reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

hej dziewczyny! Jak fajnie że kolejne dzidzie przychodzą na świat i wszystko jest ok....:-)
Ja się dowiedziałam od mojej ginki, że była wzywana do Zus-u w mojej sprawie i sprawdzali czy rzeczywiście nalezy mi sie L4. Tak z infekcjami nerek w 8-9 miesiacu będe sobie pracowała jako ratownik w ***** hotelu i narażała swoje zdrowie.... przecież to jakis idiotyzm. Mam nadzieje, ze nie wezwą mnie na kilka dni przed terminem.
wrrrrrrrrrr

reklama
Mary Mary, ja dokładnie pytałam gina o to która data się liczy i która stanowi punkt odniesienia. Powiedziała, ze bezwzględnie datą , która jest brana pod uwagę jest data OM!!! Na usg - poza orientacyjnymi rzeczami - nikt nie patrzy ustalając np cc

hmmm aco jesli ktos ie pamietal dokladnej daty ostatniej @ albo mial nieregularne cykle?
(postanowialm zasiac ziarnko niepewnosci :-D )

xxxklaudziaxxx a czy ty sugerowałaś może położnej, że obawiasz się, że to może być objaw cholestazy??????? Bo kurcze ja jak np poszłam zrobić sobie takie badania to babka w punkcie pobrań na hasło cholestaza wskazała, że co to jest????????????? nie ma czegoś takiego?????????? Dopiero jak powiedziałam, że w takim razie badania na profil wątrobowy coś tam zaczęło jej świtać.

Ja sie poważnie zastanawiać, czy nie zrezygnować ze "wsparcia" ze strony mojego męża.
ale dlaczego?

:ninja2::ninja2::ninja2:
tego boje sie najbardziej z calego porodu ....
kochana, to nie jest podczas porodu, to już atrakcje poporodowe :tak: podczas porodu sa inne :dry:

Mary Mary, ja dokładnie pytałam gina o to która data się liczy i która stanowi punkt odniesienia. Powiedziała, ze bezwzględnie datą , która jest brana pod uwagę jest data OM!!! Na usg - poza orientacyjnymi rzeczami - nikt nie patrzy ustalając np cc
no ale to w Polsce...

hej dziewczyny! Jak fajnie że kolejne dzidzie przychodzą na świat i wszystko jest ok....:-)
Ja się dowiedziałam od mojej ginki, że była wzywana do Zus-u w mojej sprawie i sprawdzali czy rzeczywiście nalezy mi sie L4. Tak z infekcjami nerek w 8-9 miesiacu będe sobie pracowała jako ratownik w ***** hotelu i narażała swoje zdrowie.... przecież to jakis idiotyzm. Mam nadzieje, ze nie wezwą mnie na kilka dni przed terminem.
wrrrrrrrrrr
Robią kontrole.. U mnie też była akcja pt: zaginiona karta w gabinecie.. Podobno jakąś wysyłali do ZUS własnie, żeby mogli sprawdzić zasadność zwolnienia.. Ale okazało się, że nie moją..

Może w Polsce tak jest ale tu prowadzą ciąże wg terminu z usg.Bynajmniej u mnie tak jest

reklama
xxxklaudziaxxx a czy ty sugerowałaś może położnej, że obawiasz się, że to może być objaw cholestazy??????? Bo kurcze ja jak np poszłam zrobić sobie takie badania to babka w punkcie pobrań na hasło cholestaza wskazała, że co to jest????????????? nie ma czegoś takiego?????????? Dopiero jak powiedziałam, że w takim razie badania na profil wątrobowy coś tam zaczęło jej świtać.

Wiewiora oni sami mi mowili o cholestazie ze to moze byc to. wiec tym razem jestem pewna ze sprawdzaja ta krew pod tym wzgledem. :tak: tylko najgorsze jest to ze jezeli wyniki sa ok to nie beda dzwonic do mnie wogole. i teraz nie wiem czy nie dzwonia bo jeszcze nie maja wynikow czy nie dzwonia bo "nic mi nie dolega"

Do góry