reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Witam wszystkie przyszłe mamusie.Mam na imię Monika i mojego słoneczka spodziewam się pod koniec listopada,dokładnie dowiem sie 20 kwietnia.
To moje pierwsze forum więc musze przywyknąć do otwierania się przed kompem proszę o wyrozumiałość:-) troche może pierw poopserwuje:tak:pozdrawiam

reklama
Dzień dobry :)

Bura - gratuluje podwójnego szczęścia :) U mnie też było podejrzenie bliźniaków, ale tylko dlatego że jestem po in vitro i miałam transferowane 2 zarodki :) Przyjął się jeden, ale miałam stracha przed bliźniętami :)

Gawit - wiedziałam, że Ci przejdzie :) Cieszę się że już Ci lepiej! Nospa pomaga na rozwolnienia, ja jeszcze przed ciążą jak miałam jakieś takie rewelacje to zawsze brałam nospe i spokój jak ręką odjął.
W ciąży ona też chroni układ pokarmowy przed takimi historiami. Ja też teraz nospe biorę w miarę potrzeby, brzuch chwilami czuje ale delikatnie bardziej za zasadzie że coś mi się tam rozciąga :)

Pmonia - Witamy i zapraszamy na forum :)

Najnowsze wieści z frontu: BĘDĘ MIEĆ BLIŹNIAKI!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj byłam u gina i mało nie spadłam z kozetki, jak mi pokazał na ekranie dwa małe ludziki! Nie potrafię opisać, jak bardzo się cieszę :laugh2:

nie zostaje nic jak pogratulować....
no to Ci zazdroszczę..... też chciałabym mieś bliźniaki.....:tak:
Oby wszytko było dobrze......

dudziakowa dziękuję ... :-):-):-)

ja diś w pracy... więc tylko tak na chwilę wpadam... i mówię że czuję się świetnie

Ka...M te kroplowki to dostalam bo mam niedowage :-( i dostalam je na wzomcnienie po tych wymiotach. Teraz czuje sie o wiele lepiej i na razie nie wymiotuje. :-)

Bura z calego serca gratuluje! Moj maz marzy o blizniakach, ale u nas w rodzinie nie wystepowaly, wiec marne sa na to szanse. Nastepne usg mamy na poczatku maja to wtedy sie przekonamy czy jest jeden czy dwa dzidziusie :)

pmonika - witaj w naszym gronie :-)

Ja dzis bylam na dlugim spacerku, na ktorym pod koniec musialam odpoczac na laweczce i posilic sie biszkoptami, bo tak mi glosno zaburczalo w brzuchu :-D A jadlam przed wyjsciem. Jak widac jak na dluzszy spacerek sie wybieram to albo musze cos miec do przegryzienia albo wczesniej ciut wiecej zjesc ;-)

milego dnia dziewczyny :-)

Dziękuję wszystkim :-)
Ja zawsze chciałam mieć bliźniaki, ale też sądziłam, że w moim przypadku to nie możliwe, bo ani w mojej, ani w męża rodzinie nie było mnogich ciąż. A tu niespodzianka: bliźnięta jednojajowe! Widocznie ktoś musi być pierwszy - padło na mnie ;-)

Cześć Mamuśki!!
Byłam dzisiaj na moim pierwszym ciążowym USG... Widziałam moje maleństwo i jego wielkie bijące serduszko :))) Jestem szcześliwa :))) Ufff.... szczeście że to nie bliźniaki, a śniły mi się po nocach :))
Mam pytanie co ile chodzicie do gina??? Chodzi mi o dziewczyny które nie miały żadnych plamień, poronień i tp
Teraz lece nadrabiać co naskrobałyście :))

Butterfly- mi też na ostatnim usg wyszło że mam 2 pecherzyki na prawym jajniku i widziałam że są dość spore i nie wiem czy one pękną - raczej nie bo w ciąży raczej do owulacji nie dochodzi z racji na wysoki progesteron, albo zrobią się torbiele...albo się wchłoną. Na nastepnym usg zobaczę co i jak, ale ten jajnik potrafi mnie pobolewać:baffled: Przekichane jest bo w ciaży nic nie można z tym zrobić, jedynie usunąć przy cesarskim cięciu. Ale torbiele maja to do siebie że same znikają.....
I mam taką nadzieję. Mój gin powiedział, że wchłonie się gratis. U Ciebie na pewno tez bedzie ok.
Najnowsze wieści z frontu: BĘDĘ MIEĆ BLIŹNIAKI!!!!!!!!!!!!!
Pozdrowienia dla wszystkich :-D
Gratuluję serdecznie! Super wiadomość:-D
Mam pytanie co ile chodzicie do gina??? Chodzi mi o dziewczyny które nie miały żadnych plamień, poronień i tp
Teraz lece nadrabiać co naskrobałyście :))
To samo pytanie chciałam zadać.
Ja miałam wizytę 1 kwietnia, a teraz gin kazał mi przyjść 4 maja czyli ponad cztery tygodnie:szok: Boję się, że to za długa przerwa.

Pozdrawiam serdecznie

To samo pytanie chciałam zadać.
Ja miałam wizytę 1 kwietnia, a teraz gin kazał mi przyjść 4 maja czyli ponad cztery tygodnie:szok: Boję się, że to za długa przerwa.

Pozdrawiam serdecznie
Ja u gina byłam 2 tygodnie temu, dzisiaj i następną wizytę mam 29 kwietnia.. Chodzę prywatnie więc się zastanawiam czy dlatego tek często czy po prostu taka jest norma. Więc proszę o odpowiedzi. Słyszałam że zwykle jeśli nic się nie dzieje to wystarczy chodzić co 3-4 tygdnie...

Bura GRATULUJE!!!! Będziesz miała niezły mętlik w domu... wiem bo mam siostrę bliźniaczkę i kuzynki bliżniaczki... więc u mnie w rodzinie się to zdarza i wiem jak to jest z bliźniakami... podwójna porcja szczęści, miłości..... i obaw :))

reklama
Dziewczynki co do wizyt u Gina to ja miałam ostatnią 2 kwietnia a idę znowu 23 kwietnia, wiec wychodzi że 3 tygodnie. Ja znowu myślałam, że każe mi przyjść później, ale może w początkowym stadium ciąży tak się chodzi?
No w każdym razie myślę , że to zależy od lekarza, ja jeszcze nie mam karty ciąży, powiedział że mi założy w 10 tc. Myślę że jak minie pierwszy trymestr to będziemy chodzić raz w miesiącu, a teraz to w sumie warto sprawdzać jak się dzieci nasze rozwijają :)
Ja już nie mogę się doczekać następnego USG żeby sprawdzić czy z dzieckiem wszystko dobrze....znowu mam stres :(

Do góry