolało...
Natalunia to teraz odpoczywaj bo wieczorem do lekarza jedziesz na wizytę :)))
Ja dziś też mam wizytę, już się nie mogę doczekać!!!

Ja mam jakieś dziwne motylki w brzuchu jak pomyślę o wizycie... Tak jakbym szła na pierwszą randkę hehhe:-D:-D:-D i ręce się pocą i tak nie wiem co jest...
:))))
ja też jak głupia się cieszę. A teraz siedzę i udaję, że pracę zaliczeniową piszę. Chciałabym skończyć ją przed lekarzem bo później to nie wiadomo! :)))
co nowego pani doktór na temat szczepień powiedziała?
Ja oświadczenie już wydrukowałam :)))

a ja Wam powiem ze już bym chciała urodzić.
Jest mi ciężko, brzuch mi sie stawia, bolą plecy i mam dość.
A jeszcze świadomość ze już wszytsko u mnie sie szykuje, szyjka krótka, czop śluzowy odchoodzi-wiec lada dzień- to czekanie jest męczące.

A z tymi CC powyżej 4 kg to widzicie, różnie bywa. W dzien dobry |TVN lekarz stwierdził ze wskazaniem jest dopiero pow 4,5 kg.
Tu chodzi przede wszytskim o wymiary miednicy.
A właśnie, jak z miednicami u Was?
Bo z tego co pamiętam, to ja mam z przodu między kolcami biodrowymi 23 cm ( a usłyszałam ze średnia jest kolo 25 i szkoda ze nie mam tych 3 cm wiecej) a z miednicą z profilu - mierzone od kości łoniowej do jakiegoś trójkąta z tyłu mam 20 cm ( a min jest 17 cm)wiec tu wymiary OK...
a jak u WAS ???

reklama
Dziewczyny wiem, że gdzieś było o komórkach macierzystych ale nie mogę tego znaleźć :-( Czy któraś z was się zdecydowała? Dziś przychodzi do nas Pani z Progenis, mój M bardzo się napalił po ostatniej wizycie u lekarza, a ja nie wiem. To ponad 2000 za pierwszy rok z pobraniem, a póxniej co roku 400 zł :-(

Mi pomysł banku komórek macierzystych sie bardzo podoba, ale zdecydujemy sie na to przy drugim dziecku, bo teraz brak środków. A pomysł trafiony,a wiem tez bo do nas do szkoły rodzenia przyszła babeczka z takiego banku komórek i wszytsko wyjaśniła- ze jakby ODPUKAĆ coś sie dzialo nie tak, to komórki z drugiego dziecka tez tak samo mogą pomóc i życie uratować pierwszemu dziecku jak temu, przy ktorym były pobierane.

Do góry