reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witam wszystkie przyszłe mamusie.Mam na imię Monika i mojego słoneczka spodziewam się pod koniec listopada,dokładnie dowiem sie 20 kwietnia.
To moje pierwsze forum więc musze przywyknąć do otwierania się przed kompem proszę o wyrozumiałość:-) troche może pierw poopserwuje:tak:pozdrawiam

reklama
Dzień dobry :)

Bura - gratuluje podwójnego szczęścia :) U mnie też było podejrzenie bliźniaków, ale tylko dlatego że jestem po in vitro i miałam transferowane 2 zarodki :) Przyjął się jeden, ale miałam stracha przed bliźniętami :)

Gawit - wiedziałam, że Ci przejdzie :) Cieszę się że już Ci lepiej! Nospa pomaga na rozwolnienia, ja jeszcze przed ciążą jak miałam jakieś takie rewelacje to zawsze brałam nospe i spokój jak ręką odjął.
W ciąży ona też chroni układ pokarmowy przed takimi historiami. Ja też teraz nospe biorę w miarę potrzeby, brzuch chwilami czuje ale delikatnie bardziej za zasadzie że coś mi się tam rozciąga :)

Pmonia - Witamy i zapraszamy na forum :)

Najnowsze wieści z frontu: BĘDĘ MIEĆ BLIŹNIAKI!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj byłam u gina i mało nie spadłam z kozetki, jak mi pokazał na ekranie dwa małe ludziki! Nie potrafię opisać, jak bardzo się cieszę :laugh2:

nie zostaje nic jak pogratulować....
no to Ci zazdroszczę..... też chciałabym mieś bliźniaki.....:tak:
Oby wszytko było dobrze......

dudziakowa dziękuję ... :-):-):-)

ja diś w pracy... więc tylko tak na chwilę wpadam... i mówię że czuję się świetnie

Ka...M te kroplowki to dostalam bo mam niedowage :-( i dostalam je na wzomcnienie po tych wymiotach. Teraz czuje sie o wiele lepiej i na razie nie wymiotuje. :-)

Bura z calego serca gratuluje! Moj maz marzy o blizniakach, ale u nas w rodzinie nie wystepowaly, wiec marne sa na to szanse. Nastepne usg mamy na poczatku maja to wtedy sie przekonamy czy jest jeden czy dwa dzidziusie :)

pmonika - witaj w naszym gronie :-)

Ja dzis bylam na dlugim spacerku, na ktorym pod koniec musialam odpoczac na laweczce i posilic sie biszkoptami, bo tak mi glosno zaburczalo w brzuchu :-D A jadlam przed wyjsciem. Jak widac jak na dluzszy spacerek sie wybieram to albo musze cos miec do przegryzienia albo wczesniej ciut wiecej zjesc ;-)

milego dnia dziewczyny :-)

Dziękuję wszystkim :-)
Ja zawsze chciałam mieć bliźniaki, ale też sądziłam, że w moim przypadku to nie możliwe, bo ani w mojej, ani w męża rodzinie nie było mnogich ciąż. A tu niespodzianka: bliźnięta jednojajowe! Widocznie ktoś musi być pierwszy - padło na mnie ;-)

Cześć Mamuśki!!
Byłam dzisiaj na moim pierwszym ciążowym USG... Widziałam moje maleństwo i jego wielkie bijące serduszko :))) Jestem szcześliwa :))) Ufff.... szczeście że to nie bliźniaki, a śniły mi się po nocach :))
Mam pytanie co ile chodzicie do gina??? Chodzi mi o dziewczyny które nie miały żadnych plamień, poronień i tp
Teraz lece nadrabiać co naskrobałyście :))

Butterfly- mi też na ostatnim usg wyszło że mam 2 pecherzyki na prawym jajniku i widziałam że są dość spore i nie wiem czy one pękną - raczej nie bo w ciąży raczej do owulacji nie dochodzi z racji na wysoki progesteron, albo zrobią się torbiele...albo się wchłoną. Na nastepnym usg zobaczę co i jak, ale ten jajnik potrafi mnie pobolewać:baffled: Przekichane jest bo w ciaży nic nie można z tym zrobić, jedynie usunąć przy cesarskim cięciu. Ale torbiele maja to do siebie że same znikają.....
I mam taką nadzieję. Mój gin powiedział, że wchłonie się gratis. U Ciebie na pewno tez bedzie ok.
Najnowsze wieści z frontu: BĘDĘ MIEĆ BLIŹNIAKI!!!!!!!!!!!!!
Pozdrowienia dla wszystkich :-D
Gratuluję serdecznie! Super wiadomość:-D
Mam pytanie co ile chodzicie do gina??? Chodzi mi o dziewczyny które nie miały żadnych plamień, poronień i tp
Teraz lece nadrabiać co naskrobałyście :))
To samo pytanie chciałam zadać.
Ja miałam wizytę 1 kwietnia, a teraz gin kazał mi przyjść 4 maja czyli ponad cztery tygodnie:szok: Boję się, że to za długa przerwa.

Pozdrawiam serdecznie

To samo pytanie chciałam zadać.
Ja miałam wizytę 1 kwietnia, a teraz gin kazał mi przyjść 4 maja czyli ponad cztery tygodnie:szok: Boję się, że to za długa przerwa.

Pozdrawiam serdecznie
Ja u gina byłam 2 tygodnie temu, dzisiaj i następną wizytę mam 29 kwietnia.. Chodzę prywatnie więc się zastanawiam czy dlatego tek często czy po prostu taka jest norma. Więc proszę o odpowiedzi. Słyszałam że zwykle jeśli nic się nie dzieje to wystarczy chodzić co 3-4 tygdnie...

Bura GRATULUJE!!!! Będziesz miała niezły mętlik w domu... wiem bo mam siostrę bliźniaczkę i kuzynki bliżniaczki... więc u mnie w rodzinie się to zdarza i wiem jak to jest z bliźniakami... podwójna porcja szczęści, miłości..... i obaw :))

reklama
Dziewczynki co do wizyt u Gina to ja miałam ostatnią 2 kwietnia a idę znowu 23 kwietnia, wiec wychodzi że 3 tygodnie. Ja znowu myślałam, że każe mi przyjść później, ale może w początkowym stadium ciąży tak się chodzi?
No w każdym razie myślę , że to zależy od lekarza, ja jeszcze nie mam karty ciąży, powiedział że mi założy w 10 tc. Myślę że jak minie pierwszy trymestr to będziemy chodzić raz w miesiącu, a teraz to w sumie warto sprawdzać jak się dzieci nasze rozwijają :)
Ja już nie mogę się doczekać następnego USG żeby sprawdzić czy z dzieckiem wszystko dobrze....znowu mam stres :(

Do góry