reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Dziewczyny, taki temat pewnie już był ale ja dalej mam problem ze zrozumieniem. Otóż chodzi o tydzień mojej ciąży. Na suwaczku, który mam w podpisie program obliczył, że jest to 7tyd i 4 dni. Natomiast na stronie głównej babyboom, kiedy podałam tą samą datę(1szy dzień OM),obliczyło mi że jestem z 8tyg i 4dni. Ja powoli zaczynam się w tym gubić...:sorry::-D

poszukaj sobie kalkulatora na innej stronie i sprawdz , mi też się tak zdarzyło że dwa razy wyliczył mi inny termin
powodzenia :-)

reklama
Pójdź do lekarza rodzinnego. Mnie tak brzuch bolał na samym początku, jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Bolał mnie żołądek, miałam zgagę i było mi niedobrze, ale nie wymiotowałam. Dobrze, że nie boli Cię w dole brzucha tak jak przy okresie (ja tak miałam i dostałam leki na to).

Moje problemy z jedzeniem powróciły.... Mogę jeść tylko mleczne, pieczywo i niektóre obiadki i zupy. Gorzej już z mięsem i wędlinami....
Natalunia ja mam to samo chyba jak Ty.Na widok kotleta a juz mielonego jest mi niedobrze i to strasznie.Zupy są dla mnie blogoslawienstwem i jogurty.Słyszałam ze coli sie nie powinno pić ale mi po niej tez jakoś lepiej i czasem się napiję.

Korzystając z Okazji bo wyjeżdzam do tesciowej na swięta i nie będzi mnie chciałąm złozyć Wszystkim Listopadówkom( i nie tylko:-) ) Wesołych Świąt:-), aby każda z Nas mogła cokolwiek dobrego zjeść bez żadnych tam mdłości...( już widzę jak rodzinka lata i wciska mi wszystko , żeby dzidzi rosło:-D)

A więc bawmy się dobrze w te Święta!!!:-)

Najnowsze wieści z frontu: BĘDĘ MIEĆ BLIŹNIAKI!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj byłam u gina i mało nie spadłam z kozetki, jak mi pokazał na ekranie dwa małe ludziki! Nie potrafię opisać, jak bardzo się cieszę :laugh2:

Teraz już wiem, dlaczego tak strasznie źle się czuję. Mój organizm najwyraźniej nie wyrabia z podwójną ciążą. Na szczęście wygląda na to, że wszystko jest w porządku, lekarz mówi, że bóle brzucha mogą mi jeszcze długo dokuczać, a plamienia nie wyglądają na groźne (wracają co kilka dni). Prawdopodobnie macica za szybko się rozciąga i stąd te problemy. Nie zapisywał mi żadnych nowych leków - tylko luteina i w dalszym ciągu kaprogest w zastrzykach. Mam nadzieję, że maluchy będą zdrowo rosły i posiedzą w moim brzuchu jak najdłużej. Acha. No i prawdopodobnie są to bliźniaki jednojajowe, więc będą identyczne hi hi :-)

Pozdrowienia dla wszystkich :-D

BURA- to gratuluję - żeby rosły zdrowo:-)

Ja miałam ciężka noc. Koło 22 wieczorem zaczął boleć mnie brzuch tak jak na okres i przez kilka godzin to trwało, najgorsze, ze był intensywny. Do tej pory tak nie miałam, pobolewał, ale to w różnych miejscach i przez chwilę. Jak się to powtórzy to idę do lekarza.
No i przez zarwaną noc wstałam dopiero.

Wczoraj byłam u gina i mało nie spadłam z kozetki, jak mi pokazał na ekranie dwa małe ludziki! Nie potrafię opisać, jak bardzo się cieszę :laugh2:

Teraz już wiem, dlaczego tak strasznie źle się czuję. Mój organizm najwyraźniej nie wyrabia z podwójną ciążą. Na szczęście wygląda na to, że wszystko jest w porządku, lekarz mówi, że bóle brzucha mogą mi jeszcze długo dokuczać, a plamienia nie wyglądają na groźne (wracają co kilka dni). Prawdopodobnie macica za szybko się rozciąga i stąd te problemy. Nie zapisywał mi żadnych nowych leków - tylko luteina i w dalszym ciągu kaprogest w zastrzykach. Mam nadzieję, że maluchy będą zdrowo rosły i posiedzą w moim brzuchu jak najdłużej. Acha. No i prawdopodobnie są to bliźniaki jednojajowe, więc będą identyczne hi hi :-)

Pozdrowienia dla wszystkich :-D

Gratulacje:) NASZA PIERWSZA MAMUSIA BLIZNIAT!!!!

witajcie:)

u mnie oki wstaplam o 10 hehe zaraz ide na spacerek....wiec wejde dopiero wieczokriem buziaczki:) brzuszki:)

reklama
Witam w to śliczne południe! Piękną pogodę dziś mamy, więc pewnie po południu wybędę na jakiś spacerek!
Wczoraj wieczorem dopadło mnie masakryczne rozwolnienie :-( nie wiedziałam co się dzieje :-( dużo piłam, żeby się nie odwodnić. całą noc i do tej pory jest ok, więc nie wiem czy coś zjadałam czy jak ? nic mnie przy tym nie bolało. Eh byle do wtorkowej wizyty!

Annas bardzo mi przykro. Pamietaj, ze jeszcze wiele kolejnych szans przed toba....
Dziewczyny piszecie, ze rezygnujecie ze wspolzycia ze wzgledu na fasolke, a ja czytalam, ze udane zycie seksualne w czasie ciazy bardzo dobrze wplywa na rozwoj malenstwa.
Nam na poczatku odraczano wspolzycie, ale moj maz robil takie biedne minki i tak nalegal, ze kochamy sie codziennie, a nawet po kilka razy dziennie. Na szczescie zadnych plamien i wszystko ok, a nawet mam wrazenie, ze dziecie lubi takie kolysanie, bo nawet jak przed stosunkiem nie czulam sie najlepiej to pozniej jest mi blogo i przyjemnie - zadnych mdlosci, a nawet bol przechodzi...
Tak wiec mysle, ze cos w tym jest, ze seks pomaga... Oczywiscie jest to bardzo indywidualna sprawa, ale jesli nie plamicie to moim zdaniem warto sprobowac....
Pozdrawiam...
Kurczę no to zazdroszczę, bo my niestety nie możemy :-( ja jak ja, jakoś to zniosę ;-) za dużych potrzeb w tym temacie nie mam, ale mój mąż to jest biedny :-( mówi, że rozumie i mam nadzieję, że tak jest!

hej dziewczyny :(
nie wiem co sie dzieje... do tej pory przechodzilam ciaze dobrze jedynie piersi bolały no sennos i apetyt... wczoraj w pracy tak mnei brzuch zaczał bolec w górnej cześci az zrywało mnie do wymiotow jednak nie wymiotowalam... nie dalam rady wysiedziec i zwolniłam sie :( czy przy mdłościach boli was brzuch w górnej cześci ? nie iwem co mam robic... naczytalam sie ze mozna brac no-spe i pani w aptece powiedziala ze w sporadycznych wypadkach ... powstrzymalam sie wieczorem dalam rade bez ale jak w nocy sie przebudzilam to musialam wziasc .... teraz jak wstalam lekko boli eh sama nie iwem co mam robic... wizyte mam we wtorek a do swiat pracuje popoludniami ... nie wiem jak ja dam rade :( napiszcie czy was tez bola brzuszki ... :(
no mnie brzuch nie boli, ale pani doktor powiedziała mi, że jakby zaczął to mam brać nospę, zresztą brałam ją na samym początku! to lek bezpieczny, chociaż można znaleźć o nim różne opinie. jednak nawet w ulotce pisze, że stosuje się go w przypadku poronienia zagrażającego. teraz biorę nospę tylko jak jest wyraźna ku temu przyczyna, czyli w sumie już bardzo żadko, ale są dziewczyny (sama takie znam), które brały ten lek całą ciążę i urodziły zdrowe dzieciaczki!
A nie wybierasz się na L4?
Moje serdeczne gratulacje! widzę po Twojej "stopce", że masz za sobą dwie straty, więc teraz to tak jakby ktoś chciał Ci wynagordzić to co się stało! :-)
Ja miałam ciężka noc. Koło 22 wieczorem zaczął boleć mnie brzuch tak jak na okres i przez kilka godzin to trwało, najgorsze, ze był intensywny. Do tej pory tak nie miałam, pobolewał, ale to w różnych miejscach i przez chwilę. Jak się to powtórzy to idę do lekarza.
No i przez zarwaną noc wstałam dopiero.
Pewnie, jak masz się denerwować, to lepiej iść do lekarza! ja wczoraj też zastanawiałam się czy na pogotowie nie jechać, ale jak rozwolnienie przeszło to troszkę się uspokoiłam! ale lepiej dmuchac na zmine!

Serdecznie pozdrawiam Was wszystkie i miłego dzionka życzę!

Do góry