reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Czesc Dziewczynki,
Mnie rowniez mecza potworne mdlosci, ale nie wymiotuje poki co. Czasem moze byloby latwiej, choc nie wiem czy to przynosi ulge... Mdli mnie glownie popoludniami, po 16tej w pracy nie moge wysiedziec. Przez to tez nie mam apetytu, a na mleko mam odruchy wymiotne. Raz jak sobie zrobilam owsianke na sniadanie, to po lyzce cala wylalam do sedesu.
Rano czuje sie ok, choc czasem pobolewa mnie brzuch, ale slyszalam, ze to dlatego ze macica sie rozciaga, wiec bardzo sie tym nie martwie.
Piersi mam delikatne, wyszly mi na nich niebieskie zyly, widoczne zwlaszcza wieczorami, ale nie jest z nimi tragicznie, jak sie nie dotyka.
No i zmeczenie straszne, po pracy spie 2 godziny, rano nie moge sie dobudzic. Najchetniej nie wstawalabym z lozka.
Ludzie mnie irytuja na ulicy, w autobusie jak ktos gada przez tel itp...
To chyba typowe pierwsze objawy.
Niestety, ja mieszkam w Szkocji i swoja dzidzie po raz pierwszy zobacze dopiero w 12 tyg, bo tutaj nie robi sie USG wczesniejm a prywatnie wizyta kosztuje ok 150 funtow:(

Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane.

reklama
Mam pytanie co ile chodzicie do gina??? Chodzi mi o dziewczyny które nie miały żadnych plamień, poronień i tp

Ja chodze prywatnie - lekarz powiedzial ze na razie raz na miesiac mam sie zjawiac (i dobrze bo wizyta jest tutaj strasznie droga), a jesli bylyby jakies problemy to czesciej. Ale poczatek wyglada dobrze wiec powinno byc dalej ok :) Oprocz tego mam wizyty raz w miesiacu panstwowo, ale nie sa one warte chodzenia - poza dwoma z 14tu podczas ktorych pobieraja mocz i krew do badania.

Dobry wieczór :)
A ja idę jutro na badania ( morfologia i mocz ), a 15-go mam wizyte u gin :)
Mam ciche zyczenie- aby już poznać płeć mojego maleństwa :)
Brzuszka jeszcze nie mam wcale - hm...w czerwcu bierzemy ślub, ciekawa jestem czy wtedy bede miała duży .... w sukience jakoś chce sie prezentować :):):)
Siostra moja praktycznie do 5-go miesiaca- brzuszka nie miała :)
Acha ! Mam mam przeczucie- ze bedzie to chłopiec !!!
Dla mnie to obojętne- ale śniło mi sie ze bedzie dziewczynka - a sny sprawdzają sie odwotnie- pozatym wszyscy mi mówią ze b. dobrze wyglądam, cera gładka itp- a przy dziewczynkach podobn owyglada sie czesto niekorzystnie...hm..
ale jestem ciekawa :):):)

Pianistka ja mieszkam w Irlndii i jestem w 7 tyg i miałam już 2 usg....
widziałam bicie serduszka....
współczuję Ci że musisz tyle czekać....
u nas ogólnie ciężarne nie płacą za lekarzy ani za nic .... więc jestem zadowolona... bo usg za darmo :tak:

też casem mam mdlenia i nie mogę wyrobić w pracy tym bardziej że stoję przez cały dzień... od 10 do 18
na piersiach mam tak samo widoczne żyły... i nie daj Boże żeby ktoś je dotknął :-p... węc wspóczucia dla mojego D.... hiiiii
nie odczuwam jednak aż takiego zmmęczenia jak Ty.....
chocuaż.... spać mi się zachciało ;-)

Dobranoc dziewczynki

gosiaczek w ktrym jesteś tygodniu???

napisz jak po badaniach...

a ja lecę spać...
dziś czułam się chyba za dobrze,.... hehe...
iałam suuuper dzień...
jak co to wpadnę jutero.....

niunians fajnie że widziałaś serduszko.... ja też ostatnio widziałam bicie serduszka mojego maluszka i powiem Ci że takie uderzenia to na chłopca ja widzę ;-)

dobranoc

Hej dziewczyny, a Wy nie śpicie, o 1 w nocy jeszcze piszecie? Ja to odpływam najpóźniej o 22, nie daje rady posiedzieć dłużej. Troche wam zazdroszcze.
A ostatnio nie mam żadnych objawów,czuje się dobrze, napadów głodu też nie mam. Ale ja przytyłam od września 12 kg, trochę w ciąży, którą poroniłam, no i teraz mam wysoką wagę startową, więc musze uważać. Chociaż, nie jest aż tak źle:tak:. Słonka dzisiaj u mnie nie ma, ale mam nadzieję, że nie będzie padało, bo też mam ochotkę na spacer.
Pozdrawiam

Ja tez widzialam moje serduszko :) ale we wt.. takie malenkie bylo :) caly dzidzius ma 3,6 mm :) ale uwazam ze to najpiekniejsze serduszko na swiecie...
taaa.. no dobra 2 pikselki sie ruszaly :p
:) ja padam ok 20.. nie daje rady dluzej...

No to nie tylko ja tak wcześnie chodzę spać. Czasami uda mi się wytrzymać do 22, ale to rzadko teraz. Zrezygnowaliśmy z wieczornych wypadów do przyjaciół, bo już o 20 jestem śpiąca i zdarzyło się, że zasnęłam na kanapie u znajomych.... Ja idę do gina za tydzień i nie mogę się doczekać :D ostatnio widziałam tylko pęcherzyk i plamkę, która przypominała "coś".

BTW... Też macie już rozstępy na brzuchu i gulkę z którejś strony brzucha? nie mieszczę się już w niektóre spodnie :-( to dla mnie taki szok, że dzisiaj z tego powodu płakałam... nigdy nie miałam tak, że z tygodnia na tydzień nie mogę założyć swoich ulubionych ubrań...

Natalunia ja mam to samo chyba jak Ty.Na widok kotleta a juz mielonego jest mi niedobrze i to strasznie.Zupy są dla mnie blogoslawienstwem i jogurty.Słyszałam ze coli sie nie powinno pić ale mi po niej tez jakoś lepiej i czasem się napiję.

Korzystając z Okazji bo wyjeżdzam do tesciowej na swięta i nie będzi mnie chciałąm złozyć Wszystkim Listopadówkom( i nie tylko:-) ) Wesołych Świąt:-), aby każda z Nas mogła cokolwiek dobrego zjeść bez żadnych tam mdłości...( już widzę jak rodzinka lata i wciska mi wszystko , żeby dzidzi rosło:-D)

A więc bawmy się dobrze w te Święta!!!:-)

Tobie również wszystkiego dobrego :laugh2: Odpoczynku, relaksu i radości z rodzinnychh spotkań :-)

Święta Wielkanocne pod hasłem: Święta bez mdłości ;-)

reklama
Natalunia, ja tez juz sie w zadne spodnie nie mieszcze. Chodze w takich na gumke, ale musze sie wreszcie wybrac sie na zakupy...
Co do spania to ja mam zupelnie odwrotnie. Co sie poloze mysle o fasolce i przez to nie spie do 2-3 nad razem, a pozniej nie moge sie obudzic przed 12 w poludnie. Po poludniu znow mi sie oczy zamykaja, a noca nie moge zasnac....

Do góry