reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

co do czopu zaczal mi odchodzic w piatek w nocy i tak powoli lekko wychodzi czy ktoras wie ile mozna chodzic z takim wypadajacym czopem?

mi czop odszedł 9 dni temu... odchodził przez dwa dni. Więc można chodzić i chodzić :baffled: tak samo z rozwarciem można.... :growl:
a, miałam ćwiczyć moje nowe pozytywne nastawienie i zapomniałam.. chyba do pracy pojadę, zobaczę jak sobie radzą...

reklama
klaudzia ty to naprawdę masz na co narzekać. Wspólczuje...
Ja jestem załamana bo od 2 nocy nie moge spać bo strasznie bolą mnie boki od lezenia.Jak zasnę to jest ok ale jak sie tylko przebudzę i chce zmienic bok to bol jest taki że az do płaczu mnie doprowadza.Mój R sie budzi ze strachem czy to już,bo ja tak jęczę. Już próbowałam kocyk sobie podłożyc pod boki bo myślalam że łóżko jest za twarde ale nie pomoglo:-(...
Pixi ja tez tak mam, boczki bola. Nie mamy zbyt duzego wyboru w pozycjach spania. Albo lewy, albo prawy bok. Ja spie z duza iloscia poduszek. Jedna gruba miedzy nogami, i poduszka z prawej i lewej strony pod brzuchem tak zeby mi nie zwisal:baffled: Uff... czasem dobrze sobie po narzekac :wściekła/y:

mi czop odszedł 9 dni temu... odchodził przez dwa dni. Więc można chodzić i chodzić :baffled: tak samo z rozwarciem można.... :growl:
a, miałam ćwiczyć moje nowe pozytywne nastawienie i zapomniałam.. chyba do pracy pojadę, zobaczę jak sobie radzą...

a wody sacza sie leca czy cicho ?? a rozwarcia to nie mam tzn nie mialam w piatek jeszcze a i jeszcze jedno pytanie czy odchodzący czop to przeciwskazanie do przytulańców ?? bo niby droga do malucha jest otwarta i nie iwem czy to bezpieczne ...

A ja mam pytanie do dziewczyn które mają różne terminy wg OM i USG - różne tzn min tydzien róznicy, a nie 2 dni np;
Chodzi mi o to czy wasz lekarz liczy wg usg czy ostatniej miesiaczki??
Jesli np wg om jestescie w 37tyg a wgusg w 39tyg to jak to traktuje?
Cały czas mam z tym problem, tzn nie wiem co myśleć bo wg om jestem w 38tyg a wg usg w 39tyg i tak tez jest prowadzona moja karta ciązy - tzn wg terminu usg...
pogubic sie można... :sorry2:
Mary Mary w Norwegii obliczaja porod wg USG ktore bylo robione w 20 tyg. ciazy. Ja mam roznice 1 tygodnia pomiedzy USG 13XI a OM 19XI. Na macierzynskie idzie sie 3 tygodnie przed planowanym terminem porodu. czyli ja juz jestem na mecierzynskim... tylko ze dzidzia jeszcze siedzi w brzuchu :sorry2:

a wody sacza sie leca czy cicho ?? a rozwarcia to nie mam tzn nie mialam w piatek jeszcze a i jeszcze jedno pytanie czy odchodzący czop to przeciwskazanie do przytulańców ?? bo niby droga do malucha jest otwarta i nie iwem czy to bezpieczne ...

Ja czytałam żeby nie ryzykować z przytulaniem bo bez czopa jest duże prawdopodobieństwo infekcji...

reklama

mi się nie sączą. czop ma niewiele wspólnego z wodami, bo wody się sączą jak worek owodniowy jest naruszony, a czop zatyka wejście z pochwy do macicy, w któej właśnie ten worek owodniowy dopiero się znajduje...
ja nie mam czopa, powiększające się rozwarcie na 2 cm (stan na ub. środę), paciorkowca, a lekarz kazał seksić :-D też się martwiłam, dooytywałam, aż się gin zniecierpliwił, co mu tak nie ufam :tak:
więc do roboty, do roboty :-) należy się Tobie i mężowi trochę relaksu bo weekendowych przejściach !!

Do góry